Letní novinky u Nespressa! Dvě edice káv pro přípravu s ledem… ;)

V létě miluju kávu „na studeno“, s ledem! Je to i jedna z věcí, na které se s příchodem teplého počasí obzvlášť těším – je to totiž super osvěžení. Proto mě zaujaly dvě novinky od značky Nespresso – jedná se o limitované edice dvou káv, které jsou určené pro přípravu s ledem. Ochutnala jsem obě – tak, jak by se mě měly podávat a jsou vynikající! Opět jsem se přesvědčila, že co se kávových receptur týká, opravdu jsem neznala všechny… Víc v mém článku!

Káva „na studeno“ k mému létu každoročně patří, je to výborné osvěžení v horkém letním počasí – a že si ho letos užíváme až až… :) A protože si kávu s ledem připravuji i sama doma, neunikly mi dvě novinky od značky Nespresso, které jsem už roky věrná.

Nespresso totiž představilo letní limitované edice dvou káv, které jsou určené speciálně pro přípravu s ledem. Jedná se o kávy Ispirazione Salentina a Ispirazione Shakerato. Obě kávy jsem ochutnala tak, jak by se měly podávat a můžu vám říct, rozhodně stojí za pozornost!

Obě kávy jsou inspirované italskou kávovou kulturou a podle italských tradic jsou vytvořené i receputury, jak se mají tyto dvě kávy podávat (ale je samozřejmě na vás, jak si kávu podle vaší obliby připravíte…:)

Já obě kávy ochutnala přímo v brněnském Nespresso Boutique a musím říct, obě přípravy jsou skvělé!

Kávu Ispirazione Salentina si připravíte s ledem, mandlovým mlékem (což mě osobně moc potěšilo, protože klasické mléko nepiju), dále se sirupem z cukrové třiny.

Káva Ispirazione Shakerato se podává s ledem, cukrem, ovšem dobře promíchaná v shakeru.

A jak na to? Tady máte návod! ;)

CAFFÈ SHAKERATO BY NESPRESSO
 
1. Do sklenice VIEW Recipe přidejte 1 balení Nespresso cukru** a zakryjte silikonovým   
víčkem
2. Navrch přilijte 40 ml připravené kávy
3. Přidejte 3 Nespresso kostky ledu*
4. Řádně protřepejte a promíchejte!
 
CAFFÈ ALLA SALENTINA BY NESPRESSO
 
1. Do VIEW Lungo šálku přidejte 2 Nespresso ledové kostky* 
2. Přilijte 30 ml mandlového mléka (nebo kravského)
3. Přidejte 5 ml sirupu z cukrové třtiny
4. Navrch přilijte 25 ml připravené kávy

Kromě této limitované edice káv Nespresso představilo i příslušenství a doplňky – limitovanou edici cestovní termo lahve Nomad a VIEW Shaker Mini Set (bude prodáván ve speciální nabídce spolu s kávovarem Essenza Mini), který obsahuje 2 sklenice VIEW Recipe, 2 silikonová víčka a silikonové tvořítko na led. Dovolí vám protřepat a promixovat ingredience vybraného nápoje přímo ve sklenici.

Určitě vyzkoušejte, na léto je tato kávová limitka opravdu výborná! :)

Letní edici kávy od Nespressa koupíte v Nespresso Boutique, který najdete v Brně na nám. Svobody 13.

ODKAZ: NESPRESSO / web
ODKAZ: NESPRESSO / facebook