Kosmetika: otestováno – Institut Esthederm

Z mé vlastní zkušenosti patří kosmetická značka Institut Esthederm k jedněm z nejlepších, jaké jsem kdy otestovala. Všechny produkty jsou nesmírně kvalitní a hlavně, velice účinné. Navíc, vhodné i na velmi citlivou pleť, jakou mám já. Nedávno jsem opět několik přípravků od „Institutu“ vyzkoušela – a opět mám pro Vás své dojmy a postřehy – prostřednictvím této kosmetické recenze.

Základním mottem značky Institut Esthederm je: “Když pokožka trpí, je lepší naučit ji správně fungovat, než ji nadměrně ošetřovat” – a právě toto je vlastně základním principem všech produktů. Jejich cílem je totiž dodat pokožce takové látky, které podpoří její VLASTNÍ schopnosti obnovy, zachování pružnosti, jasu…zkrátka, hezkého, přirozeného a mladistvého vzhledu.

Jak mi konzultantka této značky dříve vysvětlila – produkty Institut Esthederm reagují tedy na to, co naší pokožce aktuálně schází a co potřebuje doplnit. Pokud pokožce dodáme příliš mnoho jejích vlastních látek, ona sama si je pak přestane „vyrábět“, čímž si na určitý produkt (respektive jeho účinnou látku) vytvoří jakýsi „návyk”. Je tedy určitě lepší podporovat vlastní činnost pokožky k vytváření prospěšných látek.

Nyní už ale k mé recenzi – vyzkoušela jsem celkem 5 zajímavých produktů, kdy dva jsem již znala z dřívější doby a tři jsem otestovala vůbec poprvé.

OSMOCLEAN CALMING CLEANSING MILK – Zklidňující čistící mléko
Velice jemné čistící mléko, ideální na odličování pleti – a to i té citlivé. Sama jsem opět velmi mile překvapená, že produkty od Institut Esthederm zklidňují, nealergizují a jsou obecně velice šetrné.

Mléko má lehčí texturu, jemnou, rozhodně ne nijak hutnou, nebo přílišně mastnou. Vůně v případě tohoto produktu není vůbec znatelná, což samo o sobě jen utvrzuje jeho adekvátnost na citlivou pleť.

Naneseme na suchou pleť bez přidání vody, prokroužíme a opláchneme vodou. Zvláště citlivou pleť může totiž „dření“ mlíčka tamponky podráždit. Přípravek je primárně určený na odličování všech partií kromě očí (na oči má Institut Esthederm jiný produkt), nicméně já testovala i na odličování očí a zcela bez problémů – mléko dobře odlíčilo i voděodolnou řasenku. Poté se obličej omyje vodou.

Po odlíčení je pokožka krásná, velmi jemná, svěží, evidentně hydratovaná, zklidněná.

OSMOCLEAN LIGHTENING BUFFING MASK – Rozjasňující a zesvětlující maska
Tento produkt od Institutu Eshederm už velmi dobře znám – obecně je to asi jeden z těch NEJ přípravků od této značky. Jedná se o jemnou čistící masku, která zároveň pokožku rozjasňuje a zesvětluje. Okamžitě po použití je patrný vynikající efekt – pleť je dokonale jemná, hladká, póry jsou krásně eliminované a ne tolik patrné.

Zajímavá je i samotná apolikace – masku nanesete v tenké vrstvě na obličej (nemusí být nutně pokryté všechny části) – nanáší se na suchý, očištěný obličej. Následne masku necháte na pár minut působit a zaschnout – maska zasychá v závislosi na dehydrataci Vaší pokožky.

Po chvíli působení začínáme „gumovat“ – krouživými pohyby rukou masku šetrně z obličeje odstraňujeme. Maska za dobu působení změnila texturu a opravdu se začíná podobat gumě.

Masku odstraníme v podobě jemných „žmolků“ a zbytky následně i opláchneme vodou. Pokožka okamžitě vypadá skvěle – hebounká, jako samet.

Vynikající věc – opět i na velmi citlivou pokožku.

LIFT & REPAIR ABSOLUTE REPULP BAUME – Balzám, lifting, pro štíhlý obličej
Novinka, kterou Institut Esthederm nedávno představil. Unikátní liftingový balzám, určený primárně pro štíhlý tip obličeje, kterému navrací zpět pevné kontury a elasticitu.

Cílem tohoto balzámu je „doplnění objemu“ v těch partiích obličeje, kde se postupem času nejvíce projevují známky stárnutí – první vrásky, snížená pružnost a povadající kontury.

Balzám má více hutnější, ovšem velmi příjemnou konzistenci – stačí malé množství rovnoměrně rozetřít po obličeji a také do oblasti krku a dekoltu. Vůně je v případě tohoto produktu znatelná, ovšem velmi jemná a příjemná.

Já testovala cca 10 dnů – pleť vypadala krásně, svěže, pevně, bez tolik patrných vrásek. Vynikající produkt v rámci vhodné anti-age péče.

EAU CELLULAIRE SPRAY – Buněčná voda ve spreji
Druhý z produktů, který od Institutu Esthederm dobře znám – opět je to jeden z těch, které jsou naprostý TOP tohoto brandu.

Jedná se o tzv. buněčnou vodu – která má unikátní složení, identické jako voda těla. Poskytuje buňkám optimální prostředí pro jejich zdravý rozvoj a dodává jim energii. Právě tato voda je jedním z nejoblíbenějších produtků této značky a zároveň, je také základní ingrediencí všech přípravků od Institutu Esthederm.

Použití je vhodné v podstatě kdykoliv, kdy chcete vrátit pleti okamžitě jas, pružnost. Stačí nastříkat na obličej, kdykoliv přes den, a to i přes make up.

Konzistencí je voda opravdu fluidní, na pokožce se okamžitě absorbuje a je bez parfemace.

CITY PROTECT INCELLIUM SPRAY – Ochrana pokožky před nepříznivými vlivy městského prostředí
S tímto produktem jsem se setkala nyní vůbec poprvé – jedná se o sprej, jehož primárním cílem je chránit pokožku před nepříznivými vlivy okolního prostředí. Zvyšuje obranyschopnost pokožky, zabraňuje předčasnému stárnutí, neutralizuje volné radikály a chrání buněčná DNA.

Skvělá věc pro všechny vytížené ženy, které žijí v městském prostředí, kdy právě vlivem okolního prostředí pokožka také trpí – rychleji stárne.

Jedná se o produkt opět ve spreji, ovšem již s odlišnou konzistencí a texturou, než výše zmiňovaná buněčná voda. Přípravek má mléčně zabarvenou, fluidní konzistenci, ovšem již s lehkou známkou mastější textury – pro hodně mastný tip pokožky se dá tato věc použít i coby lehounký krém.

Aplikuje se pod make up (je možné i na make-up). Vůně je lehounká, není na obtíž, opět vhodné i na citlivou pleť.

Pozn.: na všech fotografiích viz výše se jedná o miniatury produktů.

Nyní naleznete nově portfolio produktů Institut Esthederm také na pobočce Chytré lékarny na Mendlově náměstí, kde se žároveň 10.4. 2017 otevřel kosmetický salon Institut krásy. V příjemném prostředí nad lékarnou (5. patro), se můžete nechat touto exkluzivní kosmetikou hýčkat.

ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA/web
ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA/facebook

ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA – INSTITUT KRÁSY/web
ODKAZ: INSTITUT KRÁSY/facebook