Kosmetika: otestováno

Hlásím se s další kosmetickou recenzí! Opět jsem otestovala několik zajímavých produktů, které Vám prostřednictvím mého osobního hodnocení ráda představím.

Tentokrát bude výbět opravdu pestrý! Vyzkoušela jsem vlasovou péči, balzám na tělo pro ultra citlivou pleť, pleťovou masku, zajímavý balzám na rty a mnohé další. Pojďme na moje postřehy!

Avéne – XeraCalm A.D., Relipidační balzám
U nás v rodině máme bohužel téměř všichni atopický exém, s různou intenzitou projevů. Nejvíc na něj trpí moji synové. Oba mají různě po těle menší ložiska, která jsou velmi suchá a svědí je. A vysvětlit malému dítěti, že si “něco nesmí škrábat”, je opravdu velmi obtížné.

Proto volím pro děti takovou kosmetiku, která je pro jejich exematické problémy adekvátní. Vynikající zkušenosti mám právě se značkou Avéne, už jsem si ověřila, že jim právě tato kosmetika exém zlepšuje – postižená místa nejsou tolik suchá a hlavně, tolik je nesvědí.

Tento krém (respektive balzám) je určený právě pro velmi suchou pokožku se sklonem k atopii, podráždění, zarudnutí, a to jak kojenců, starších dětí, tak i dospělých.

Balzám obsahuje jen malé množství složek, které jsou ale velmi účinné, zmírňují svědění, zklidňují pokožku, vyživují ji a obnovují její přirozenou obranyschonost. Složení je zcela bez konzervantů, parabenů, parfemace a alkoholu.

I když se jedná o balzám, je konzistence více hutnější, ovšem i přes to se dobře přípravek roztírá. Na pokožce zůstane evidentní lehký film, který jsem vnímala jako jemnou, voskovou texturu, nemastnou, nelepivou, ale evidentní a příjemnou. Parfemace opravdu není vůbec žádná.

Pokožka je okamžitě po aplikaci příjemně hydratovaná, vysušená místa nejsou tolik patrná, bez začervenání a hlavně, nesvědí, což jsem si ověřila také u dětí. Ideální na celé tělo, nebo na postižená místa. Díky hutnější textuře také skvělý krém na zimu.

Produkty Avéne koupíte v Brně v široké nabídce v Chytré lékárně.

ODKAZ: Chytrá lékárna / web, facebook
ODKAZ: Avéne / web, facebook

Yves Rocher – Sprchový gel s peelingem, hruška & kakao
Další produkt z mé oblíbené limitky hruška & kakao od YR, kterou jsem si zamilovala – díky božské vůni. Kombinace hrušky a kakaa je nesmírně omamná, sladká, příjemná a takové čistá, přírodní.

Tento sprcháč obsahuje velmi malé, peelingové částice – 100% přírodní pudr z kokosového ořechu a meruňkových jadérek. Ty krásně př sprchování odstraňují odumřelé částečky kůže – pokožka je po použití dokonale jemná, hladká a také, provoněná.

Na produktech značky Yves Rocher si cením také toho, že jsou biologicky snadno odbouratelné a jsou balené v eko obalech – například tuba s tímto sprcháčem obsahuje o 25% méně plastů než dřívější balení. A to potěší také. Zkrátka, kosmetika Yves Rocher je obecně moc fajn. Příjemná, kvalitní a také, cenově přijatelné. Mám ji ráda.:)

Produkty Yves Rocher koupíte v Brně v pobočkách na České, v Galerii Vaňkovka, v Olympii a také v Campus Square.

ODKAZ: Yves Rocher / web, facebook

Dermacol – Sof Heel Balm, Změkčující balzám na nohy
I nohy si zaslouží výjimečnou péči – navíc, blíží se nám léto, kdy nožky v otevřených botkách často ukazujeme. Proto bychom se jim měli také náležitě věnovat.

Vynikající pro péči o pokožku nohou jsou také různé změkčující krémy – já nyní otestovala tento od české značky Dermacol a jsem s ním velmi spokojená.

Krém má hutnější, řekla bych i více mastnou texturu, což na nohách vůbec nevadí. Obsahuje olivový olej a také panthenol, které pokožku dokonale hydratují a také zvláčňují. Navíc krém obsahuje také kyselinu salicylovou, která obecně chrání před vznikem drsné pokožky a také zabraňuje svědění.

Ideální při pedikúře, jako závěrečná péče. Krém také hezky voní a celkově ho vnímáte na nohou velmi příjemně, a to po dlouhou dobu.

Koupíte např. na eshopu Notino.cz, kde najdete velký výběr produktů značky Dermacol.

ODKAZ: Dermacol / web, facebook
ODKAZ: Notino.cz / web, facebook

Skinfood – Black Sugar perfect essential scrub, Čistící peeling z černého cukru
Úžasně voňavý pleťový peeling od oblíbené značky Skinfood – je velice jemný, ovšem, účinný a po použití vypadá pleť naprosto božsky!

Tento nový čistící peeling obsahuje kyselinu glykolovou, extrahovanou z rýžového vína, rostlinný olej a hnědý cukr. Díky abrazivním částečkám hnědého cukru peeling šetrně odstraňuje odumřelé částečky kůže, kterou čistí, další obsažené účinné látky pleť hydratují a vyživují.

Řekla bych, že peeling je vhodný pro všechny typy pleti – a to i na hodně citlivou, kterou mám já. I přes jemnou exfoliaci pokožku nijak nedráždí, po použití je kůže zklidněná. Doporučuji používat tak 2x, možná 3x týdně – ve vztahu k aktuálnímu stavu Vaší pleti. Používá se po odlíčení na čistou pleť – nanesete malé množství, krouživými pohyby pleť jemně vyčistíte, poté opláchnete.

Scrub má svěží, sladkou a ovocnou vůni – obsahuje i komplex z ovoce, který má přiznivé a vyživující účinky pro pleť.

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: Sephora / web, eshop, facebook

Skinfood – Rice Mask Wash Off, Exfoliační rýžová maska
Další zajímavý produkt od značky Skinfood – exfoliační rýžová maska, která je opravdu velice jemná, obsahuje složky, které nedráždí – je ideální i pro velice citlivou pleť a pleť se sklonem k alergiím.

Maska má krémovou texturu, je bíle zabarvená a obsahuje malé exfoliační částice – výtažky z rýže, které jsou známé svými velmi příznivými vlivy na pokožku.

Pokožka je po použití úžasně hladká, sjednocená, vnímám i celkovou eliminaci zvětšených pórů.

Maska příjemně voní, lehce, vůně opět není dráždivá.

Používá se na odlíčenou a vyčištěnou pleť, ovšem na suchou. Opět necháváme chvíli působit, následně opláchneme. Stačí aplikovat 2x týdně, alespoň, mé pokožce to takto vyhovuje.

Vynikající maska na velice citlivou pleť – pokud špatně snášíte mnohé kosmetické produkty kvůli podráždění, super volba!

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: Sephora / web, eshop, facebook

Bezpečná krása – Hydratační balzám na rty
Nově jsem se seznámila i s tímto zajímavým balzámem na rty od značky Bezpečná krása, doposud jsem neznala, ovšem, tento balzám si mě získal.

Jedná se o čirý balzám, který má hutnější, gelovou texturu. Není ovšem nijak přehnaně mastný, na rtech krásně přilně a dodá jim příjemný pocit, a to na dlouhou dobu – což já oceňuji, trpím na hodně suché a popraskané rty. Super je, že díky bezbarvému složení, můžete balzám aplikovat kdykoliv během dne, kdy máte pocit nepříjemně suchých rtů – a to i na barevnou rtěnku.

Hlavní účinnou složkou balzámu je včelí vosk, který je známý svými příznivými účinky – kůži chrání proti nepříznivým vlivům, hydratuje ji a také vyživuje. Působí také proti stárnutí a celkově rty regeneruje.

Balzám dodá tedy rtům nejen skvělou výživu, ale i hydrataci a nádherný lesk – rty působí také větším a plnějším dojmem. Já oceňuji, že příjemný a hydratovaný pocit na rtech vydrží skutečně dlouhou dobu.

Balzám má příjemnou vůni a super je i aplikátor v tubičce – není nutné nanášení prsty, což samo o sobě není moc hygienické.

ODKAZ: Bezpečná krása / web, facebook
ODKAZ: BeautyBlogerky / web, facebook

Toni & Guy – Wave Memorising Balm, Stylingový balzám pro zvýraznění vln
Moje vlnité vlasy mají, řekla bych, hodně specifické potřeby na styling. Kromě toho, že mám vlasy přirozeně vlnité, je mám zároveň i příšerně jemné a také, upřímně, nemám vlasů zrovna moc:) Proto musím styling vybírat opravdu pečlivě, protože nevhodně zvolené produkty mé vlasy dokáží hodně zatížit, zmastit a celkový efekt pak působí zplihle…

S vlasovou kosmetikou od značky Toni & Guy jsem přišla do styku už hodně dávno – v době, kdy jsem ještě v Praze navštěvovala stejnojmenný kadeřnický salon. A tenkrát jsem si tu zamilovala jejich produkty určené právě na vlnité vlasy. Ovšem, pak mi z trhu nějak zmizely…

Nyní se s kosmetikou Toni & Guy setkávám znovu – vyzkoušela jsem dvě věci, Stylingový balzám pro zvýraznění vln a také Stylinový vosk ve spreji.

Stylingový balzám je vynikající – je lehounký a vlasy vůbec nezatíží. Má krémovou, ovšem nemastnou texturu, krásně voní a celkově, je příjemný. Na vlasy jej aplikujete po umytí, pouze je vysušíte ručníkem a pak do vlasů tento přípravek vetřete – stačí malé množství, velikosti lískového ořechu – tedy, na moje vlasy toto množství bohatě stačí.:)

Pak už jen vlasy klasicky „namačkám“ prsty a vysuším přes difuzér. Styling v tomto případě není nijak extra silný, ale jednotlivé vlny se perfektně definují a oddělí se od sebe. Já vzhledem ke svým jemným vlasům musím použít ještě další stylingové přípravky, aby vlasy držely tvar.

Pokud máte vlnité vlasy, je teno přípravek super – vlny nepůsobí „krepatě“, ale jsou přirozeně lesklé, oddělené od sebe.

Kosmetiku Toni & Guy koupíte v drogeriích DM, Teta, nebo na eshopu Notino.cz.

Toni & Guy – High Definiton Spray Wax, Stylingový vosk ve spreji
Vynikající věc pro následnou fixaci vlasů po umytí! Vosk ve spreji, jakožto typ produktu, jsem nyní vyzkoušela vůbec poprvé a povím Vám, vůbec to není špatné!:)

Tento vosk ve spreji od T&G je mléčně zabarvený, má lehkou, až fluidní texturu, nelepí, nemastí. Má se stříkat přímo na vlasy, suché či vlhké, mně ovšem více vyhovuje aplikace přes prsty – nastříkám tedy trochu na dlaně, rozetřu a následně „namačkám“ do vlasů.

Co je super – vlasy perfektně drží, a to fakt dlouhou dobu a navíc, nepůsobí nijak slepeně, což opravdu nemusím. Dokonce jsem po použití ani nemusela nanášet lak, a to je, ve vztahu k mým ultra jemným vlasům, už hodně co říct…:)

Přípravek opět krásně voní – vůně všech přípravků od Toni & Guy vždy byly a jsou naprosto boží.

Ideální přípravek pro silnou fixaci účesů – za sebe bych doporučila spíše na krátké vlasy, vlnité, ale i rovné.

Kosmetiku Toni & Guy koupíte v drogeriích DM, Teta, nebo na eshopu Notino.cz