Květinová inspirace z cest! ;)

Toto léto pro mě bylo, co se cestování týká, opravdu hodně pestré. Viděla jsem spoustu míst, která pro mě byla v mnoha ohledech obrovskou inspirací. Nejvíc vnímám vždy přírodu daného místa, její atmosféru, faunu a také floru – nádherné květiny, které u nás třeba vůbec nenajdete. A protože mi mnoho té kvetoucí krásy utkvělo v paměti, rozhodla jsem se, že pro vás připravím malý „květinový průvodce“ – a to ve spolupráci se studiem Ammi, kde jsem se právě o původu mnohých  květin také více dozvěděla.

Víte, odkud jaká květina pochází? Která je typická pro jakou zemi? Právě na to jsem se zeptala ve svém oblíbeném květinovém studiu AMMI na Lesné.
Během léta jsem viděla tolik krásných květin, mnohé jsem znala – ale zajímalo mě, odkud pochází a s jakou zemí jsou spjaté.

V AMMI květinám skutečně rozumí a proto zde pro mě připravili malou květinovou inspiraci, s vůní dálek… Mám pro vás krásné fotky květin z AMMI – a napíši vám, odkud jaká pochází, kde má svůj „původní domov“.

TULIPÁN
Asi vás – stejně, jako mě – napadne, že tulipán pochází z Nizozemí, kde je obrovská produkce právě těchto květin, což je pro Evropu rozhodně pravdou. Nicméně – tulipán je národní květinou v Turecku!

JIŘINA
Jiřinky pěstovala na zahradě moje babička, byly to vždy i díky ní moje moc oblíbené květiny. Těch barev, kolik mohou mít! Původ jiřin je ale z Mexika a také z Madridu.

RŮŽE
Růže se vždy nejvíc pěstovaly v Asii, konkrétně v Číně, ale velkou oblibu vždy měly a mají také u nás, v České republice.

SLUNEČNICE
Slunečnice vždy byla jednou z mých nejoblíbenějších květin, přijde mi taková „obyčejně krásná“. A věřte, myslela jsem, že bude mít původ v naší zemi – ale není tomu tak. Slunečnice pochází ze Severní Ameriky, z Mexika, dnes se hojně pěstuje i ve střední Evropě.

GERBERA
Gerbery? Ty byste dříve našli zejména v jihovýchodní Africe, na Madagaskaru, v některých oblasti Indie až po Nepál a také v Číně.

ORCHIDEJ
Exotická orchidej samozřejmě původem patří i do cizokrajných a vzdálených destinací – do jižní Ameriky, Brazílie, Kolumbie, Venezuely, ale také do Asie – Číny, Indie, Nepálu, roste také na Borneu, nebo v Nové Guniei.

CHRYZANTÉMA
Opět krásná a exotická květina, které se vždy nejvíc dařilo v Číně a také v Japonsku.

HORTENZIE
Hortenzii byste našli opět v Asii – východní, jihovýchodní a také v některých částech Ameriky.

LEVANDULE
S božsky vonící levandulí mám spojenou Francii, Provence – určitě si také vybavíte fialově kvetoucí pole, že? Ano, levandule „patří“ do západního středozemí, do oblasti Pyrenejí, ale také do celé jižní Evropy a roste také v severní Africe.

KALA
Kala je pro mě nádherná, jedinečná a vzácná květina – našli byste ji v Jihoafrická republice, ve Svazijsku, v Lesothu, dnes je také běžně rozšířená v Austrálii, na Novém Zélandu, v Karibiku, a ve Spojených státech.

A jaká je vaše oblíbená květina? Já miluji právě slunečnice, levanduli, ale upřímně – největší radost mi vždy udělají i obyčejné luční květiny – třeba když mi je natrhají děti… :)

Studio AMMI najdete v Brně na Lesné, na ulici Nejedlého 1.

ODKAZ: STUDIO AMMI / web
ODKAZ: STUDIO AMMI / facebook