Kvalitní tričko je základ šatníku

Sehnat tričko, které se nebude žmolkovat, nebude prosvítat, nebude se vytahovat a po třech vypráních se nerozpadne dá někdy pořádně zabrat. Nároků je to sice spousta, ale na trhu kvalitních triček najdeš opravdu dost. Je jen potřeba vědět, co si při nákupu pohlídat. Jak teda vypadá kvalitní, vysněné tričko a kde ho sehnat? Odpovědi najdeš ve článku.

Střih

Při výběru se jako první dívej na střih. Většina obchodů už mají své zboží vyfocené na modelech, a to ti hodně často pomůže určit, jak tričko bude vypadat na tobě. Často uvádějí i kolik model měří, což ti pomůže určit, jak dlouhé triko asi bude. Pokud v názvu najdeš oversized nebo loose fit, tak počítej s tím, že triko bude volné a nebude uplé.

Materiál a Gramáž

U materiálu vždycky vybírej pečlivě. Pokud je tričko ze 100% bavlny a líbí se ti, ber ho. Bavlna je totiž zárukou toho, že triko bude prodyšné, příjemné na dotek a můžeš ho často prát, aniž by se poškodilo. Jestli je triko vyrobené z polystyrenu, tak si nákup raději rozmysli. Může se totiž začít žmolkovat, není tolik prodyšné a navíc se ti to dost roztáhne a ztratí tvar. Někteří výrobci taky uvádějí gramáž látky. Tady platí, že čím větší gramáž, tím lepší triko. Vysokogramážní trička navíc skvěle sedí a v outfitu vypadají stylově.

Značka

Kvalitní tričko poznáš i podle značky. Jasně, nabízí se argument, že ne všechno, co je značkové, tak je kvalitní, nicméně to neplatí u streetwearu. Basic trička s krátkým rukávem oceníš zejména od značek jako je adidas, Champion nebo Carhartt. Jak adidas trička, tak Carhartt trika si oblíbíš zejména pro skvělé střihy a univerzální designy. Sháníš triko s velkým logem přes celou hruď či záda? Tak to vsaď na Nike nebo Vans. Všechny tyto značky najdeš třeba na Footshopu, kde si můžeš vybrat i z prémiovějších značek a koupit si tak to nejkvalitnější tričko ve hře.

Náš TIP:

Některá trička mají zbytečně dlouhé a volné rukávy, které nemusí vypadat hezky. Nic si z toho ale nedělej a rukáv zkrátka zahni. I tato malá změna může povýšit tvůj outfit o třídu výš, tak to zkus.