Myslíte na ochranu pokožky i rtů před sluníčkem?

Slunečné počasí nám všem udělalo rozhodně velkou radost, ovšem – i to sebou přináší určitá rizika, která bychom měli brát v potaz. Určitě víte, že před negativními dopady slunečního záření bychom měli svou pokožku patřičně chránit. Vyvarujeme se tak spálení, pigmentovým skvrnám, zvýšené tvorbě vrásek, nadměrnému vysoušení pokožky a mimo to, v nejhorším možném případě i rakovině kůže.
Nezapomínejte proto na ochranu pokožky před slunečními paprsky a zařaďte do péče i produkty s SPF. V následujícím článku vám dám tipy na můj oblíbený pečující krém, make-up i balzámy na rty – a to vše s SPF!

Nadměrné slunění naší pokožce rozhodně neprospívá, sama si to uvědomuji stále víc, čím jsem starší… Vidím, že moje pokožka mnohem více trpí na vysoušení, tvoří se mi vrásky a na obličeji mám i pigmentové skvrny, kterých se teď už nemůžu zbavit.
Na tom všem má podíl právě sluníčko. Proto, opravdu je nutné se před negativními dopady slunečního záření chránit, jednou vám za to vaše kůže poděkuje!

Kdy začít produkty pro sluneční ochranu používat? V podstatě hned, jak začne sluníčko svítit a vy budete trávit více času venku. Jasně, berte v potaz i svůj fototyp pokožky, pokud se obecně dobře opalujete, asi není nutné si na krátkou vycházku dávat produkty s SPF 50. Ovšem, pokud se jdete přímo opalovat, určitě použijte přípravky s ochranným faktorem.

Ideální je zvolit přípravek s SPF i pro vaši běžnou, rutinní péči – určitě doporučuji pořídit si pleťový krém s SPF. Na trhu je takových krémů mnoho, já mám výborné zkušenosti s krémem Bioderma Hydrabio Perfecteur.

Jedná se o lehkou sjednocující a vysoce hydratační péči. Právě hydratace je pro hezký vzhled pleti klíčová a neměli bychom ji podcenit. Požadavky na zvýšenou hydrataci má pleť také vyšší právě v teplém a slunečném počasí.

Mým naprostým „must have“ je i make-up s SPF. S jeho použitím mám vždy hned lepší pocit, že je moje pokožka lépe chráněná. 
Už několik let používám Missha M Perfect Cover, nedám na tento make-up dopustit! Má skvělé krycí schopnosti, hydratuje a hlavně, obsahuje ochranný faktor SPF42, což zajišťuje již vysokou ochranu.

Co je také důležité, tak ochrana rtů před negativními dopady slunečního záření. Rty se sice obvykle přímo nespálí, ale slunění jemnou pokožku rtů vysouší, rty se mohou i loupat… Proto, používejte vhodný balzám na rty!

Za sebe vám vřele doporučuji balzámy Carmex, obsahují mentol, který příjemně chladí, kakaové máslo rty intenzivně vyživí.

Balzámy jsou ve verzi i s různými vůněmi – třeba s melounem, limetkou, višněmi…

Všechny výše uvedené produkty koupíte na Notino.