Miluji v Brně: Paddleboardy s Kiboko Paddleworkouts!

V rámci své rubriky „Miluji v Brně“ Vám píšu o všem, co mě na životě v Brně baví, inspiruje, zajímá. Představuji Vám svá oblíbená místa, restaurace, obchody… A dnes bude téma tak trochu jiné – o pádlování na Pryglu na paddleboardu. Stojí to totiž fakt za to. ;)

Pádlování na paddleboardu jsem vyzkoušela loni v létě – poprvé a u moře. V půjčovně mi tenkrát půjčili ten nejmenší paddleboard, který tu měli a já byla víc ve vodě, než na prkně. A pořád jsem si říkala, čím to asi tak bude. No. Byly dost vlny a taky, na velikosti v případě „paddlu“ fakt záleží. Ale co už. Dva dny jsem, nic netušíc, že větší prkno by bylo stabilnější, pádlovala na malém prkně a nakonec jsem tu techniku „nepadat“ jakž takž vypilovala:)

Po dvou dnech mě v půjčovně zapůjčili velký paddleboard a to teprve byla ta pravá pohodička. Ve vodě ani jednou, za to jsem na paddleboardu vozila i svoje dva kluky, který to náramně bavilo (a ještě víc je bavilo mě samozřejmě házet do vody.:)

V Brně se na paddleboardu jezdilo s Kiboko paddleworkouts už loni – na Pryglu, ale bohužel moje časové možnosti a taky počasí se nějak nesešly dohromady a já se na paddleboard na Prygl nedostala. A do Lužáneckého bazénu, kde probíhaly lekce – opět s Kiboko – se mi, upřímně, v zimě nějak nechtělo. Byla jsem ráda, když jsem pár dnů byla bez rýmy a nachlazení.

Za to letos jsem si nenechala ujít hned první lekci „drillu“ na Přehradě. Počasí vyšlo perfektně a bylo to ve všech ohledech super!

Kapacita lekcí je 12 lidí, nás bylo asi jen 6. Sraz je vždy u bistra Sinice, kde Vám Kiboko zapůjčí paddle – a hurá nafukovat. Pumpičkou, ale upřímně, dost jsem si mákla. Možná snad i víc, než pak potom na paddleboardu… :)

No, co Vám budu povídat, bála jsem se, abych se v přehradě nevykoupala, přece jen, do vody se mi teda ještě dooost nechtělo! Měla asi 17 stupňů, takže nic moc. Ale bála jsem se zbytečně, do vody jsem nespadla a vlastně, ani nikdo jiný.

Lekce trvá hodinku a je moc fajn. Projedete se po přehradě a spoustu míst si prohlédnete úplně jinak, než jste zvyklí, že břehu. Paddleboard je dost stabilní a pokud se zrovna necítíte, je ideální klečet. Ale po chvíli si stoupnete taky, uvidíte… ;)

Zkrátka – za sebe Vám tento super relax doporučuju. Protáhnete si tělo, vyčistíte hlavu a pobudete hezky na čerstvým vzduchu. Stojí to za to!
Pro rozvrh lekcí a rezervace sledujte FB Kiboko Paddleworkouts, viz odkaz níže.

ODKAZ: KIBOKO PADDLEWORKOUTS – facebook