Nejkrásnější lyžařské destinace v Evropě!

Dnes mám pro Vás tipy na dokonalé, luxusní, lyžařské destinace v Evropě! Objevte svět výjimečného cestování a užijte si lyžování jinak.

Které úžasné lyžařské destinace stojí za to poznat? Kde zažijete výjimečné chvíle, o jakých se Vám doposud ani nesnilo? Exclusive Tours pro Vás představuje výběr toho nejlepšího…

snimek-obrazovky-2017-02-07-v-11-34-23

Luxusní středisko Courchevel 1850

Ve francouzském regionu Rhône-Alpes v údolí Tarentaise se nachází jedno z nejznámějších a nejluxusnějších lyžařských středisek v Evropě. Courchevel 1850, jedna ze tří stejně pojmenovaných lyžařských vesnic, tvoří součást Les Trois Vallées – jednoho z největších lyžařských areálů na světě. Na své si zde přijdou rodiny s dětmi, početné skupiny i lyžaři s nejvyššími sportovními nároky. Spolu s nadmořskou výškou stoupá v Courchevelu také různorodost a exkluzivita gastronomických a turistických nabídek. Zatímco lyžařské vesnice Courchevel 1550 a Courchevel 1650 jsou vhodné spíše pro návštěvníky s nižšími nároky, Courchevel 1850 nabízí výběr těch nejluxusnějších ubytovacích zařízení a služeb. Vedle celé řady gurmánských restaurací, barů a diskoték si zde můžete projít také dvě exkluzivní prodejní pasáže plné butiků a sportovních center. Courchevel 1850 je lyžařské středisko, které je známé především pořádáním závodů Světového poháru v alpském lyžování, ale také svými honosnými chalety a michelinskými restauracemi. Součástí lyžařského centra je také malé stejnojmenné mezinárodní letiště, které činí toto středisko velmi atraktivním pro jeho snadnou leteckou dostupnost.

Les Trois Vallées se pyšní 600 km sjezdových tratí a 180 lanovkami. Samotná oblast Courchevel je však svým nemalým množstvím sjezdovek různých druhů obtížnosti naprosto postačující pro pestrou týdenní dovolenou. Na své si zde přijdou i zkušení lyžaři, kteří se mohou vydat na svahy Roc Merlet nebo Saulire, kde se nachází strmé žlaby vhodné i pro milovníky extrémních sportů. Pozadu nezůstává Courchevel ani v délce a náročnosti běžeckých tratí, které jsou zde k dispozici. Jejich celková délka je 66,5 km. Patří k nim i náročná trasa o délce 17 kilometrů nebo 2,5 km dlouhá výšková stopa v nadmořské výšce 2300 m. Vyžití si zde najdou i milovníci sněžnic a za zkoušku jistě stojí také dobrodružná sáňkařská dráha, která vede od Courchevelu 1850 až ke Courchevelu 1550. Pro nejmenší lyžaře je zde připraven dětský výcvikový terén spolu s lyžařskou školkou a školou.

Pokud se rozhodnete pro pobyt ve francouzském Courchevelu 1850, jistě vás nadchne pobyt v bezprostřední blízkosti sjezdovek a vleků v hotelu Grandes Alpes. Tento okouzlující luxusní hotel na vás dýchne svou historickou atmosférou. Součástí hotelové nabídky jsou služby osobního komorníka a kuchaře, kteří jsou vám kdykoliv k dispozici. Během dne si vychutnáte špičkově upravené sjezdovky a v hotelovém baru s otevřenou terasou přímo na lyžařské svahy si pak užijete zaslouženého odpočinku. V jedinečné gurmánské restauraci Le Bizan vám sushi mistr Masahiro Adachi, který získával své zkušenosti ve službách japonského císaře, připraví ty nejlepší pochoutky.

Švýcarská pohádka v St. Moritz

Vyberte si pro nadcházející zimní sezónu švýcarské středisko, které je po celém světě synonymem stylu, elegance a luxusu. St. Moritz s nadmořskou výškou 1843 m je historicky prvním lyžařským centrem, které se pyšní svou vlastní ochrannou známkou a je proslulé nejen vynikajícím lyžařským terénem a nádhernými výhledy do všech světových stran, ale také minerálními železitými prameny s velkým obsahem oxidu uhličitého a ideálním klimatem údolí Engadinu. Díky tomu je zde průměrně 322 slunečných dní v roce. V minulosti hostil St. Moritz již dvakrát zimní olympijské hry a v březnu 2017 zde bude probíhat největší švýcarský cross-country závod, Engadin Skimarathon. Na více než 350 km sjezdových tratí si výborně zalyžujete a milovníky snowboardingu jistě potěší celá řada kvalitně vybavených snowparků.

Chcete-li se vypravit do střediska St. Moritz a cítit se jako v pohádce, využijte služeb hotelu Badrutt’s Place. Hotel, jehož historie sahá až do roku 1896, je totiž obklopen zasněženými vrcholky Engadinských Alp a rozlehlým jezerem St. Moritzersee. V hotelu si vychutnáte gurmánský zážitek v jedné ze šesti restaurací nebo si zaplavete v krytém bazénu a využijete hotelová wellness a fitness centra. Před hotelem je hostům k dispozici kluziště a zajištěna je také pravidelná kyvadlová doprava k půl kilometru vzdálené lanovce na Corvatsch. Poslední lednový víkend můžete být na zamrzlém jezeře svědky konání Světového poháru ve sněžném pólu.

snimek-obrazovky-2017-02-07-v-11-35-09

Lyžování s výhledem na dominantu švýcarských Alp

Nezapomenutelným zážitkem pro vás bude dovolená trávená v lyžařském středisku na úpatí 4478 m vysokého Matterhornu. Zermatt se nachází v blízkosti hranic s Itálií, poskytne vám nádherné výhledy na majestátní vrcholky hor a exkluzivní podmínky k pobytu. Ideálním způsobem, jak se dopravit do Zermattu, je přílet na privátní letiště Sion, ze kterého vás helikoptéra dopraví přímo do centra městečka během 12 minut.

Lyžařská oblast Zermatt se skládá ze tří podoblastí a díky ledovcovému Matterhornu je jednou z nejvýše položených lyžařských oblastí Švýcarska. Monte Rosa Plateau a Theodulpass spojují Zermatt s italským střediskem Cervinia-Valtournenche. Díky tomu nabízí 360 km sjezdových tratí v těsné blízkosti celé řady čtyřtisícových vrcholů. Zermatt je hojně navštěvován začátečníky, pokročilými i olympijskými mistry, a protože se zde nacházejí místa s trvalou sněhovou pokrývkou, pyšní se skvělými lyžařskými podmínkami po celou zimu.

K pobytu v této nádherné alpské destinaci doporučujeme Chalet Zermatt Peak, který vám poskytne nádherný výhled na městečko i proslulý Matterhorn. Od heliportu v Zermattu je vzdálen pouhých 10 minut jízdy. Za svůj design byl Chalet Zermatt Peak opakovaně vyhlášen nejlepším chaletem ve Švýcarsku. Pět pohodlných ložnic, z nichž každá nabízí vlastní koupelnu a šatnu, wellness, venkovní a vnitřní jacuzzi, posilovnu, saunu a parní lázeň. To vše vám zajistí soukromí a kvalitní odpočinek. Součástí chaletu je také vinný sklep.

snimek-obrazovky-2017-02-07-v-11-39-33

Kouzlo malého luxusního střediska a náročných lyžařských tratí

Vedle již zmíněných středisek je dalším nádherným místem v centru švýcarských Alp středisko Andermatt. Nad malým městečkem se tyčí téměř třítisícová hora Gemsstock, která nabízí několik náročnějších sjezdovek i volné terény. Andermatt je centrem lyžařského regionu Gotthard-Oberalp, který je výzvou pro mnohé zkušené lyžaře a freeridery.

Historie městečka je spojena s několika válečnými obdobími. Díky tomu je v Andermattu k vidění střet několika kultur i architektonických prvků. Narazíte jak na typické starobylé dřevěné domy, tak na novodobé hranaté prvky moderní architektury. Dříve ospalé strohé městečko se v posledních letech změnilo v luxusní resort, který poskytuje pohodlí a exkluzivitu v nezapomenutelném prostředí. Více než 120 km sjezdových tratí všech úrovní a snadná dostupnost díky menšímu privátnímu letišti v obci Buochs nedaleko Curychu činí Andermatt velmi lukrativním místem.

Při výběru ubytování je naší jednoznačnou volbou hotel The Chedi Andermatt, který považujeme za nejlepší švýcarský hotel vůbec. Vyniká elegantním spojením tradičního švýcarského stylu horských chat společně s asijskými designovými prvky uznávaného architekta Jean-Michela Gathyho, který značně ovlivnil vzhled celé řady moderních hotelů dnešní doby (např. Cheval Blanc Randheli Maldives). Hotel The Chedi Andermatt se nachází pouhých pět minut chůze od nejbližší lanovky. Součástí restaurace je pět metrů vysoký vinný a sýrový sklep, ve kterém vám naservírují ty nejlepší švýcarské speciality a vyberete si z více než 6000 lahví kvalitního vína. Naleznete mezi nimi například sbírku Château Mouton Rothshild od roku 1945 do roku 2009 a také sbírku kvalitního Château d’Yquem. Hotel vyniká také spa a wellness centrem o velikosti 2400 m². Než se vydáte na sjezdovku, samozřejmou součástí hotelových služeb je nahřátí bot a navoskování lyží vaším osobním ski butlerem, včetně zajištění pohodlného transferu přímo na sjezdovku.

snimek-obrazovky-2017-02-07-v-11-35-48

Okouzlující Dolomity a jejich čistá krása

Hledáte pro vaši zimní dovolenou něco ojedinělého a nebaví vás trávit celý týden na stále stejných sjezdovkách? Pak je právě pro vás vhodný pobyt v severoitalských Dolomitech. Tyto nejvyšší korálové útesy světa jsou pro svou výjimečnou přírodní krásu a jedinečné zabarvení skal zapsány na seznamu Kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Naprosto unikátní je lyžařská permanentka Dolomiti Superski, která spojuje 12 lyžařských areálů, a tím vytváří síť 1220 km sjezdovek a více než 450 lanovek. Místní dominantou je obrovský skalní masiv Gruppo di Sella, který lze během jediného dne objet na lyžích po přibližně 40 km dlouhé lyžařské trati zvané Sellaronda, aniž byste museli sundat lyže z nohou. Masiv můžete obkroužit v obou směrech. Díky tomu projedete sjezdovky různých obtížností, navštívíte čtyři údolí a naskytnou se vám nevšední pohledy na vápencovité skály. Přívětivé klima nahrává ideálním lyžařským podmínkám – v průměru je zde 300 slunečných dní v roce a sněhová pokrývka je i přes malé množství srážek v posledních letech obvykle také dostatečná.

Pro znalce, romantiky a milovníky přírody doporučujeme ubytování v Adler Mountain Lodge v Alpe di Siusi. Nádherné suite a dvoupodlažní chalety v těsné blízkosti sjezdovek s výhledem na Sassolungo a Sassopiatto poskytnou soukromí i pocit blízkého sepjetí s horským prostředím. Další luxusní gastronomii a vysokou kvalitu služeb vám doporučujeme vyzkoušet při pobytu v hotelu Rosa Alpina v městečku San Cassiano, které se nachází v údolí Alta Badia. Hotel je součástí skupiny Relais & Chateaux, která zahrnuje pečlivě vybrané hotely s ubytováním a gastronomií na špičkové úrovni. Ve dvou hotelových restauracích s michelinskými hvězdami si dopřejete gurmánského zážitku, součástí hotelu je i fitness a wellness centrum s finskou saunou, krytým bazénem, tureckou lázní, vířivkou a kosmetickým salónem. Hotel se nachází pouhých 300 m od stanice lanovky Piz Sorega a je ideálním místem pro trávení rodinné dovolené. Celá oblast Alta Badia je totiž přizpůsobena pobytu s malými dětmi a okolní atrakce i sjezdovky zajistí zábavu a sportovní vyžití všem členům rodiny.

snimek-obrazovky-2017-02-07-v-11-37-14

Ať už si vyberete kterýkoliv z uvedených horských hotelů, jistě nebudete litovat. Nádherná panoramata, čistě bílý sníh a perfektně upravené sjezdovky – to vše charakterizuje každou z těchto špičkových oblastí. Stačí si již jen vybrat, kam následující zimní sezónu vyrazíte právě vy.

Více informací na webu Exclusive Tours, viz odkaz níže.

ODKAZ: EXCLUSIVE TOURS/web