Letní dovolená v Chorvatsku je mezi Čechy stále tou nejoblíbenější variantou

Nemůžete se už dočkat letních prázdnin a těšíte se, až vyrazíte v létě k moři? Oblíbenou českou destinací bylo, je a pravděpodobně i bude Chorvatsko. Jestliže se i vy letos chytáte vyrazit k Jadranu, je nejvyšší čas na hledání vhodné destinaci i ubytování. Kam vyrazit, kde se ubytovat a jaká místa během své dovolené navštívit?

Naplánujte si letní dovolenou v Chorvatsku již nyní

Přestože léto je ještě v nedohlednu, na plánování letní dovolené máte nejvyšší čas. Nejprve si promyslete, co si od dovolené u moře slibujete a po čem toužíte. Dovolená v Chorvatsku vám totiž může nabídnout celodenní relax na pláži, túry přírodou, procházky historickými městečky i diskotéky končící za svítání. Za zmínku stojí i lahodná místní kuchyně, která se skládá z čerstvých ryb a je doplněna spoustou čerstvé zeleniny a výtečného koření. Rozmanitá místní produkce vín rozhodně osloví každého milovníka vína a milovníci tvrdších nápojů určitě ocení místní bylinný likér zvaný rakija.

Ubytujte se v soukromí a užijte si letní pobyt na maximum

Při hledání ubytování vsaďte na apartmány v soukromí. Užijete si totiž naprostý komfort a budete mít pocit, že apartmán je spíše vaše letním bytem. Vše potřebné, od nezbytného vybavení, přes vlastní kuchyň, koupelnu a samozřejmě i ložnici, na vás bude čekat a bude připravené ihned po vašem příjezdu. Máte-li rádi, když je průběh letního pobytu zcela ve vašich rukou a nemusíte se přizpůsobovat žádným dalším obyvatelům, je pro vás ubytování v apartmánu to pravé.

Kam se během dovolené v Chorvatsku podívat

Jestli nechcete trávit svou letní dovolenou v Chorvatku na jednom místě, určitě podnikejte výlety po okolí nebo si svůj pobyt rozdělte do několika částí a vyzkoušejte ubytování na více místech. Kromě koupání v průzračně čistém moři můžete během pobytu v Chorvatsku vyrazit také na prohlídky historických měst a národních parků. Která místa rozhodně stojí za návštěvu?

Split a jeho okolí

Při hledání přímořských chorvatských letovisek, ve kterých strávit příjemnou dovolenou, určitě v nabídce najdete město Split a jeho okolí. Proč se vydat právě sem? Split je rušným městem s bohatou historií, ve kterém narazíte na slavný Diokleciánův palác, jen je dokonce zapsán na seznamu UNESCO, ale také na městskou tržnici, na které seženete téměř cokoliv. V okolí Splitu se nachází spousta lákadel a atrakcí pro děti – na plážích narazíte na skluzavky, tobogány, ale i trampolíny.

Dubrovník

Oblíbeným cílem turistů je také Dubrovník a jeho okolí. V posledních pár letech jeho obliba vzrostla zejména díky fanouškům seriálu Hry o trůny, protože spousta scén se natáčela právě zde. Město je ukryto za hradbami a rozhodně stojí za návštěvu.

Nedaleko Dubrovníku se samozřejmě nachází i nespočet nádherných pláží, například:

  • Copacabana,
  • Lapad,
  • Cava,

Letovisko Brela

Ve Střední Dalmácii leží malebné letovisko Brela. Tato část Chorvatska se rozhodně řadí k těm klidnějším a díky všudypřítomným borovicím je možné celý den strávit na pláži a přes poledne se schovat do jejich stínu.

Zadar

Tepající metropolí Chorvatska je rozhodně Zadar. Přes den se můžete vydat prozkoumávat zákoutí tohoto moderního města, která je slavné svými mořskými varhany, nebo se vydat na některou z mnoha pláží. Před ostrým sluncem se můžete schovat do některého z mnoha gastronomických podniků a zdejší závěsná křesla využít k řádné relaxaci a lenošení po vydatném obědě.

Začněte s plánováním své letní dovolené v Chorvatsku již nyní, abyste nepropásli ta nejlepší ubytování, která jsou k dispozici. Pobyt u Jadranu nemusí znamenat pouze koupání v moři, ale také můžete poznat místní kulturu i architekturu a ochutnat lokální kuchyni.

Zdroj obrázku: Aniczkania / Shutterstock.com