Deník. Můj den!

Budík v 6:30, nachystat sebe, vzbudit děti, udělat snídani, nachystat svačiny, odvézt děti do školy, školky, práce, vyzvednout děti, kroužky, večeře, úklid, praní… Každodenní kolotoč, však to asi sami znáte! Psali jste mi, že by vás v dalším díle mé osobní blogové rubriky zajímalo to, jak vypadá můj běžný den. Tak jsem to dnes hodila na virtuální papír! :) Jak tedy můj den vypadá a probíhá? Nooo, rozhodně se nenudím… :))) Víc v článku! A jak vypadá váš den? Pište! ;)

Hned na úvod musím napsat, že jsem činorodý člověk a k smrti nesnáším nudu, stereotyp a nějaké „nicnedělání“. Proto jsem vlastně neustále v pohybu a pořád něco vymýšlím, tvořím, nebo se věnuji dětem a rodině, což považuji za efektivně strávený čas. :)

Program mých běžných, všedních dnů se do velké míry liší, je to tím, že dělám poměrně kreativní práci, díky které je naplň mých všedních dnů poměrně pestrá. Jsou ale samozřejmě věci, které zažívám doslova „dnes a denně“ – týkají se zejména režimu mých děti. Jak to tedy přesně a konkrétně vypadá? :)

V týdnu, ve všední dny, vstávám v 6:30. A řeknu vám, nikdy si na to nezvyknu, vstávání doslova nenávidím a každý den je to pro mě fakt horor. Jsme i takový ten blázen, co si po zazvonění budíku je schopen přenastavit zazvonění o dalších 5 minut, kdy dokážu úplně v pohodě znovu usnout, jako špalek. :)

Když tedy s velkou námahou vstanu, chystám sebe – ranní hygiena, vypustím pejsky ven na vyčůrání, obleču se, v rychlosti mrknu na mail, co nového a mám svých 15 minut na to se namalovat. :) Mám už svou zaběhlou rutinu, líčení, který fakt nezabere víc, než těch 15 minut – víc si dovolit nemůžu.

V 7:00 budím děti. Už večer jim nachystám oblečení, takže je jenom různýma veselýma básničkama, písničkama, voláním, prošením, pak i vyhrožováním :))) táhnu z postele – nooo, nechce se jim snad nikdy.

Dohlédnu na vyčištění zubů, správné oblečení /hlavně u mladšího/, ustelu postele všem a jdu chystat snídaně a svačiny. Kluci většinou snídají pořád to samé dokola – jogurt, cereálie, buchtu, to samé manžel a já buď nějakou „rychlokaši“, smoothie, jogurt… Podle toho, jak se stíhá. No, upřímně, kreativity ráno fakt v tomto směru moc nemám. :)

Připravím staršímu synovi svačinu do školy – tomuto tématu se tu budu ještě podrobněji věnovat :) – oblečeme se, pobalíme věci a hurá do školy a školky. Staršího syna vozí do školy manžel, já vozím každý den mladšího do školky.

Odvedu, zamáváme si v okně (to je náš rituál a nesmí se zapomentout :) a já vyrážím pracovat.

Pracuji přesně do 14:30. Řeším záležitosti spojené s koncerty, které pořádáme, odpovídám na maily, obíhám pracovní schůzky, píšu články pro blog, fotím, zpracovávám materiály, je toho každý den opravdu hodně. Pracuji z různých míst, mám taky jeden den v týdnu, kdy pracuji z domu – ze školky se vrátím domů a sedím u počítače až do odpoledne.

Jiné dny pracuji „z terénu“, tedy běhám po schůzkách a mezi tím sednu různě do kaváren, kdy píšu. Každopádně, letos si plním sen o vlastní kanceláři v centru, už to byla nutnost. :) Každopádně – moje heslo zní, „bez notebooku“ ani ránu. Píšu a pracuji snad všude, kde je trochu klidu – v kavárnách, v čekárně u doktora, v autě – když čekám na syna před školou. Nesnáším „promrhaný čas“…

Ve 15 hodin vyzvedávám každý den staršího syna ze školy a jedeme spolu rovnou do školky, pro mladšího. Bohužel, nemáme s manželem „vyzedávácí babičky a dědečky“, naši rodiče pracují, nebo žijí mimo Brno, takže jsme na celý kolotoč víceméně sami dva. Ale zvládáme to, řekla bych, v pohodě a s úsměvem. :) Zatím.:)

Některé všední dny mají kluci kroužky – chodí na fotbal, výtvarku, sportovní hry – výhodou je, že jsem kroužky klukům zvolila hlavně v místě školy a školky, takže vození (mimo fotbalu) na kroužky není nijak strašné.

Odpoledne se věnuji pouze dětem a domácnosti. Píšeme úkoly, hrajeme si, jdeme ven, potkáme se s kamarády…

Co se týká úklidu a domácnosti – vše dělám tak nějak průběžně a za chodu, odpoledne. Uklízím každý den – takový ten základ, co je potřeba. Každý večer peru, skládám prádlo a podle potřeby žehlím. Dřív jsem byla totál magor a byla jsem schopná žehlit i ponožky :), teď se můj seznam věcí na žehlení omezil na košile a kalhoty. :) Zbytek hezky poskládám.

1x za týden k nám chodí uklízet naše moc šikovná paní na úklid Jarka. Máme hodně velký dům a pořádný úklid tu zabere fakt celý den.

Večeře vařím kolem 18. hodiny a snažím se každý den vařit teplá jídla. Mladší syn je velký „nejedlík“, tak chci mít aspoň trochu dohled nad tím, že se 1x za den pořádně nají (vařím pořád dokola pár oblíbených, teplých jídel – o tom zase jindy). :) Jo a abyste věděli, vařím i našim pejskům.:) Už 13 let. Ale ne každý den, ale 1x týdně, do mrazáku. Věřím tomu, že taková strava je pro psy lepší, než pouze a jen granule, což mi schválili i mnozí veterináři. Našim pejskům je 12 a 13 let a jsou to moooc čiperní dědoušci. :)

Kluci chodí spát kolem osmé, před tím koupeme, sprchujeme, zuby, úklid hraček – v tom jsem fakt hodně důsledná, protože věřím, že pořádku se děti učit prostě musí.

Přečtu pohádku a odcházím za manželem – každý večer trávíme spolu, dáme si víno, povídáme si, pustíme si filmy, prostě relax. :)

Chodím spát kolem 23:00. Chtěla bych umět chodit spát dřív (abych to ranní vstávání tak nepadala na hubu. :))), ale nedokážu to, stejně usnu až později. Jsem „noční pták“, nemám problém být do dvou do rána vzhůru. Ale vstávání, to fakt NEEEE! :)

Takže, asi takový je můj den. A jak trávíte dny VY? Podělte se, jsem zvědavá! ;)