Miluji v Brně: Coucou Pastrami & Sandwiches

Miluji v Brně – moje rubrika o všem, co si mě v Brně zkrátka získalo! :) Kam stojí za to zajít, co doporučuji vidět, zažít a ochutnat? O tom se můžete dočíst právě i v tomto článku, který tentokrát bude o mých gurmánských radostech… :) Ano, miluji dobré jídlo a moc ráda vám představím jedno skvělé bistro, které má rozhodně co nabídnout. Už jste slyšeli o Coucou Pastrami & Sandwiches v brněnské tržnici na Zelňáku? Sem si fakt musíte zajít –  v tomto bistru je to opravdový “foodporn”! :)

Sama jako velký gurmán miluji dobré jídlo, ráda ochutnávám doposud nepoznané speciality a nechávám se unášet na vlnách pro mě nových chutí. A strašně ráda také objevuji i nová místa, kam právě na jídlo zajít. Co si mě v poslední době získalo? Rozhodně bistro Coucou Pastrami & Sandwiches, které najdete v prostorách Tržnice Brno na Zelném trhu.

Už jste tu byli ochutnat? Pokud ano, věřím, že mi dáte za pravdu, že to, co tu nabízí, je neskutečná pecka! Fakt. :) A pokud jste tu ještě nebyli, udělejte si cestu, stojí to za to. Co tedy toto malé bistro nabízí? 

Coucou Pastrami & Sandwiches jsou, jak už sám název napovídá, v první řadě vynikající “pastrami sendviče”. Upřímně, ani já ještě donedávna netušila, co to vlastně takové “pastrami” je – název byl pro mě cizí, stejně tak jako to,  jakou chuť si pod tímto pojmem představit.

Co te tedy PASTRAMI vlastně je?
Traduje se, že Pastrami pochází z Rumunska. Byli to právě rumunští židovští přistěhovalci, kteří si sebou za moře přivezli tuto delikatesu. Ve Spojených státech Pastrami získalo obrovskou popularitu. Klasické newyorské Pastrami se připravuje už od poloviny 19. století a vyžaduje speciální přípravu masa. Postup je časově náročný a nedá se nikterak uspěchat, ale věřte, že výsledek opravdu stojí za to. Hovězí hrudí se nejprve naloží do láku ze směsi koření a bylin. Pak se udí na tvrdém dřevě a poté vaří nebo dusí v páře. Díky tomuto náročnému způsobu přípravy získáte jedinečnou delikatesu velmi jemné zauzené chuti. Pastrami se poté krájí na tenké plátky a v sendviči se chuťově propojí s nakládanou okurkou a hořčicí.

V Coucou Pastrami & Sandwiches v brněnské tržnici můžete zjistit, jak takové “pastrami” opravdu chutná – pastrami tu mají ve dvou provedeních, buď Classic, s velkou porcí masa, v kváskovém chlebu, s celozrnou hořčicí a nakládanou okurkou, nebo Pastrami Sandwich s okurkovým relishem a pikantní majonézou. Já ochutnala ten “Classic” a je vynikající!

Kromě pastrami si tu můžete dát i další masové speciality – třeba Reuben Sandwich, což je dušené hovězí maso se směsí koření, kysaným zelím a lehce pikantní majonézou.

Ochutnala jsem i snídaňový Monte Cristo Sandwich, což je neskutečná dobrota – sendvič s vepřovou šunkou od kosti, sýrem Gruyére, obalený ve vajíčku a osmažený na másle. Strašně dobrý!!!

Mají tu trhané vepřové maso (žebírka) v italské ciabatě, to se chystám otestovat zase někdy příště. Jo a milovníky salátu určitě potěší Ceasar salát s masem pastrami…

a dáte si tu i sladký dobroty – cheesecake s domácím mascarpone, nebo čokoládový věneček z odpalovaného těsta.

Zkrátka, toto bistro je rozhodně dobrý poznat a já věřím, že vás nadchne, stejně, jako mě… :)

P.S. – pro své zákazníky tu nabízí i věrnostní kartičky, kdy dostanete za 5 razítek dezert, za 9 sendvič.

Na spoustu fotek z bistra mrkněte také do fotogalerie… :)

Coucou Pastrami & Sandwiches najdete v prostorách Tržnice Brno na Zelném trhu, v přízemí.

ODKAZ: COUCOU PASTRAMI & SANDWICHES / facebook

ODKAZ: COUCOU PASTRAMI & SANDWICHES / instagram