Kosmetika: otestováno – tipy pro alergickou pokožku

V dnešní kosmetické recenzi se zaměřím na produkty pro citlivou a ekzematickou pleť. Na jaře mě totiž tyto obtíže moc trápí, sama jsem alergik a bohužel, negativní projevy alergií postihují i mou pleť. Proto je důležité vybrat vhodnou kosmetiku. Mám už několik osvědčených produktů, které pokožku zklidní a celkově problémy eliminují – tak  pokud vás alergie a ekzémy také obtěžují, mrkněte na můj článek a inspirujte se… ;) A budu ráda naopak i za vaše kosmetické tipy pro alergiky! ;)

S alergiemi a ekzémy bojuji už od dětství, ne tedy po celý rok, ale na jaře, to některé týdny doslova trpím. Mám alergie zejména na pyly, ale i na plísně, roztoče, některé potraviny… Problémy související s alergiemi se u mě projevují zejména rýmou, svědí a pálí mě oči a celkově je moje pleť doslova přecitlivělá.

Proto v tomto období musím používat kosmetické produkty určené pro citlivou pleť. Perfektní zkušenosti mám zejména se značkou Avene, ta je na alergickou a ekzematickou pokožku opravdu skvělá. Super produkty – zejména pro tělovou péči má pak i Bioderma. Ale za Avene dám v souvislosti s péčí o alergickou pokožku doslova ruku do ohně. ;) Co mám konkrétně vyzkoušeného a co mi pomáhá?

Šetrné a jemné čisticí mléko Avéne Tolérance Extreme – Čisticí mléko pro citlivou pleť, ideální pro citlivou pleť a pro pleť se sklonem k alergiím a podráždění. Toto mléko používám už mnoho let, ideální je hlavně v době, kdy moje pleť trpí v důsledku projevů alergií – svědí a objevuje se i ekzém.

Mléko pokožku dokonale zklidňuje, nedráždí, ovšem šetrně a důkladně odličuje.
Má jemnou, krémovou, ale nemastnou texturu, výborně rozpouští make up a nečistoty. Nedráždí oči, i když na oči víc používám vyloženě oční odličovač. Po použití je pokožka krásně čistá, svěží a hydratovaná.

Na oči při jejich zvýšené citlivosti používam vždy raději odličovač určený pro oči – a nejlépe ten pro citlivé oči. Avene Skin Care Dvoufázový odličovač pro citlivé oči je perfektní. Když trpím alergiemi, nejvíc se to projevuje obvykle právě na očích, oči mě svědí, pálí, jsou začervenalé a velice citlivé. Při nevhodně zvoleném očním odličovači můžu doslova trpět – oči slzí, bolí…

Tento dvoufázový odličovač od Avene mi sednul výborně. Dobře odličuje i voděodolnou řasenku a oči nedráždí, má zklidňující účinky a neštípe i při vniknutí do očí.

Micelární vodu používám na dočištění pleti. Tak mám vždy jistotu, že je pleť dokonale zbavená make upu a nečistot – což je zásadaní pro hezký a zdravý vzhled pokožky. Micelární voda Avéne Skin Care – Micelární voda pro citlivou pleť je opět velice šetrná, ideální i na velice citlivou pokožku.

Textura je fluidní, nemastná, nelepivá, víceméně opravdu připomíná čirou vodu. Nanesu na vatový tampon a pleť dočistím a už neoplachuji.

Voda má zklidňující, protizánětlivé účinky, zmírňuje začervenání a podráždění. Bez konzervantů, parfemace.

Skvělé zkušenosti mám také s hydratační řadou Hydrance od značky Avéne. Kosmetika od tohoto brandu je vynikající i pro vysoce citlivou pokožku, jako mám já – a právě teď na jaře moje pleť vykazuje časté známky podráždění.

Pokud se tak stane, sáhnu právě vždy po kosmetice Avéne – a krém Hydrance – hydratační krém mám vyzkoušený! Pleť zklidní a zároveň jí přinese potřebnou hydrataci, která je naprosto zásadní pro hezký vzhled.

Textura krému je příjemná, lehounká, dobře se roztírá, pokožka krém hned absorbuje. Pro citlivou pleť opravdu ta NEJ volba!

V době zvýšené citlivosti pokožky pak používám coby sprchový gel ABCDerm Ultra jemný sprchový gel určený pro novorozence a děti. Mám jej vyzkoušený už z doby, kdy byli mí synové ještě malí – oba trpěli různými projevy atopického ekzému a tento gel jim pokožku vždy zklidnil. Navíc opravdu nádherně voní.

Zvykla jsem si používat ho i pro sebe, nevysušuje pokožku, neobsahuje mýdlo, neštípe při vniknutí do očí. Je opravdu perfektní, pro celou rodinu. ;)

Všechny výše uvedené produkty koupíte na Notino.cz ;)