Letní vychytávky pro krásnou pleť!

V létě si naše pokožka zaslouží tu nejvyšší péči! Chlor, mořská voda a především sluníčko jí totiž dávají pořádně zabrat… Proto Vám chci dnes představit své tři největší pomocníky – pro letní péči o pokožku celého těla, bez kterých si to už druhou sezónu neumím vůbec představit:)

Vzpomínám si, že ještě tak před 15ti lety se letní ochrana pokožky – myslím tím přes slunečním zářením – neřešila zdaleka tolik, jako dnes. Ovšem výzkumy a nejnovější poznatky ukazují, že právě sluníčko je stále agresivnější a pro naši kůži rozhodně není nijak zdravé. Vysušuje ji, způsobuje pigmentové skvrny, vrásky, zrychluje procesy stárnutí a bohužel, čím dál častějsi stojí také za jednou z nejagresivnějších forem rakoviny, za rakovinou kůže…

Photo 11.07.16 16 41 41

Proto bychom měli už nějak „automaticky“ brát v potaz to, že v létě o svoj kůži opravdu hodně pečujeme a chráníme ji. Je dobré se ráno, než vyjdeme ven (ano, nemusíme se jít rovnou opalovat, stačí, že vůbec chodíme venku) namazat krémem s ochranným faktorem – a toto zopakovat několikrát za den. A to jak na tělo, tak i na obličej.

Ovšem, ne všechny opalovací krémy jsou fajn… U mnohým mě vadí hutnost, zápach, bílé stopy, které zanechávají. Proto Vám chci představit a doporučit své tři pomocníky pro letní péči o pleť od značky BIODERMA. Mám s nimi opravdu vynikající zkušenosti.

BIODERMA PHOTODERM KID SPF 50+, Opalovací pěna a krém pro děti a kojence

Toto je z mého pohledu asi nejspolehlivější produkt pro ochranu kůže před sluníčkem – hlavně pro děti. Ovšem, tuto pěnu používám i já, zhruba první dva dny pobytu na sluníčku na dovolených – než si moje pokožka na sluníčko trochu „zvykne“.

Photo 11.07.16 16 42 33

Jak už jsem uvedla, jedná se o pěnu, což je opravdu výjimečná vlastnost:) Díky pěnivé textuře se tento krém (pěna) výborně roztírá – jde to opravdu snadno, což se o mnohých jiných produktech s takto vysokým faktorem rozhodně říct nedá.

Pěna vytvoří na pokožce okamžitě ochranný film a chrání ji skutečně dlouhou dobu. Nesmývá se – opět mohu z vlastní zkušenosti potvrdit.

Tato pěna je také hypoalergenní – skvěle ji tedy snáší i děti s citlivou pletí. Moji synové jsou oba exematici a tuto pěnu snáší absolutně bez problémů.

Photo 11.07.16 16 42 39

Vůně produktu je mírná, příjemná – adekvátní pro přípravek pro péči o dětskou pleť. Maminky – rozhodně berte v patrnost a vyzkoušejte, věřím, že budete nadšené:) A Vaše děti si budou moct v klidu hrát na sluníčku…

BIODERMA PHOTODERM, Transparentní mlha na obličej a tělo, SPF 50+

Opalovací olej od Biodermy jsem si oblíbila už loni a z této novinky, transparentní opalovací mlhy, jsem fakt nadšená! Dámy, pokud Vám totiž taky vadí bílé stopy po opalovacích krémech, toto je ta nejlepší volba!

Photo 11.07.16 16 42 47

Transparentní mlha je velmi jemná, snadno se roztírá, nezanechává pocit zbytkové mastnoty. Dokonale „letně“ voní a dokonale Vás ochrání před škodlivým zářením.

Já bych tento produkt hodnotila jako „suchý olej“ – opravdu nezanechává pokožku vůbec mastnou. Naopak, výsledný efekt je hebká, pružná a chráněná kůže.

Photo 11.07.16 16 42 54

Produkt je opět vhodný i na velmi citlivou pleť, je hypoalergenní a kromě použití na tělo jej můžete aplikovat i na vlasy. Opět voděodolné, s dlouhotrvajícím účinkem.

BIODERMA PHOTODERM MAX AQUAFLUID SPF 50+

Toto je můj největší oblíbenec ze všech zmiňovaných:) Jedná se o opalovací fluid na obličej s vysokou ochranou. Zapomeňte na bílé obličeje, které Vám vždy způsobil Váš běžný opalovák. Tato vychytávka Vás zaručeně ochraní před spálením – obsahuje ochranný faktor SPF 50+ a navíc Vám zbytečně „nezmastí“ obličej.

Photo 11.07.16 16 43 06

Jak jsem uvedla, jedná se o fluid – má tedy více tekutou texturu, což je pro přípavek na obličej super věc – věřím, že nadbytečnou mastnotu v létě taky nemusíte. Fluid se dokonale roztírá a pokožka jej snadno a rychle absorbuje. Stačí opravdu malé množstí na celý obličej. Krém se opět nesmývá a poskytne Vám ochranu na dlouhou dobu.

Photo 11.07.16 16 43 20

Super jsou i verze s tónováním – fluid Vaši pokožku perfektně barevně sjednotí, zakryje nedostatky… Jedná se v podstatě o takový „make up na pláž“ – kam se obvykle nelíčíte. Věřím ale, že i u opalování chcete vypadat hezky – což Vám tento krém umožní:) V nabídce je ve dvou odstínech.

Produkty BIODEMA koupíte v Brně v Chytrých lékárnách.

ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA/web, facebook
ODKAZ: BIODERMA/web, facebook