Kosmetika – otestováno! Moje NEJ od značky MAC!

Holky, značku MAC vám určitě nemusím představovat – ve světě dekorativní kosmetiky je tento brand opravdu pojem. Produkty MAC dodnes hojně používá celá řada špičkových světových make up artistů – a i u nich jsem s touto značkou já přišla poprvé do styku. Dodnes mám od MACu svá oblíbená „must have“ – jsou to konkrétně tři skvělé produkty, které vám dnes představím ve své recenzi. ;)

Myslím, že značka MAC se svými produkty je ve směru dekorativní kosmetiky stále tou celosvětově nejoblíbenější. Mají hlavně skvělé maku upy, které dokážou až divy s pletí, výborné jsou i jejich pudry, tvářenky, korektory, nebo rozjasňovače.

Já se se značkou MAC dostala poprvé do styku ještě v době, kdy jsem se aktivně věnovala modelingu a právě s těmito produkty mě často líčili vizážisté, na přehlídky a focení. A vždy to byl super efekt! A tak jsem si začala – v té době ještě ze zahraničí – vozit tyto produkty i pro vlastní domácí používání.

Konkrétně jsem si od MACu nejvíc oblíbila právě ty make upy a korektory. Hezká, barevně sjednocená pleť, je pro mě při líčení naprostý základ, takže na kvalitu přípravků v tomto směru nejvíc dbám.

Co přesně tedy od MACu nejvíc používám?

Absolutně super je MAC Studio Face and Body Foundation, lehký make up na obličej a tělo. I když je tento make up opravdu neuvěřitelně lehounký, má perfektní krytí a dokonale barevně sjednotí pokožku.

Texturou je víceméně fluidní, nemastný, není hutný a co je zásadní, tak na obličeji nevytváří nehezkou „masku“ – opravdu po nanesení není patrný.

Pokožku také nevysouší, naopak má hydratační efekt a dobře vypadá po celý den, co ho máte na sobě. Velice dobře se také nanáší, já aplikuji prsty, rozetřu dobře po celém obličeji a pak přidám transparentní, lehounký pudr. Nejvíc oceňuji tu lehkost a k té to výborné sjednocení pleti. Dá se také vrstvit, čímž efekt krytí zesílíte.

Skvělou zkušenost mám také s korektorem MAC Studio Finish – i na korektorech si dávám záležet, vybírám takové, které dobře kryjí, ale přitom nezvýrazňují vrásky, hlavně kolem očí.

Korektor má jemnou, krémovou texturu (dávám takovým přednost před těmi tekutými). Kryje drobné i větší nedostatky, opět se dá vrstvit, čím je krytí intenzivnější.

Zároveň, tento korektor je vysoce odolný, proti vodě, potu, rozmazaní, zkrátka, je na něj spoleh – dokonale zakryje také akné, mateřská znaménka, nebo pigmentové skvrny.

A poslední z mé oblíbené trojice produktů od MACu – rozjasňující pudr MAC Mineralize Skinfinish, je dostupný v celé řadě barevných variant a řeknu vám, měla jsem jich už více a všechny jsou naprosto perfektní!

Aplikuje se pro rozjasnění pleti, na spánky, lícní kosti, světlejší varianty také na nos, nad rty. Obličej dokonale prozáří!

Produkty MAC objednávám přes Notino.cz, mají super výběr, mrkněte. ;)