Kosmetika: otestováno – jak si sbalit „must have na cesty“!

Holky, je léto, období dovolených a cestování, takže dnes bude moje kosmetická rubrika právě na toto téma! I na cestách se neobejdeme bez svých oblíbených kosmetických vychytávek a ruku na srdce, že jich je hodně! Počínaje odličovacími produkty, krémy na opalování, péčí o pokožku těla, parfémy, až po šampony, laky, a tak dále… Jak to všechno sbalit a nevézt s sebou obří kosmetické zavazadlo? Jde to, chce to jen vědět, jak na to! Víc v následujícím článku! ;)

Něco vám řeknu, čím jsem jsem starší, tím potřebuju mít stále po ruce víc a víc kosmetických produktů. Dřív jsem se bez mnohých na cestách klidně obešla, ale teď už jen ze zvyku nedokážu celou řadu z nich nechat doma. A tak je moje cestovní kosmetická taška opravdu porádně plná.

Ale – i přes to, že toho vozím spoustu, tak je velikost mého „travel beauty bagu“ stále tak nějak „v normě“ :) Používám totiž mini balení od všeho možného a když to jde, tak si svoje nejoblíbenější kosmetické produtky přeliju do malých lahviček, které jsou právě k tomu určené.

Mimochodem – tato cestovní kosmetická balení se dají skvěle sehnat! Nabízí je i Notino.cz – mají tu perfektní Notino cestovní set, který je právě na cesty jako dělaný!

I já ho mám doma a využívám! I díky tomuto setu opravdu nepotřebujete velký kosmetický kufr. Obsahuje celkem 5 nádobek, do kterých si můžete přelít menší množství v podstatě jakékoliv kosmetiky. Navíc jsou nádobky v praktickém pouzdře, takže máte všechno hezky pohromadě. ;)

V Notino travel setu jsou tři větší lahvičky, ideální třeba na šampon, tělové mléko, kondicionér…

A dále tu jsou dvě menší nádobky, do kterých si můžete dát třeba pleťový krém, nebo masku na obličej, takže super – všechno se vám sem krásně vejde!

A bez čeho se já na cestách neobejdu?

Rozhodně bez odličovací péče! Vozím s sebou většinou odličovací pleťové ubrousky, jsou praktické – nepotřebujete již vatové tampony a odličovací mléko. Neobejdu se ovšem bez tonika – to přeliju právě do menší cestovní nádobky.

Dále vždy potřebuji samozřejmě pleťový krém, v létě používám hydratační z řady Hydrabio od Biodermy – hydratace je v létě opravdu hodně důležitá!

Kosmetická must have na cesty jsou samozřejmě i deodorant a parfémy – opět parfém použiju v menším cestovním balení.

Fajn je i menší balení pleťové masky, dále rozhodně přibalím opalovací krémy, mléko po opalování, péči na vlasy – šampon, kondicionér – opět v cestovní malé lahvičce. Nemůžu se obejít bez pěnového tužidla a laku – i ty se dají sehnat v malých cestovních velikostech.

Je toho spoustu, co my, ženy z kosmetiky na cesty potřebujeme – ale věřte, vše se dá sbalit tak, aby se to vešlo – a nebylo toho na obrovské zavazadlo. ;)

A bez čeho se na cestách neobejdete vy? ;)