Krevní tlak a cholesterol pod kontrolou

Zdraví je u mě na prvním místě a snažím se dělat vše pro to, abych o své zdraví patřičně pečovala. Upřímně –  nedávno jsem řešila zdravotní problémy související se srdcem a i když vše naštěstí dobře dopadlo, nebylo to lehké období. Proto bude můj dnešní článek o zdraví, péči o něj – a chci vám také představit dva své „pomocníky“, díky kterým mohu mít svůj zdravotní stav více pod kontrolou…

Mým zdravotním problémem je poslední dobou vyšší hladina cholesterolu, která je dle všeho daná dědičně. Jím opravdu velice zdravě, výběr potravin si hlídám – a i tak mám hladinu cholesterolu vyšší. Zatím to naštěstí není na to, abych brala léky, ale i tak si musím svou hladinu cholesterolu hlídat. Chodím na pravidelné kontroly k lékaři, ale skvělým pomocníkem se pro mě stal také domácí test na cholesterol, díky kterému mám přehled. Tento test se mi už osvědčil v minulosti a přesvědčila jsem se, že měří opravdu spolehlivě.

Co se stavu srdce týká, nedávno jsem absolvovala nepříjemné „kolečko“ po doktorech – důvodem byl vysoký srdeční tep, ovšem s normální tlakovou hladinou. Absolvovala jsem celou řadu vyšetření, echo srdce, dokonce měřením Holterem, naštěstí se anomálie neukázaly. Ale i tak, srdce a jeho rytmus si musím kontrolovat. Pomocníkem pro to je mi samozřejmě tlakoměr.

Dnes vám chci ve své recenzi právě test na cholesterol i tlakoměr představit – třeba řešíte podobné problémy, jako já a právě můj článek vám bude nápomocný… :)

Hladinu cholesterolu si můžete hlídat snadno – a to i doma. Značka Veroval totiž nabízí celou řadu domácích testů pro odhalení nejůrznějších zdravotních problémů – a jedním z těchto testů je i test na cholesterol

Díky tomuto testu zjistíte, zda je hladina vašeho cholesterolu v přijatelných mezích – testovaní je skutečně snadné a rychlé.

Vše potřebné najdete v testovacím balení. Budete potřebovat jen malou kapku krve z konečku prstu, výsledek se dozvíte cca za 3 minuty.

Jak jsem už napsala, musím si také pravidelně kontrolovat krevní tlak a hlavně, právě srdeční puls. Takže tlakoměr je můj „dobrý kamarád“ a pomocník. :)

Moc se mi osvědčil tlakoměr Veroval Duo Control, který má celou řadu výborných funkcí. Měření je velice přesné a spolehlivé. Navíc, ovládání je jednoduché, takže si tlak rychle změříte kdykoliv během dne. Tlakoměr je unikátní patentovanou technologií kombinující dvě metody měření (oscilometrickou a poslechovou).

Tlakoměr Veroval Duo Control má velký, podsvícený displej, na kterém vidíte naměřené hodnoty. Kromě toho se zobrazuje také datum a čas. Super je i kontrolka správného nasazení manžety – což vás ujistí,  že měření probíhá tak, jak má.

Mimochodem, právě i manžeta tohoto tlakoměru je speciální – má ergonomický tvar, dobře sedí na ruce. Speciální technologie Comfort Air zajišťuje, že měření je pohodlné a šetrné (manžeta nijak neškrtí). Při prvním použití se manžeta napumpuje s tlakem 190 mmHg, při dalších se už nastaví podle předchozích výsledků. Nedochází ke zbytečně silnému tlaku na paži, který by mohl způsobit nepříjemné pocity při měření.

Během měření pak i díky zvukové signalizaci můžete sledovat tep svého srdce a co je pro mě tou nejlepší funkcí, vzhledem k mému zdravotnímu problému – tak tento tlakoměr dokáže rozpoznat a upozornit na případné poruchy srdečního rytmu. Tlakoměr také spolehlivě měří hodnoty i u lidí s nepravidelným srdečním rytmem. 

Součástí je i indikátor klidové polohy a správné teploty okolí – což zajistí ty nepřesnější možné výsledky. Samozřejmostí je pak paměť, která uchovává poslední naměřené hodnoty – kapacita paměti je 2×100 měření (režim pro dva uživatele + režim „návštěvy).

Součástí balení je i USB kabel pro přenos dat do softwaru Media connect. Nabíjení je pomocí baterií, nebo prostřednictvím síťového kabelu.

Více informací o tomto tlakoměru si můžete přečíst ZDE a zároveň si tu můžete tento tlakoměr zakoupit.

 

Mimochodem – blíží se Vánoce a právě tlakoměr může být skvělým tipem na vánoční dárek – pro kohokoliv. Mějte své zdraví pod kontrolou i VY! ;)