Kosmetika: otestováno – vlasová péče Sachajuan

Dnešní kosmetická recenze bude na téma vlasy a péče o ně! Ráda bych vám představila několik produktů od švédské značky Sachajuan – u nás tento brand ještě není tolik známý, nicméně, mně se jeho produkty opravdu osvědčily. Dají se sehnat na eshopu Notino.cz a dnes vám o nich napíšu něco víc…

Co se právě vlasové kosmetiky týká, jsem poměrně náročná. Tedy, ne já, ale moje vlasy. Jsou totiž poměrně specifické, i když tak na první pohled možná nevypadají. Moje vlasy jsoou velice jemné, více se mastí, nesnesou zátěž v podobě hutných stylingových produktů. A také mi příroda nenadělila příliš mnoho vlasů… Jedinou mou výhodou jsou vlny, díky kterým můj účes působí bohatším dojmem.

Ale i tak… Musím pečlivě vybírat, jakou kosmetiku budu pro péči o vlasy používat. Pokud vyberu špatně, je to na vlasech okamžitě poznat. Mým cílem je docílit objemu, lesku a celkově přirozeného vzhledu.

Vyzkoušela jsem už opravdu spoustu přípravků péče o vlasy, ať už šampony, nebo stylingové produkty. Co se týká právě stylingu, tak používám nejčastěji pěnu pro objem nebo přímo pěnu na vlnité vlasy, dále vlasový pudr a závěrem také lak na vlasy.

Přes mou maminku jsem se seznámila se šamponem švédské značky Sachajuan, vyzkoušela jsem ho a velice mile mě překvapil. Vlasy po něm vypadaly opravdu velice přirozeně a zdravě. Proto jsem se rozhodla vyzkoušte od této značky více přípravku – o těch vám dnes chci také napsat.

Skvěle se mi osvědčil Sachajuan Moisturizing Shampoo – hydratační šampon, který vlasům navrací lesk, sílu, hloubkově je hydratuje a je ideální třeba také pro barvené, nebo melírované vlasy.

Tento šampon je také skvělý pro suché vlasy, díky intenzivní hydratační péči. A musím říct, že se mi osvědčil skvěle!

Vlasy jsou po něm opravdu nádherné, lesklé, působí velice zdravým a přirozeným dojmem. A mile mě překvapilo, že ač je tento šampon určený i pro suché vlasy, tak se po něm vlasy nijak více nemastí.

Ideálním doplňujícím produktem k výše zmíněnému šamponu je pak Sachajuan Moisturizing Conditioner – hydratační kondicionér. I díky němu se pak vlasy skvěle rozčesávají, jsou opravdu lesklé a vyživené.

Opět ideální také na suché vlasy, zabraňuje krepatění a přílišnému lámání vlasů.

Vyzkoušela jsem i Sachajuan Volume Cream – krém pro objem vlasů. Pro mě naprosto ideální produkt, který pomůže dosáhnout většího objemu vlasů, ovšem bez nežádoucího slepení.

Krém má lehkou, nemastnou a nelepivou texturu a dokonale voní! Tu vůni si rozhodně také zamilujete. ;) Nanáší se přímo už do mokrých vlasů, já vlasy pak namačkám a vyfoukám přes difuzér.

Tento krém vlasy zároveň chrání proti teplotě během fénování. Vlasy neslepuje, podpoří jejich přirozený tvar, dodá jim lesk a zároveň vlas od kořínků zvedne, čímž se vytvoří požadovaný efekt objemu.

Moc mě překvapil pak další styligový produkt – Sachajuan Volume Powder – vlasový pudr pro objem. S vlasovými pudry mám super zkušenosti, vlasy neslepují, nemastí, naopak mastnotu absorbují. Vytváří objem a celkově bohatší účes.

Tento vlasový pudr od značky Sachajuan je poměrně specifický ve způsobu nanášení. Proti jiným vlasovým pudrům, které jsou v sypké podobě a rovnou je sypete do vlasů, je tento ve spreji.

Zajímavé je, že v prvním momentu po nanesení se konzistence pudru zdá mokrá, ovšem okamžitě se mění na pudrovou. Stačí stříknout velice malé množství přímo ke kořínkům vlasů a prsty pak rozetřít.

Pudr také naprosto úžasně voní!

Posledním stylingovým produktem je pak Sachajuan Root Lift – sprej na vlasy pro zvětšení objemu. Pro mě je tento sprej alternativou k lakům na vlasy, kterém mi v naprosté většině případů nevyhovují – vadí mi, že vlasy často slepují a účes pak působí nepřirozeně.

Tento sprej stačí nanést ke kořínkům a opět můžete prsty vlasy namačkat, nebo jakkoliv nadefinovat. Sprej vlasy nadzvihne, ovšem neslepí je.

Zároveň také účes drží, takže za mě už není nutné používat lak. Super věc!

Všechny produkty značky Sachajuan koupíte na eshopu Notino.cz.