Letní péče o pokožku bez chemie – z Přírodní lékárny

K létu patří také opalování – a ať už opalování vyhledáváte, nebo se naopak sluníčku vyhýbáte, je v obou případech určitě dobré věnovat zvýšenou péči naší pokožce. Na trhu je dnes opravdu obrovská škála nejrůznějších opalovacích produktů, ovšem, já sama zastávám názor, že nadbytečné používání krémů s vysokým ochranným faktorem není moc dobré. Navíc, tyto přípravky jsou velice často plné zbytečné chemie. O pokožku můžete v létě pečovat i jinak – třeba krémy bez zbytečných chemických ingrediencí. Tyto produkty vám také poskytnou ochranu a hlavně, nezatíží vaši pokožky a tělo. Právě tuto letní péči nabízí také v Přírodní lékárně – víc vám napíšu v následujícím článku.

Na používání ochranných krémů s SPF jsou názory opravdu různorodé. Zejména velcí výrobci a farmaceutické firmy nám prostřednictvím masivních kampaní neustále zdůrazňují, jak je používání produktů s vysokým SPF zásadní a důležité.

Ovšem, málokdo z nás ví, že právě tyto produkty, které obsahují velmi vysoké SPF, jsou plné nežádoucí chemie, která zatěžuje naši pokožku a potažmo tak i naše tělo a zdraví – pokožka je právě „bránou“ do našeho těla a je propustná, takže si používáním nežádoucích produktů můžeme také ublížit.

Tím vám samozřejmě nechci tvrdit, že přípravky s ochranným faktorem jsou obecně špatné a neměli bychom je používat. Je to velmi individuální věc, samozřejmě v závislosti na fototypu naší pleti, na zkušenostech s opalováním… Je ale fakt, že mnozí lidé často používají příliš vysoké faktory zcela zbytečně a bohužel, také v případech dětí. Mimochodem, takto vysoké faktory zabraňují průchodu důležitého vitamínu D do těla. A je obecně známým faktem, že česká populace trpí velkým nedostatkem tohoto vitamínu.

Proto, produkty pro letní péči o pleť bychom měli volit adekvátně k naší pokožce a pokud možno, s tím nejlepším možným složením, bez zbytečné chemie.

Pokud chcete mít jistotu, že produkty, které koupíte, budou opravdu v té nejlepší možné kvalitě, zkuste si je vybrat právě v Přírodní lékárně. O té jsem vám na blogu už psala, kamennou pobočku Přírodní lékárny najdete na ulici U Červeného mlýna 661/14, vše pořídíte ale také na eshopu.

V sortimentu Přírodní lékárny jsou přírodní výživové doplňky, vitamíny, přírodní kosmetika, produkty z léčivých hub, bylinné tinktury a hlavně – produkty východní medicíny, které jsou pro svůj příznivý a prokázaný účinek na naše zdraví často vyhledávané.

Zpátky k letní péči o pokožku. Pokud hledáte produkty opravdu s tím nejlepším možným složením, zkuste produkty pro letní péči od značky Martina Gebhardt.

Tyto přípravky neobsahují chemické složky, na které může pokožka negativně reagovat. Žádné parabeny, parfémy a jiné nevhodné přísady. Jsou hypoalergenní a vhodné i pro citlivou pokožku.

Přípravky Martina Gebhardt obsahují přirozený ochranný faktor do SPF 6. Ten dělá rakytníkový extrakt a extrakt z mrkvových semen, který zároveň i pomáhá pokožku přirozeně zabarvovat.

V rámci řady Summer Time od Martiny Gebhardt najdete několik produktů pro péči o celé tělo i obličej.  Mimochodem, přípravky této značky mají i certifikát Demeter, což je ukazatel opravdu prvotřídní kvality složení. Více si o certifikaci Demeter můžete přečíst ZDE.

Pokud ovšem potřebujete kosmetiku, která již obsahuje vyšší ochranný faktor, pak zkuste tu od značky ButterBean – opět je k sehnání právě v Přírodní lékárně.

Tyto přípravky jsou 100% přírodní, vyrobené na bázi másel, olejů. Tyto produkty již obsahují přírodní minerální UV filtr, který je ovšem šetrný jak k člověku, tak i k přírodě.

Dopřejte své pokožce to nejlepší, zaslouží si to!

Kamennou prodejnu Přírodní lékárna najdete v Brně v Králově Poli, na ulici U Červeného mlýna 661/14.

ODKAZ: PŘÍRODNÍ LÉKARNA / web, eshop
ODKAZ: PŘÍRODNÍ LÉKÁRNA / facebook
ODKAZ: PŘÍRODNÍ LÉKARNA / instagram