Kosmetika: otestováno

V dnešní kosmetické recenzi bych vám ráda představila dva produkty, které se mi výborně ovědčily pro citlivou a atopickou pleť. S tou mám problémy nejen já, ale hlavně mí dva synové. Pokud vás trápí svědění, nebo alergické projevy na pokožce, mohly by vás tyto dvě novinky oslovit.

Jedná se o dva nové proudukty od značky La Roche – Posay. S tou mám dobré zkušenosti už dávno, můj starší syn totiž téměř od narození bojuje s atopickým exémem, a právě na exém jsme vyzkoušeli už kde co. Přípravky od La Roche – Posay se nám hodně osvědčily, hlavně fantastický krém Lipikar, díky kterému se exém nerozšiřoval a ložiska tolik nesvědila.

I proto jsem moc ráda vyzkoušela dvě novinky, určené právě na atopickou a citlivou pleť.

Prvním produktem je skutečná vychytávka, skvělá právě na svědivé projevy nepříjemného exému. Jedá se o tuhý STICK LIPIKAR AP+, který aplikujete přímo na postižená místa.

Stick Lipikar AP+ je vzhledem i stylem nanášení velmi podobný tuhému deodorantu. Aplikace je tak nesmírně praktická, snadná a hlavně, hygienická, což je v případě exému také výhodou, nežádoucí zanesení bakterií do ložisek může exém zhoršit.

Konzistence je hutná, tuhá, po nanesení zůstává patrný příjemný pocit, pokožka není nijak přehnaně mastná, v podstatě samotný produkt na kůži nevnímáte.
Přípravek nemá žádnou parfemaci, což je pro exém také důležitý. Je bez konzervantů, alkoholu, parabenů, absolutně nijak nedráždí.

Co je zásadní – opravdu eliminuje nepříjemné svědění. Vyzkoušela jsem to na synovi, který má bohužel tendenci si postižená místá stále škrábat a musím říct, po nanesení to bylo mnohem lepší. Testovala jsem i na sobě – po dovolené u moře jsem měla lehkou solární dermatitidu, vyrážku, která svědila a také mi tento přípravek pomohl. Určitě super věc!

Druhým přípravkem je TOLERIANE, Jemný čistící krém. Ten je skvělý právě pro ty z nás, kdo máme hodně citlivou pokožku obličeje, kterou mnohé běžné kosmetické produkty dráždí.

Jedná se o lehké mléko, určené pro čištění a odličování pokožky. Konzistence je velmi příjemná, lehká, nemastná. A opět produkt nemá žádnou parfemaci, což je skvělé.

Zároveň, toto mléko je bez alkoholu, bez mýdla a konzervantů. Je skvělé i na dehydratovanou pokožku, která aktuálně velmi trápí právě mě.

Přípravek dobře odličuje, odstraňuje i voděodolnou řasenku a co je vynikající, tak neštípe do očí, můžete bez obav používat právě i na odličování očí.

Pokud hledáte dobré čistící mléko pro velmi citlivou pleť, rozhodně zkuste toto. :)

Oba přípravky koupíte v Chytré lékárně.

ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA – web / facebook