Líčení & make-up s barvou roku 2022!

Začátkem prosince každoročně oznamuje společnost Pantone Color Institute „barvu nadcházejícího roku“. Právě tato barva se pak prolíná napříč mnoha kreativními a tvůrčími profesemi, je trendem v oblasti módy, make-upu, ale i můžeme se s ní setkávat třeba i v ohledu bytových dekorací, doplňků, nábytku, nebo celkového interiérového designu. Barvou roku 2022 je „Veri Peri“ – fialková barva s modrým odstínem a červeným podtónem. Je to sama o sobě velmi výrazná a „silná“ barva, která má charakterizovat změny, kterými poslední dobou všichni celosvětově procházíme a obecně i intenzitu současnosti. 
Inspirujte se, jak barvu Veri Peri nosit – třeba i jako součást jedinečného a extravagantního make-upu!

Sledujete horké novinky a aktuální trendy ve světě módy, líčení, kosmetiky a designu? Pak vám určitě neuniklo, že je pro každý rok zvolena i trendy barva, kterou vyhlašuje respektovaný Pantone Color Institut. Tato barva se pak prolíná v mnoha odvětvích, a to nejen v tom módním!

Barvou roku 2022 je „Veri Peri“ – fialková barva se studeným modrým odstínem. Seznamte se, jak si právě s touto barvou vytvořit dokonalé a výrazné líčení!

Možná by vás ani nenapadlo, že fialová barva může vypadat v rámci make-up looku dobře, ovšem opak je pravdou! Fialové stíny v různých podtónech se přímo skvěle hodí k zeleným očím, sluší i očím hnědým, jantarovým a v jemnějším provedení i očím modrým.

Jak si vytvořit efektivní a svůdné líčení ve fialových tónech?

Základem je samozřejmě dobrý make-up, to vám ale určitě nemusím připomínat. :) Použijte takový, který vám vyhovuje, respektive typu vaší pleti. O typech make-upu a o tom, jak správně vybrat pro váš typ pleti, si můžeme napsat někdy jindy.

Upravte si obočí, jak jste zvyklé, použijte konturovací pudr, tvářenku a rozjasňovač!

Rozjasňovač jsem vzhledem k typu a barevnému tónu líčení vybrala ve studeném podtónu s fialovým odleskem. Rozjasňovač Revolution Pro Supreme nabízí tři překrásné odstíny!

Jen pozor, při aplikaci rozjasňovače platí „méně je více“. Naneste jen zlehka na správné partie – spánky, kořen nosu, nad horní ret.

Líčení očí – s tím jsem si v případě tohoto líčení nejvíce vyhrála. :) Oční okolí připravte – použít můžete pro lepší trvanlivost stínů i podkladovou bázi, pokud nemáte, oční víčka barevně sjednoťte korektorem, přepudrujte.

Vnější koutky očí jsem vystínovala tmavším fialovým stínem s lehce třpytivými odlesky – krásné stíny ve fialových stínech jsou třeba v paletce NYX Professional Makeup Mystic Petals. Pokud se nebojíte i více perleťových, třpytivých stínů, úžasné – a ve fialkových odstínech – jsou v paletce Essence I like to Mauve it, Mauve it! Tmavými stíny jsem vykreslila výrazné oční linky, čímž jsem dala celému looku více odvážný a extravagantní charakter.

Sítny v obou paletkách můžete vzájemně skvěle kombinovat.

Do vnitřních koutků očí jsem použila perleťové stíny Bourjois Little Round Pot Mono. Tyto stíny jsou na trhu už neskutečně dlouho a jsem opravdu skvělé! Dokonale třpytivé, skvělé jsou mimochodem třeba i pro svatební líčení.

Je důležité stíny perfektně propojit, dobře vystínovat, s postupnými přechody od nejsvětlejší barvy po tu nejtmavší. Samozřejmě, na volbě intenzity barvy a umístění barev záleží i celá řada faktorů – umístění očí, jejich posazení, tvar, ale i věk…

Oční linka – pokud si ji můžete dovolit, naneste do spodní „waterline“ – do spodní vnitřní linky oka, můžete i nad horní řasy. Jen opatrně – oční linky mohou opticky zmenšit oči. Super jsou oční linky ve fixu Dermacol Precise Black, skvělá je zejména velmi přesná aplikace díky hrotu aplikátoru.

Aplikace řasenky se pro změnu vůbec nebojte, řasy zvýrazněte co nejvíc! Doporučuji vám naprosto skvělou řasenku – Pupa Vamp! Extreme – neznám lepší, sama používám právě tuto už hezkou řadu let.

Na rty použijte buď nude rtěnku, nebo pokud chcete barevně ladit s očima, tak tu v nádechu lila.

Jak se vám líčení s barvou roku líbí? Vyzkoušejte – třeba bude slušet právě i vám! A pokud si nevíte rady, moc ráda vám s líčením, správnou technikou a vhodnými produkty poradím. :) Make-up a kosmetika jsou mou vášní, kterou jsem nyní posunula zase o úroveň výše díky absolvování kurzů v prestižním pražském Make-up Institutu Prague. Tak se klidně ozvěte!

Všechny výše uvedené produkty koupíte na Notino.cz.