Miluji v Brně: donuty od Mlsné holky!

Jsou místa, která mi v Brně skutečně přirostla k srdci a kam se ráda vracím. Ať už jsou spojená s příjemnými zážitky, hezkým prostředím, nebo vynikajícím jídlem – zkrátka, mám taková svoje „NEJ“ a ty doporučuji i svým známým a také vám, tady na blogu – právě i v rámci rubriky „Miluji v Brně“. Věřím, že vám přinesu užitek, inspiraci a také potěšení… :) Dnes vám chci napsat o jednom malém obchůdku v centru města, kde mají – alespoň dle mého názoru – zaručeně ty nejlepší donuty v Brně. Už jste slyšeli o MLSNÉ HOLCE? ;)

Povím vám, já mám vždycky takovou radost, když v Brně objevím nějaký nový obchůdek, kavárnu, restauraci, kterou když vyzkouším, tak jsem nadšená… Ráda se právě o tu svoji radost pak s vámi podělím a naopak mě potěší, když mi i vy napíšete, že jste tu byli spokojení.

Jedním z takových míst je i Mlsná holka, obchod s božskými donuty na Kozí ulici v centru. Narazila jsem na něj shodou okolností v ten den, kdy se otvíral, což bylo 7. června a zvědavě jsem samozřejmě zašla hned dovnitř.

Zaujal mě už samotný obchůdek – hezkým designem a prostředím. To hlavní, samozřejmě – donuty! A teda, lákavě vypadaly už od prvního pohledu.
Zcela na rovinu – já na sladké opravdu moc nejsem. Nikdy si třeba cíleně nejdu sednou na dortík do cukrárny, nebo si „jen tak“ nekoupím tabulku čokolády, nebo bonobony. Když už něco sladkého, tak to FAKT MUSÍ stát za to.

Zpátky ale k donutům u Mlsné holky – no, božsky vypadaly a doslova lákaly k nakousnutí – tak jsem si samozřejmě jeden koupila – přece jenom, když vám tu píšu o takových místech, musím přece vědět, zda ty dobroty, co nabízí, skutečně za to stojí. V případě Mlsné holky – STOJÍ!!! 
Vyzkoušela jsem donut „slaný karamel“, což je moje nejmilejší kombinace. A ten donut byl fakt tak dokonalý! Měkký, kypré těsto a úžasná chuť. V tu chvíli jsem opravdu zapomněla, že na to sladké moc nejsem a slupla jsem ho celý, raz dva. A dlouho jsem na tu chuť vzpomínala. :)

Za značkou Mlsná holka stojí Hanka Pokorná, která si sama vyladila recept na těsto a také příchutě – zkrátka, dělá vše srdcem, poctivě a kvalitně. 
Od otevření Mlsné holky se událo i pár změn, Hanka zdokonalila recept na těsto a její donuty jsou teď ještě mnohem lepší – což jsem si nemyslela, že by snad ještě šlo, protože byly boží už hned od začátku… :)

Nabídka donutů u Mlsné holky se obměňuje – proto sledujte FB Mlsné holky, kde najdete vždy donutové menu pro daný den. :) Otevírací doba je zde od 09:00 do 18:00, nebo do vyprodání a pozor, nově spustili také rozvor přes damejidlo.cz.

A pozor – u Mlsné holky se můžete těšit také na super novinky! Už koncem října zde vypustí do světa jejich veganskou verzi donutů, přibyde i nový produkt a rozjede se kávovar s výběrovou kávu.
Mimo to, Hanka se vrhá i na cukrářskou výrobu (dorty, sladké bary) na svatby, oslavy nebo prostě jen tak, na mlsání.

Mlsnou holku najdete na Kozí 27/2 v centru Brna.

ODKAZ: MLSNÁ HOLKA / facebook