Mámou v Brně: inspirace na skvělý sport pro nejmenší – znáte „SOCATOTS“?

Máte doma malé děti a řešíte, na jaký všestranný sport je přihlásit? Pak čtěte dál – mám pro vás totiž skvělou inspiraci! Víte, že máme v Brně „Socatots“ – sportovní program pro malé děti, který je inspirovaný fotbalem? Rozhodně stojí za pozornost, věřím, že právě něco takového totiž musí děti ohromně bavit!

Jako máma dvou malých kluků jsem často přemýšlela, na jaký sport svoje děti přihlásit – hlavně v době, když byli ještě oba hodně malí a i mně samotné nebylo jasné, co konkrétně je bude v budoucnu bavit.

Už když se kluci narodili, jsem byla přesvědčená, že je povedu ke sportu a budu chtít, aby se co nejvíc hýbali. Věřím, že pozitivní vztah k pohybu je nesmírně důležitý i pro psychický vývoj (a pro ten fyzický samozřejmě také). Dnes jsem šťastná, že oba kluci, když už jsou větší, rádi hrají fotbal, aktivně lyžují, jezdí na snowboardu a hlavně, rádi zkouší nové věci, co se pohybu týká.

Proto mě zaujalo, když jsem se dozvěděla o novince – novém sportovním programu pro malé děti, který přišel do Brna. Jmenuje se „SOCATOTS“ a jedná se o zajímavý sport, který je jedinečný především díky kvalitě výcviku a přístupu k dětem.

Tréninky Socatots jsou inspirované fotbalem, což rozhodně samo o sobě malé děti nadchne (a hlavně kluky :), ale jsou ideální přípravou pro každý jiný sport, kterému se dítě bude věnovat v budoucnu. Věkově je tento program určený pro děti od šesti měsíců do pěti let.

Děti se účastní pravidelných tréningů, pracují ve skupině se svými vrstevníky, učí se, jak zvládat motorické i sociální dovednosti pod bdělým okem kvalifikovaných trenérů. Unikátní vlastností SOCATOTS je aktivní účast rodičů při výuce. Tento program splňuje přísné požadavky pro sportovní rozvoj dětí do 5 let, stanovené britským Department of Education. 

Je to skvělá příležitost nejen pro maminky, ale i pro tatínky, strávit příjemný čas se svým potomkem. :)

Jedinečné na těchto trénincích také je, že cviky jsou vždy upraveny tak, aby byly vhodné pro danou věkovou skupinu dětí. Díky omezenému počtu ve skupině se trénér každému dítěti může věnovat individuálně. Každý cvik má svůj účel a jednotlivé tréninky pak na sebe navazují.

Program zdokonaluje motorické dovednosti dítěte prostřednictvím aktivit s míčem a zároveň zvyšuje jejich sebeúctu a sebevědomí. SOCATOTS také pomáhá dětem učit se číslice, abecedu, barvy a části těla, a posiluje pozitivní aspekty jejich osobnosti. Výsledkem je zdravější dítě, jehož pohybové dovednosti a tělesná kondice se zlepšují.

A POZOR – ukázková hodina je pro vás zdarma!

Skvělé také je, že trávíte během programu aktivně čas s dítětem, což také posiluje váš vzájemný vztah.
Co říkáte, zní to skvěle, že?

A kam na Socatots? V Brně se otevírají nové lokality a pozor, nové lokality jsou i mimo Brno! Více info na webu.

ODKAZ: SOCATOTS / web
ODKAZ: SOCATOTS BRNO / facebook