Léto se blíží a chtělo by to ZHUBNOUT! Ale jak?

Jak zhubnout? Rychle, snadno, bez „jo-jo efektu“ – trvale a netrpět hlady? Co udělat, abychom konečně vypadali a cítili se „k světu? To jsou otázky, co si několikrát za život položí asi většina z nás…

Sama to dobře znám. Několikrát v životě jsem sama měla svá „tlustá“ období – v pubertě následkem hormonálního šílení a také po porodech dětí, kdy jsem přibrala opravdu hodně (u prvního těhoteství 38kg, uz druhého 27kg) a své následky to samozřejmě zanechalo.

Vzpomínám si, jak jsem zoufale CHTĚLA ZHUBOUT. Seděla jsem s těmi kily navíc u své skříně s oblečením a smutně se dívala na vše, co mi bylo malé. Byla jsem opravdu bezradná. Tak moc jsem si přála udělat něco se svojí váhou, ale opravdu jsem nevěděla, jak na to. Zkusila jsem vše možné – diety, vyřazení sacharidů ze stravy, pohyb…ale v podstatě se nedělo nic převratného…

Všechny ty informace, návody, rady, tipy, triky…co jsem vyčetla z internetu, byly víceméně k ničemu. Co mi pomohlo – poradit se s výživovou poradkyní a najít určitou cestu a směr, kterým se vydat. Naučit se poznat, co jíst, v jakém množství a kdy, ale hlavně, vědět, že abych zhubla, musím také JÍST.

Dnes už – řekla bych, že „vím, jak na to“. Našla jsem si cestu, které mně, z hlediska stravovacích návyků vyhovuje. A dokonce, zdravý životní styl a správné stravovací návyky se staly mojí zálibout – a tak se neustále informuji o způsobech, „co a jak mohu dělat ještě lépe“.

Nedávno jsem začala také spolupracovat se zajímavým projektem „PESTRÝ JÍDELNÍČEK“ – který pro své klienty nabízí sestavovaní online jídelníčku „na míru“ – a zdarma. Mimochodem – víc si můžete přečíst v mém starším postu na blogu ZDE.

Zakladatelka tohoto projektu, fitness trenérka a výživová poradkyně, paní Blanka Szabó, nedávno vydala zajímavou knihu „Cesta je zdravý životní styl„, kterou bych Vám ráda představila i zde, na blogu. Kniha je totiž plná velmi užitečných rad a tipů, jak se cítit fit a jak konečně zhubnout.

Photo 22.04.16 9 33 42

Kniha „Cesta je zdravý životní styl“ je tedy jakýmsi návodem, jak najít a udržet si svoji vysněnou váhu a hlavně, jak se naučit mít svoje tělo rádi. Pointou všeho je „najít jakousi rovnováhu“, kterou si udržíte už po celý život.

Knihou Vás tedy provede přímo paní Blanka Szabó, která Vám v úvodu prozradí také svůj osobní příběh – přesvědčíte se, že Blanka má v oblasti zdravého životního stylu opravdu velmi bohaté zkušenosti.

Photo 22.04.16 9 34 28

Další kapitoly Vás vedou k zamyšlení nad Vaší situací a možnostmi, jak se k redukci váhy postavit. Položíte si otázky, na které si najdete také odpovědi. Je dobré si totiž uvědomit, jak v rámci svého plánu zhubout budeme postupovat, kolik máme času, zda můžeme a chceme cvičit, kolik potrřebujeme a chceme zhubout…

Photo 22.04.16 9 34 42

K hubnutí je dobré „postavit se čelem“ – s tím, že jsme odhodlaní zhubnout, a to jednou pro vždy. Je dobré si uvědomit, že Vás budou čekat určité změny, které se Vám možná ze začátku nemusí libit. Ale tyto změny Vás později dovedou k efektu, ze kterého budete nadšeni. O jaké změny jde se také konkrétně dozvíte v Blančině knize.

Zajímavá je i kapitola, jak se vyvarovat jo-jo efektu, který je právě nejčastější „strašák“ všech diet.

Photo 22.04.16 9 34 59

Dozvíte se také, jakou pohybovou aktivitu si zvolit – která je pro Vás ta pravá a která Vás přivede k požadovaným výsledkům.

Díky této knize také dokážete „rozklíčovat“ přesný návod, jak, kolik, co a kdy jíst. To je  totiž naprosou „alfou a omegou“ všeho. Jíst, ale vědět co a kolik je totiž tím nejdůležitějším krokem k dosažení Vaší vysněné váhy.

Photo 22.04.16 9 35 28

Zajímavé jsou i informace, jak Vaše tělo využívá jednotlivé složky potravy – sacharidy, bílkoviny, tuky…jak je spaluje, využívá, nebo ukládá. I díky tomu dokážete rozpoznat, co je pro Vás vhodné a co ne.

Photo 22.04.16 9 35 14

Photo 22.04.16 9 35 45

Naučíte se také vytvořit si určitý plán – a to jak stravovací, tak tréninkový, díky kterým bude Vaše Váha udržitelná, stálá, po celý Váš život. Získáte naprostý přehled o tom, co je pro Vás to pravé, správné a vhodné a už nebudete tápat:) Na všechny ty diety na internetu se budete dívat už jen s úsměvem, protože budete VĚDĚT. Vědět, jaká cesta je pro Vás ta pravá, správná. Naučíte se mít své tělo rádi a uvidíte, že i Vaše psychická stránka se tím změní. Najdete rovnováhu a pohodu:)

A o tom to přece je…:)

Photo 22.04.16 9 36 09

ODKAZ: PESTRÝ JÍDELNÍČEK/web
ODKAZ: PESTRÝ JÍDELNÍČEK/facebook