Módní seriál ze studia ELISHA – 1. díl!

Před nedávnem jsme Vám představily brněnské módní studio ELISHA, kde Vám návrhářka, paní Eliška Tomková, vytvoří model přesně „na tělo“ – tedy podle Vašich představ a přání.

Zkrátka, i když jste pravděpodobně zvyklé běžně nakupovat v konfekčních sítích, dám ruku do ohně za to, že se Vám už minimálně jednou stalo, že Vám v obchodě model, do kterého jste se na první pohled zamilovala, prostě nějak „neseděl“. Znáte tuto situaci? Já velmi dobře (se svýma dlouhýma rukama a nohama:)) Zkrátka…k vzteku.

Ovšem! Nedávno jsme objevily v Brně na Minské ulici 85 nově otevřený salon návrhářky Elišky Tomkové, která pro Vás vytvoří přesně takový outfit, o kterém sníte. Mimochodem – se službami salonu jsme Vás už seznámily, mrkněte na naše starší články: ELISHA by Cool Brno Blog

elisha-logo

V salonu si můžete vybrat už z několika hotových, krásných a originálních modelů, které paní Eliška šije vždy v rámci své aktuální kolekce. Prioritou salonu je ovšem šití modelů na míru, dle přání a požadavků klienta. A obě moooc zajímalo, jaký je vlastně celý proces vzniku konkrétního modelu, proto jsme se rozhodly, že si ve studiu ELISHA obě necháme ušít kabát – a o postupu jeho vytváření Vás budeme podrobně informovat – v rámci tohoto módního seriálu. Takže, dnes je tu PRVNÍ DÍL!!!

Při naší první návštěvě nám paní Eliška ukázala již hotové modely, které jsme si prohlédly a vyzkoušely. Přece jen, rozhodnutí nechat si ušít právě kabát, padlo až na místě:)

Terezu nejdřív okouzlil tento jarní, zavinovací kabátek. Je vyrobený z měkkého materiálu, příjemně se nosí a díky svému nápaditému střihu a možnosti „zavinování“, nabízí všestranné možnosti nošení:

elisha5elisha4

Photo 12_Fotor4

Jako další Terce padly do oka volné kalhoty se sníženým sedem – už od prvního pohledu extra pohodlné!

elisha7elisha8

A já si už od začátku prohlížela právě kabáty, protože právě u nich mám největší problém při výběru a nákupu v běžných obchodech. Mám zřejmě nějakou „nestandartní“ postavu, protože mi běžné velikosti nejsou – ve většině případů mám krátké rukávy, nebo mi je kabát celkově velký (pokud mi už sedí délka rukávů). U paní Elišky mi padl do oka tento okrově žlutý:

elisha9

Tereza si zase vyzkoušela bílo-černý kabátek, také moc povedený:

elisha3

Bylo tedy jasno – obě vybíráme kabát, protože si jsme jisté, že nám paní Eliška ušije to, co jinde v obchodě nekoupíme!

Následovala „válečná porada“ – výběr střihu. Vysvětlily jsme naši představu a paní Eliška se ji snažila vystihnout v nákresu – celý model nám načrtla, abychom si byly jisté, jak bude model vypadat:

elisha12

elisha15

elisha16

Střih a jeho výběr s námi paní Eliška probrala – aby mohla vytvořit přesně to, co se hodí k typu postavy každé z nás.
Následoval výběr barev – opět nám paní návrhářka poradila, jaký odstín by nám slušel – a i my řekly svou představu jak o barvě, tak o materiálu a účelu, k jakému daný kabát chceme. Obě bychom chtěly takový model, který by byl nositelný hlavně na jaře a na podzim, s teplejším oblečením také v zimě. Raději tedy takový kousek, který také zahřeje.

Na výběr jsme dostaly několik materiálů ze vzorníku:

elisha18

elisha19

Tereza si nakonec vybrala kabát v odstínu béžové „camel“, já váhám mezi červenou barvou, kterou miluji a právě okrově žlutou, která – ačkoliv jsem ji nikdy moc nenosila – si mě poslední dobou získává:)

Během první schůzky proběhne také měření – paní Eliška Vám vezme potřebné míry, bez kterých se model ušít nedá:) Obě jsme během měření (s hrůzou:) zjistily, jak se na nás podepsaly Vánoce:)))

elisha20

elisha22

elisha23

elisha25

V salonu jsme strávily moc příjemnou hodinku a už teď jsme si jisté, že budou kabátky vypadat nádherně! Příště nás už čeká první zkouška, o které Vás budeme samozřejmě podrobně informovat:)

ODKAZ: ELISHA MODE/WEB
ODKAZ: ELISHA MODE/FACEBOOK

STUDIA ELISHA najdete:
Nově otevřený showroom je v Brně na Minské ulici 85.
Dále jsou pak studia ve Velkých Pavlovicích na Hlavní 666/2 a také v Praze 10 Vršovicích na Kavkazské ulici 1372/3B.