Nádherné butikové apartmány v Domu u Tomana! Musíte vidět, stojí to za to!

V centru Brna, na nám. Svobody, máme od loňského podzimu otevřený Dům U Tomana, kde hosté najdou příjemnou restauraci, pivnici, kde se čepuje vlastní, Tomanovo pivo (které se mimochodem v tomto domě také vaří) a nyní jsou tu aktuální novinkou i dokončené butikové apartmány. Je jich celkem 11, jsou v pěti patrech a v každém z nich jsou apartmány laděny do určitého stylu, provázaného s Brnem. Měla jsem možnost tyto apartmány vidět a povím vám, něco takového v Brně opravdu doposud nebylo! Víc informací a hlavně, fotek, v mé dnešní reportáži! :)
Celý koncept Domu U Tomana stojí rozhodně za pozornost –  doslova na každém kroku tu totiž narážíte na výjimečné prvky, detaily z historie domu, designové “vychytávky” – často i původní a také, jiné zajímavosti, které jsou pro prostory tohoto charaktaru doslova až raritou.
Jednou z nich je rozhodně i vlastní pivovar – opravdu, věřte, v centru Brna, na nám. Svobody, se vaří vlastní, “Tomanovo pivo”! Velkou zajímavostí je pro hosty nejen umístění vlastního minipivovaru ve sklepě domu, ale současně zabudování varny piva přímo vedle baru v restauraci.
Nyní pár měsíců po otevření se velké oblibě mezi hosty těší nejen pivnice, ale také krásná, designová restaurace, kde si dáte celou řadu výborných jídel a mimochodem, ze které je opravdu úžasný výhled na celé nám. Svobody.
Dnes bych vám ovšem chtěla napsat právě o 11 butikových apartmánech, které byly aktuálně dokončeny a hosté si je nyní mohou pronajmout – buď na několik nocí, nebo je možný i dlouhodobý pronájem.
Výhodou apartmánů je samozřejmě i jejich poloha, v samém centru Brna a také, návaznost na celý koncept Domu U Tomana, kdy hosté mohou využívat ke stravovaní restauraci, nebo pivnici.
Co je ovšem hlavní exkluzivitou těchto nádherných apartmánů je jejich jedinečný design. Měla jsem možnost každý z apartmánů vidět a musím uznat, že designéři si s celkovým vzhledem a každým prvkem opravdu vyhráli. :)
V Domu U Tomana se v celkem pěti patrech nachází 11 prostorných, butikových apartmánů a v každém patře je design apartmánů vytvořen v konceptu určité vazby na Brno.
Apartmány jsou svou rozlohou opravdu velké, každý apartmán nabízí obývací pokoj, ložnici s vybaveným pracovním stolem a koupelnu se sprchovým koutem, nebo vanou a toaletou. Součástí některých pokojů je i balkón s výhledem na nám. Svobody.
Nejexkluzivnější je střešní apartmá – „lázeňské“, poukazující na skutečnost, že kdysi bylo Brno opravdu lázeňským městem. :)
V tomto střešním apartmá zažijete jedinečnou lázeňskou atmosféru. Pro hosty je tu připravena privátní sauna, tropická sprcha, velká vana a vlastní teresa s výhledem na nám. Svobody. 
Součástí pak je prostorný obývací pokoj spojený s plně vybaveným kuchyňským koutem, jídelnou volně navazující na útulnou ložnici.
V nižším patře pak najdete dva apartmány „vězeňské“ – ty byly inspirováno brněnskými Kasematy – vězení, jež bylo součástí pevnosti hradu Špilberk. V pokoji zažijete pravou vězeňskou atmosféru. Dominantou je minimalistický nábytek a monochromatické doplňky, nechybí zde betonové stěny, vězeňská postel, či pouta a další mučicí nástroje. Tento pokoj je pro všechny, kteří chtějí zažít něco nového. :)
V dalším patře se nachází „umělecké“ apartmány, které ztvárňují kulturní a uměleckou atmosféru Brna. Tématické obrazy, grafiky, plakáty představení Národního divadla Brno, portréty významných brněnských umělců, stejně jako nábytek od známých designérů nebo dokonce klavír, zobrazují uměleckou tvář Brna.  
Pro mě naprosto nejkrásnější, stylové a koncepčně naprosto vyladěné jsou apartmány ve funkcionalistickém stylu, inspirované i slavnou brněnskou vilou Tugendhat, nebo dalšími funkcionalistickými stavbami v Brně – hotelem Avion, nebo Palácem Morava. Šatníky z ebenového dřeva, podsvícené onyxové stěny, orientální koberce a trubkový nábytek v sobě nesou živý odkaz tohoto nádherného a inspirativního období.
V posledním patře se pak nachází apartmány v duchu „moto GP“ – ty ocení jistojistě zejména pánové. :) Moto GP apartmány byly inspirovány tématikou závodu Grand Prix. Atmosféra připomíná auto-moto dílnu. Industriální ráz apartmánů zdůrazňují cihlové stěny, ocelový nábytek, industriální světla a mnohé další interiérové detaily a doplňky.

Věřte, že i jediná noc v některém z těchto apartmánů bude jedinečný zážitek, na který budete určitě dlouho vzpomínat. Ať už je vám blízký vysoce moderní styl v lázeňském apartmá, funkcionalismus, nebo jste fanoušky umění, či rychlých aut, to své si tu najdete. V každém z případů si můžete být jistí dokonalým designem, prostorem, skvělým vybavením apartmánů a perfektními službami – a navíc, posnídáte, nebo si dáte dobré jídlo v Domě U Tomana, v samém srdci Brna. ;)

Rezervace apartmánů je možná od 18. března a rezervovat můžete prostřednictvím emailu rezervace@utomana.cz , nebo na tel. čísle: + 420 602 615 815

Na více fotek se podívejte i do fotogalerie!

ODKAZ: U TOMANA / web
ODKAZ: ZAŽIJ BRNO U TOMANA / facebook