Mexické týdny v Monte Bú!
Dnešní článek bude opět inspirací pro všechny gurmány a hlavně, pro milovníky skvělých mexických specialit! Chci vám totiž napsat o zajímavé akci, která právě probíhá v restaurantu a steakhouseu Monte Bú. Až do konce září tu totiž jsou Mexické týdny a v nabídce mají opravdu spoustu dobrot, které stojí za to ochutnat! I já jsem si Mexiko v Monte Bú nenechala ujít a dnes mám pro vás malou reportáž. ;)
Obecně musím říct, že miluji snad veškeré cizokrajné a exotické speciality, jsou mi vždy bližší než jídla tradiční české kuchyně. A právě mexické dobroty mám ráda opravdu hodně – loni jsem v Mexiku strávila i pár dnů a zde jsem kouzlu mexické kuchyně propadla naprosto.
Na mexických jídlech mě baví ta rozmanitost, barevnost, kombinace chutí, barev, někdy i nezvyklých surovin, což ve výsledku vypadá a chutná úžasně! Také vám jsou mexické speciality blízké? Pak musíte vědět, že Mexiko můžete ochutnat i v Brně – v Monte Bú totiž právě probíhají Mexické týdny, speciální akce, která tu bude do konce září – a v nabídce jsou opravdu velké dobroty!
I já jsem si tuto zajímavou akci nenechala ujít a restaurant a steakhouse Monte Bú jsem nedávno navštívila – a ochutnala právě pár jídel z „mexické nabídky“. A musím říct, všechno chutnalo výborně!
Ta nejznámější jídla mexické kuchyně budete jistě všichni dobře znát – jsou to v první řadě nachos, tacos, quesadillas, burrita, quacamole…ale také skvěle upravená masa, nejrůznější tortilly, salsy, pálivé papričky… Myslím, že mezi mexickými specialitami si každý najde to, co mu zachutná!
Co najdete v mexickém menu v restaurantu a steakhouseu Monte Bú? Je toho opravdu spoustu!
Nechybí zde kukuřičné nachos s cheddarem a papričkami jalapeños, quesadillas s jamón serrano – to jsem si tu dala jako překrm já a bylo to vynikající!
Ochutnat můžete také jalapeño papričky plněné cheddarem, jako předkrmové chody. Polévkou je kuřecí vývar s chilli ancho a houbami. Zaujal mě i salát se směsí trhaného vepřového a kuřecího masa se zeleninou a pšeničnými tacos.
Mezi hlavní chody patří tacos s vepřovými výpečky, s trhaným hovězím, tortilla s trhaným kuřecím či vepřovým. Mezi speciality pak hovězí burger José González, rib eye steak z jihoamerického hovězího.
Já jsem si tu dala filovaný hovězí steak z argentinské svíčkové, s papričkami zapečenými sýrem a bramborovými plátky, bylo to opravdu skvělé!
Můžete vybírat ze dvou dezertů, poctivého čokoládového chilli dortu a mučenkového sorbetu, ochutnala jsem ho a je úžasně osvěžující!
Zkrátka, tato akce v Monte Bú se opravdu moc povedla, tak neváhejte a zajděte taky vyzkoušet, věřím, že budete nadšení! ;)
Na víc fotek z restaurace Monte Bú a nabídky Mexických týdnů mrkněte také do fotogalerie.
Monte Bú restaurant a steakhouse najdete na Údolní 76 v Brně.
ODKAZ: MONTE BÚ RESTAURANT A STEAKHOUSE / web
ODKAZ: MONTE BÚ RESTAURANT A STEAKHOUSE / facebook
ODKAZ: CON GUSTO BRNO / instagram