Kosmetika: otestováno

Dnešní kosmetická recenze bude zaměřená na vlasy a péči o ně! Prozradím vám, jaké problémy s vlasy mě trápí, jak o vlasy pečuji a představím vám tři zajímavé produkty, které jsem nyní na vlasy vyzkoušela. Třeba vás inspiruji při budoucím výběru vlasové kosmetiky… ;)

Moje vlasy – na první dojem se zdají husté, bohaté, ale opak je pravdou. S vlasy mám odjakživa poměrně problémy – jsou jemné, bez objemu, více se mastí a husté, to tedy také nejsou… :) Jediným „plus“ je to, že mám od přírody vlasy vlnité, takže účes působí vždy bohatším dojmem.

Proto je pro mě velice důležitý i výběr adekvátní vlasové péče. Musím volit takové produkty, které vlasy zbytečně nezatíží, které nemastí, jsou lehké a také, podporují vlnění vlasů. Naopak – vyhýbám se hutným voskům, olejovým kúrám, silným gelům a také mnohým lakům.

Chci, aby mé vlasy, účes, působily vzdušně, lehce a hlavně, bohatě. Vlasy si umývám každé dva dny, den třetí už je to leda na schování se pod čepici.:) Co se produktů týká, vyzkoušela jsem toho spoustu, ale zcela novou zkušeností pro mě nyní byly tři produkty od značky Alterna, z řady Caviar Volume. Co jsem otestovala a jaké jsou moje dojmy?

Bodybuilding Volume Shampoo – Kaviárový šampon pro bohatý objem vlasů

Šampon skvělý právě na zpihlé vlasy, vlasy bez objemu. Je z řady Caviar Volume, která je určená právě pro posílení vlasových vláken a celkový objev vlasů. Šampon je bez sulfátů a parabenů, vlasy hydratuje a hlavně, nezatěžuje.

Můj dojem? Opravdu vynikající šampon, právě na získání požadovaného objemu vlasů. Po umytí jsou vlasy působí na dotek plným dojmem, účes je krásně bohatý, vzdušný, přesně, jak jsem si přála.

Šampon při mytí vytvoří bohatou pěnu, krásně voní. Určitě je vhodné po umytí aplikovat kondicionér ze stejné řady, o tom napíšu níže. ;)

Bodybuilding Volume Conditioner – Kaviárový kondicionér pro bohatý objem vlasů

Další produkt z řady Caviar Volume, ideální pro posílení vlasů a získání objemu. Vhodný kondicionér je pro mě absolutní nutností, bez něj své vlnité vlasy po umytí rozčesávám velmi špatně. Bohužel mám často s kondicionéry špatnou zkušenost, že vlasy zatíží – často se mi po nich více mastí vlasy a také, plihnou.

Tento kondicionér je výborný, lehký, vlasy nezatíží, usnadní rozčesávání. Stačí aplikovat jen malé množství, ideálně po umytí výše zmiňovaným šamponem.

Thic & Full Volume Mousse – Objemová pěna na vlasy

Tento produkt si mě ze všech testovaných nejvíc získal – je takvou „třešinkou na dortu“, díky které získáte opravdu bohatý účes.

Pěnu aplikuji po umytí – vlasy vysuším ručníkem, rozčesu, aplikuji pěnu, vlasy v předkolnu namačkám a následně vysuším přes difuzér.

Výsledkem je opravdu dokonalý objev. Pěna má navíc stylingový efekt – účes drží, není nutné už pak používat lak pro zafixování.

Produkty Alterna koupíte na eshopu Cosmetix.

ODKAZ: COSMETIX/ eshop
ODKAZ: COSMETIX/facebook