Kosmetika: otestováno

Dnešní kosmetická recenze bude zaměřená na vlasy – na produkty pro vlasovou péči. Otestovala jsem čtyři novinky od značky Vichy, určené pro slabé a řídké vlasy (což je přesně můj problém). Tady jsou moje dojmy, hodnocení a doporučení!

Co se právě vlasů týká, musím říct, že kvalitou jsou odjakživa „nic moc“. Ač se to možná na první dojem nezdá, mám vlasy velice jemné, řídké, bez objemu, s tendencí se mastit… Když bych nepoužívala vhodnou péči a stylingové přípravky, byl by to doslova děs… Mým jediným štěstím je, že mám vlasy přirozeně vlnité, což mi vizuálně na objemu trochu přidá.

Každopádně, co se vlasové péče týká, musím vždy volit přípravky určené právě pro můj typ vlasů. Proto jsem ráda vyzkoušela novinky od značky Vichy, z její vlasové řady DERCOS. Tuto řadu znám, vynikající je například jejich šampon na mastné vlasy.

Já otestovala novinky DENSI – SOLUTIONS na slabé a řídnoucí vlasy a péči MICRO PEEL, proti lupům.

Densi – Solutions – Šampon pro řídnoucí a slabé vlasy

Ideální šampon pro mě, i když, zvýšené vypadávání vlasů zatím díky bohu nepozoruji. :) Šampon testuji nyní cca 14 dnů – musím uznat, že vlasy jsou po umytí pěkné, lesklé a vnímám je i objemněji, i když o samotném růstu vlasů po 14 dnech zatím nemohu soudit.

Super je, že vlasy vydrží hezké i relativně dlouho – tedy na mně – a to i 3 dny. Používám zároveň s balzámem a speciální kúrou – ty popíšu níže. A jsem zvědavá na efekt po dlouhodobém používání. Věřím, že se produkty osvědčí.

Densi – Solutions – Regenerační balzám pro hustější vlasy

Doplňující péče k výše zmiňovanému šamponu. Stačí opravdu velice malé množství, aplikovat po umytí, opláchnout. Vlasy se rozčesávají dobře, snadno – což je pro slabé vlasy opravdu důležité.

Densi – Solutions – Kúra podporující hustotu vlasů

Další z produktů z řady Densi – Solutions, určený pro obnovu hustoty vlasů. Jedná se o velmi koncentrovanou kúru, kterou aplikujete přímo na vlasovou pokožku. Kúra posiluje vlasové kořínky – vlasy jsou pak zdravější, silnějí a mnohem odolnější.

Právě tento produkt já sama považuji z celé řady jako nejúčinnější. Pokud jsem ho totiž spolu se šamponem a balzámem použila, byly vlasy opravdu perfektní, působily už po prvním umytí mnohem pevnějším dojmem. Rozhodně tedy doporučuji pořídit si všechny tři produkty, jako ucelenou péči.

Aplikuje se přímo na pokožku hlavy, vmasírujete, necháte působit, pak se použije šampon a balzám.

Micro Peel – Peelingový šampon proti lupům

Testovala jsem i tento šampon určený proti lupům. Mně samotnou lupy moc netrápí, objevují se pouze tehdy, když si vlasy déle nemyji, a to jen zřídka.

Ovšem – šampon je vynikající i na mastné vlasy, které skvěle umyje a zanechá je dlouho svěží a nemastné.

Šampon obsahuje malé abrazivní častečky, které exfoliují pokožku a tak odstraňují lupy. Částečky se ve vodě rozpouští a nezůstávají po umytí v hlavě – věřím, že tato forma šamponu, právě s obsahem abrazivních částí, je na boj s lupy naprosto ideální.

Tyto přípravky koupíte v Chytré lékárně.

ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA – web / facebook