Kosmetika: otestováno

Je tu moje oblíbené téma – kosmetika! A další kosmetická recenze, těch produktů, které jsem měla za poslední dobu možnost otestovat. Přečtěte si moje dojmy a postřehy – třeba objevíte to, co by mohlo vyhovovat také vám! :) A mimochodem, mám pro vás také tipy na „kosmetické vánoční dárečky“!

V dnešní kosmetické recenzi představím několik přípravků, které už dobře znám a mám je ráda, ale – vyzkoušela jsem i pro mě naprosté novinky, které rozhodně stojí za pozornost. Pojďme na to!

Puressentiel, Purifying Air Spray

O značce Pureesentiel jsem slyšela a moc jsem se těšila, až právě od tohoto brandu něco vyzkouším. Hodně mě zajímal hlavně sprej „čistící vzduch“ – a to je právě on, o kterém budu nyní psát. :)

Skvělé je, že produkty od Puressentiel jsou 100% přírodní, bez barviv, parfemace, bez konzervantů – jsou tedy ideální pro použití i pro děti. Navíc, účinnost těchto přípravků je prý ohromná. ;)

Čistící sprej obsahuje 41 esenciálních olejů a jeho použitím prokázaně eliminujete výskyt bakterií, virů a plísní v ovzduší. Navíc, účinně pohlcuje také zápach.

Tento čistící sprej je opravdu doslova „napěchovaný“ voňavými složkami – obsahuje např. výtažky z kopru, bazalky, mandarinky, pomeranče, oregana, petržele, skořici, anýz… A voní opravdu dokonale!
Jak se používá?

Jednodušše – sprej stříknete do vzduchu, do každého rohu místnosti, kterou chcete vyčistit – můžete i několikrát denně. Bude se vám krásně a příjemně dýchat a budete si doslova užívat tu příjemnou vůni. Já si tento přípravek doslova zamilovala!

Koupíte v běžných lékárnách.

Puressentiel, Rest & Relax Air Spray

Druhým produktem od značky Puressentiel, který jsem vyzkoušela, je tento „Rest & Relax Air Spray“. Jak už sám jeho název napovídá, je vhodný pro zklidnění a snadné usínání.

Přípravek je opět 100% přírodní, obsahuje směs celkem 12 esenciálních olejů. Je vhodný pro použití během dne, kdy navozuje příjemné uvolnění a zklidnění, ale stejně tak je úžasný pro použití před spaním, kdy přispívá ke kvalitnímu a regenerativnímu spánku.

Sprej obsahuje voňavé výtažky např. z mandarinky, pomeranče, neroli, verbeny…voní opravdu moc příjemně – já si na jeho podmanivou vůni při usínání zvykla a usíná se opravdu nádherně. :)

Sprej používám také pro děti – i mí synové si tuto vůni oblíbili.

Sprej opět stříknete do vzduchu – do rohů pokoje, ale můžete stříknout třeba i na kapesník, který si dáte do postele. Můj tip pro děti – sříkněte na oblíbeného plyšáka do postele. ;) Dětem se bude krásně usínat!

Koupíte v běžných lékárnách.

Bioderma, Sensibio Déo

Tuto „kuličku“ od Biodermy používám už dlouho – mám s ní super zkušenosti a rozhodně vám ji na „poli“ deodorantů doporučuji.

Řada Sensibio je skvělá na citlivou pokožku – tu právě já mám. Trápí mě do různé míry alergické projevy, exémy, svědění – a proto používám zejména ty produkty, které mě nijak nedráždí.

Kuličkový deodorant Sensibio Déo je hypoalergenní, bez alkoholu a konzervačních látek. Parfemace je jemná, příjemná, myslím, že „sedne“ každému.

Zcela zásadní při volbě deodorantu je také jeho účinnost – v tomto případě se mi tento deodorant velice osvědčil. Potlačuje zápach a eliminuje pocení po dlouhou dobu. Navíc, nezanechává bílé stopy. Takže holky (ale i kluci – vůně je unisex) – pokud chcete jemný a účinný deodorant, rozhodně zkuste tento! ;)

V Brně koupíte širokou nabídku produktů Bioderma v Chytré lékárně.

ODKAZ: BIODERMA – web facebook
ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA – web / facebook

Nuxe, Reve de Miel, Balzám na rty

Jedná se o úžasný, medový balzám na rty. Je to přesně takový typ balzámu, který mně vyhovuje. Nemám ráda příliš mastné loje a balzámy, po kterých se rty moc lesknou.

Samozřejmě, že od balzámu určité promaštění očekávám, ale nesmí té mastnoty být moc a hlavně, nesmí být na pohled patrná. A přesně toto splňuje REVE DE MIEL. Je hutnější a na rtech zanechává matný efekt, což oceňuji nejvíc. Rty jsou přitom krásně vyživené a hebké a navíc, ta vůně! Dokonalá! Musíte vyzkoušet, protože pro mě je toto NEJ NEJ NEJ balzám na rty, který jsem kdy měla:)

Značku Nuxe miluji už dlouho – a toto je jeden z produktů, díky kterému si mě tento brand získal. Navíc, neznám opravdu jiný balzám, který vám na rtech vytvoří matný efekt. Je fakt dokonalý!

Koupíte ve vybraných lékárnách, viz odkaz níže.

ODKAZ: NUXE / facebook
ODKAZ: LÉKÁRNY NUXE

Nuxe, Reve de Miel, Delikátní vyživující tělový peeling

Novinkou v medové řadě od značky Nuxe je tento božsky voňavý, medový tělový peeling. Peelingy jsem si zvykla používat pravidelně při sprchování, pokožka po nich vypadá opravdu dokonale.

Peeling odstraňuje odumřelé částečky kůže, pokožku vyhlazuje, zjemňuje, hydratuje. Na dotek je potom opravdu krásná, doslova – jako u miminka! :)

Medový peeling od Nuxe obsahuje krystalky cukru, které mají onen abrazivní efekt – odstraňují nečistoty a odumřelé částečky. Med je pro pleť rovněž přínosný, vyživuje a hydratuje. Roslinné oleje, které peeling rovněž obsahuje, pokožku vyživují.

Navíc – peeling fakt božsky voní – tu vůni „propůjčí“ pleti, a to na dlouhou dobu. Používám při sprchování, tak 2x do týdne. Textura peelingu je příjemná, v kontaktu s vodou se mění do podoby balzámu – mléka.

Koupíte ve vybraných lékárnách, viz odkaz níže.

ODKAZ: NUXE / facebook
ODKAZ: LÉKÁRNY NUXE

Dermacol, Zpevňující tělový balzám

Zpevňující tělový balzám, který je z řady „Body Love Program“ od značky Dermacol. Právě přípravky z této řady mají efekt na formování postavy – obsahují totiž takové složky, které mají stimulační účinky.

Balzám obsahuje koenzym Q10 a kreatin, který hloubkově zpevňuje pokožku těla a také, redukuje projevy tzv. pomerančové kůže – známé jako „celulitida“.

Balzám má příjemnou, krémovou texturu, není nijak přehnaně mastný, dobře se roztírá a pokožka jej snadno a rychle absorbuje, bez zbytkového pocitu mastnoty.

Při pravidelném používání balzám pokožku zpevňuje, ale také vyživuje a hydratuje. Myslím, že rozhodně dobrá volba –  v boji pro hezčí a pevnější pokožku. Navíc, cenově zcela přijatelné!

Koupíte např. na NOTINO.cz, kde mají velký výběr sortimentu Dermacol.

ODKAZ: DERMACOL – web / facebook

ODKAZ: NOTINO.CZ – web / facebook

Sephora, Winter Magic Palette, Paletka očních stínů

Parfumerie Sephora představila dokonalou a designově vyladěnou zimní kolekci – Sephora Winter Magic! Její součástí je i tato paletka očních stínů, která se, mimochodem, skvěle hodí také jako roztomilý vánoční dáreček.

Luxusně balená paletka ve třpytivém designu obsahuje celkem 8 stínů, z čehož 4 jsou matné a 4 s lehkým třpytem. Jedná se o všeobecně oblíbené, „neutrální“ barvičky, které sednou naprosto každému. Paletka obsahuje tóny hnědé, béžové, bílé, „nude“ a také černé. S vzájemnou kombinací si vytvoříte třeba oblíbené, „kouřové oči“.

Všechny stíny jdou vzájemně skvěle kombinovat a jak píšu, budou se hodit každému typu.

Navíc, fajn je i cena – paletka stojí 290,-, což je, myslím, naprosto v pohodě cena. ;)

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: SEPHORA – web, eshop / facebook

Sephora, Winter Wonderland, Sada 3 mini pilníků

Další roztomilá věc z nové zimní řady – Winter Wonderland, sada 3 pilníků na nehty! Pilníky mají opět roztomilý design – vypadají jako malé lištičky. :)

Opět super tip na vánoční dárek – pilníky se hodí zkrátka každé dámě, nebo mladé slečně. Jsou to i „must have“ do kabelky, takže s nákupem rozhodně chybu neuděláte.

Cena je opět sympatická – 120,-!

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: SEPHORA – web, eshop facebook

Sephora, Winter Wonderland, Koupelové mini kuličky

Koupelové mini kuličky v krásném balení jsou dalším produktem ze zimní řady z parfumerie Sephora. Opět v dokonalém, vánočním balení – připomíná vánoční stromeček.

Balení se opět hodí jako krásný vánoční dárek – kuličky do koupele určitě rád využije každý.

Kuličky voní po bavlníkovém květu – stačí nasypat do koupele, kterou příjemně provoní.

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: SEPHORA – web, eshop facebook

Sephora, Winter Wonderland, Šumivé sněhové koule do koupele

Musím uznat, že zimní řada se parfumerii Sephora opravdu neskutečně povedla. Dalším kouskem z tého kolekce jsou tyto tři šumivé, sněhové koule – které se dávají do koupele.

Balení je opět vydařené a roztomilé – koule vypadají v obalu jako zimní sněhuláček. Opět super inspirace pro vánoční dárek – hodí se každému!

Koule se přidávají do koupele, kterou provoní – voní po bavlníkovém květu. Cenově jsou opět přijatelné – stojí 160,-, kdy se skvěle hodí i k dalším produktům z řady Winter – třeba v kombinaci s pilníčky na nehty a paletkou očních stínů máte super dárek, který potěší! :)

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: SEPHORA – web, eshop facebook