Kosmetika: otestováno – značka Saffee

Dnešní kosmetická recenze bude zaměřená na odličování – které je, dle mého názoru, tím základním krokem k dobře vypadající pokožce. Chci vám představit tři produkty od značky Saffee, která se zaměřuje právě na odličovací přípravky. Nabízí jich celou řadu a musím říct, jsou skvělé! Víc v mém článku. ;)

Odličovaní je pro mě tou nejpodstatnější částí péče o pleť. Na čištění a odličování pleti dbám opravdu důkladně a nevynechám nikdy! Jen čistá pokožka totiž může být hezká – takže u mě opravdu nehrozí, že bych třeba někdy šla spát namalovaná.

Pro svou „odličovací rutinu“ používá obvykle tři základní produkty. Odličovač určený pouze na oči – pokud mléko/nebo micelární voda oči dráždí. Oči mám hodně citlivé, trpím na alergie a oči mi nevhodná kosmetika dost často podráždí. Proto volím raději na oči odličovač určený pouze na ně.

Na zbytek pleti pak používák obvykle odličovací mléko, gel, nebo micelární vodu. Nemám svého favorita, záleží na značce a na konkrétním produktu.

Poté obličej opláchnu vodou a coby poslední krok pleť dočistím tonikem – to jsem dříve nedělala, ale moje kosmetička mi použití tonika doporučila a teď už si bez něj čištění pleti neumím představit. Divili byste se, ale i po odlíčení mlékem a opláchnutí vodou, jsou na vatovém tamponu s tonikem poslední zbytky nečistot. Až po použití tonika jsem si jistá, že je pokožka perfektně vyčistěná.

Dnes vám chci představit tři produkty od značky Saffee, která se zaměřuje právě na produkty pro čištění a odličování pleti. Výběr těchto přípravků je skvělý na eshopu Notino.cz! Tady je moje recenze.

Saffee Dvoufázová micelární voda
S produktem tohoto typu, tedy dvoufázovou micelární vodou, jsem se ještě nesetkala – a je to skvělá varianta pro ty, pro které jsou odličovací mléka moc hutná.

Jedná se v podstatě o fluidní produkt, dle mého názoru skutečně o kombinaci mléka a micelární vody – což můžete vidět i v lahvičce, kdy je „mléčná“ část oddělená od té s micelární vodou. Pro použití stačí protřepat a nanést buď na vatový tampon, nebo do dlaní a přímo na pokožku.

Textura je lehká, ovšem proti klasické micelární vodě lehounce mastná, což já ocením, odličovaní jde mnohem lépe.

Přípravek skvěle rozpouští nečistoty, odličování je skutečně snadné. Oceňuji i to, že je bez parfemace, pokožku nedráždí – je určený i na hodně citlivou pleť. Navíc, pokožku výborně hydratuje a osvěžuje.

Saffee Oil Odličovací olej
Skvělá varianta pro všechy, kdo mají spíše suchou pleť – tento odličovač má texturu v podobě suchého oleje, který se při spojení s vodou mění až na odličovací mléko.

Olejová textura výborně rozpouští nečistoty, váže je na sebe, čímž je odličování velice snadné. Přidáním vody se pak textura mění a snadno se smývá. Skvělé je, že tento olej na obličeji nezanechává mastný film.

Opět pokožku hydratuje, osvěžuje a je vhodný i pro hodně citlivou pleť. Je bez parfemace, nedráždí a celkově je moc příjemný.

Tonikum je pro mě tou závěrečnou tečkou při odličování – a toto se mi osvědčilo skvěle! Má lehounkou, fluidní texturu, je nemastné, bez parfemace a skvělé právě na moji hodně citlivou pleť. Po odlíčení pleti a opláchnutí vodou nanesu na vatový tampon a pleť tonikem dokonale dočistím. A už neoplachuji!
Tonikum pleti dodává potřebnou hydrataci, která je také důležitá pro to, aby pleť vypadala hezky, svěže a bez vrásek.
Za mě skvělý produkty, který mi perfektně sednul!
Značka Saffee nabízí ovšem mnohem víc produktů na odličování – pro všechny typy pleti. Omrknout a vybrat je můžete na eshopu Notino.cz ;)