Letní dovolená jen ve dvou? Ideální volba ;)

Taky už máte děti a vlastně všechen volný čas, dovolené, jste už tak nějak automaticky zvyklí trávit společně – rodinně? Samozřejmě, je to rozhodně dobře… Ovšem, ruku na srdce, není někdy taky fajn udělat si pár dnů jen pro sebe – s partnerem? Stojí to za to, to mi věřte a ze své vlastní zkušenosti to i sama doporučuji… ;)

Blíží se léto a tak asi úplně všichni přemýšlíme nad tím, kde a jak strávíme letošní dovolenou. Stejné je to i u nás doma, kdy vybíráme, jako každý rok tu „hlavní dovolenou“, kam pojedeme všichni, celá rodina, tedy i s dětmi. Většinou padne volba na nějakou fajn destinaci u moře, kde si užijeme všichni. Ovšem, upřímně, vždy při vyběru dovolené bereme hlavní ohled na děti. Aby bylo dané místo pro děti vhodné, bezpečné, aby moře bylo „akorát“ teplé, pláž písčitá – aby si kluci měli kde hrát, aby v okolí nebyl příliš divoký noční život… Nám, s manželem, přece stačí ke spokojenosti málo – a v prní řadě, pohled na naše spokojené ratolesti, jak si dovolenou užívají.

Přistupovat k dovolené touto cestou – tedy, pokud už děti také máte – je rozhodně v pořádku, tedy, alespoň to takto sama vnímám. ALE!
Ale zároveň věřím, že není vůbec na škodu občas vyrazit jen sami dva, s partnerem – a bez dětí. Vůbec si nemyslím, že by to bylo nějak „sobecké“ a vůči dětičkám nefér. Naopak. Prospěje to Vašemu vztahu a také Vám, kdy si odpočinete. Psychicky a také fyzicky (obzvláště, pokud máte doma dva hyperaktivní divochy, tak, jako já…:).

Neříkám, že je lepší rodinnou dovolenou vynechat a odjet hezky za teplem a k „móři“ jen s manželem, ale dopřát si pár dnů, třeba jen víkend, pro sebe, může být moc fajn. A nemusíme jezdit ani nikam daleko, protože ke spokojenosti Vám bude stačit i krásná a čistá příroda okolo, vynikající služby, dobré jídlo, odpočinek…a také vědomí, že máte čas jen sami pro sebe.

Proto mám pro Vás fajn tip. Třeba právě na toto léto, nebo vlastně, na úplně kdykoliv. Já s manželem jezdím totiž na takové víkendy pravidelně – snažíme se, alespoň jednou za dva, tři měsíce. A kam vyrazit? Co třeba na hory? Myslím, že rozhodně nebudete litovat – za sebe Vám doporučuji opět kouzelné Velké Karlovice a Resort Valachy.

Opravdu, co se českých hor týká, procestovala jsem už mnoho míst. A stále se ráda vracím právě do Beskyd. Miluji zdejší nádhernou přírodu, milé lidi, kulturu, ale také výjimečné služby právě hotelů Resortu Valachy, SPA hotelu Lanterna a hotelu Horal.

Dopřejeme si tu vždy místní vynikající gastronomii – doporučuji rozhodně navštívit zážitkovou restauraci Vyhlídka ve SPA hotelu Lanterna, kde ochutnejte skvělé degustační menu.

SPA hotel Lanterna je součástí Resortu Valachy, díky čemuž můžete využívat i mnoho dalších služeb, některé v rámci zvýhodněných balíčků zdarma či se slevou. Hosté Lanterny mají například volný vstup do blízkého Wellness Horal s termálními bazény, fitness centrem a saunovým světem se saunovými rituály. Blízko je i golfové hřiště, půjčovna segwayů a elektrokol, tenisový kurt či bike park pro milovníky adrenalinu.

A co byste řekli na trochu meditace při pravidelných lekcích jógy? Nebo společné návštěvě kurzu pečení valašských frgálů či výuky golfu?

To vše a ještě mnohem víc si můžete užít při romantické dovolené ve Spa hotelu Lanterna.

Zkrátka, relax ve wellness a odpočinek, kdy můžete být jen sami, dva, to jsou opravdu chvíle k nezaplacení – hlavně pro nás, vytížené, zaměstnané rodiče… ;)

ODKAZ: RESORT VALACHY / web
ODKAZ: RESORT VALACHY / facebook

ODKAZ: HOTEL LANTERNA / web
ODKAZ: HOTEL HORAL / web