Kosmetika: otestováno

Holky, je čas na další kosmetickou recenzi, co říkáte? :) Mám pro vás opět tipy na zajímavé kosmetické produkty, které jsem během poslední doby otestovala. Tady jsou moje postřehy – věřím, že by vás mohly inspirovat… :)

Ráda bych vám opět představila několik zajímavých kosmetických věciček, které jsem měla tu možnost vyzkoušet. Mnohé se mi dostaly do rukou vůbec poprvé a sama jsem byla zvědavá, jak mi sednou. Tady je moje hodnocení!

Sprchový olej Atoderm od Biodermy

Biodermu a její řadu Atoderm opravdu miluju! Mám s ní totiž fakt jen ty nejlepší zkušenosti co se týká péče o velmi suchou pokožku – a to hlavně i mých synů, kteří oba trpí v různé míře atopickým exémem. Mám vyzkoušeno, že právě produkty Bioderma z řady Atoderm jim skvěle “sednou” – nedráždí, zklidňují, hojí…

A stejně tak vynikající je i tento sprchový olej!

Obecně mám všechny olejíčky na tělo fakt ráda, sama mám taky dost suchou kůži a oleje ráda používám.  A sprchový olej? Ten je pro moji pokožku právě tím nejlepším:)

Rozhodně se ale nebojte nějaké přehnané “mastnoty” – naopak, tento úžasný olejíček od Biodermy je nemastný – nazvala bych ho spíš “suchým sprchovým olejem”:) Má skvělou texturu, velmi jemnou, krémovou a hezkou, jemnou vůni, která je patrná i po osprchování.

Olej vytvoří velmi jemnou pěnu, dobře se roztírá, není nijak hutný. Dobré je, že opravdu po použití vidíte, že je kůže viditelně hydratovaná a vyživená – a tento pocit přetrvá fakt dlouho, a to mě moc těší!

Sprchový olej od Biodermy zároveň zmírňuje pocity pnutí a pokožku chrání před nepříznivými vlivy a také před bakteriemi – což je moc fajn právě pro moje děti s atopickým exémem – kluci si suchá místa často škrábou a pak do postižených partií snadno dostanou nějaký zánět. Tento sprcháč jsem tedy “otestovala” také na nich – a můžu říct, že super – postižná místa s exémem byla hezky zklidněná a daleko méně suchá, než obvykle.

Koupíte v Chytrých lékárnách v Brně.

ODKAZ: BIODERMA / webBIODERMA / facebook

ODKAZ: CHYTRÁ LÉKARNA / webCHYTRÁ LÉKÁRNA / facebook

Dermacol Beach Style – Stylingový sprej s mořskou solí

Léto je sice už dávno za námi a možná vám přijde, že právě tento produkt od Dermacolu právě k létu tak trochu patří. No, já ho používám neustále, i když je léto už dávno za námi, tak jsem si ho totiž zamilovala!

Dermacol Beach Style je sprej, který vám vykouzlí ten rozpustile rozcuchaný účes, který jste měli – právě na dovolené u moře. A tento styl vlasů se mi právě tak líbí!

Sprej v první řadě božsky voní, takže si jeho aplikaci doslova užijete. Nastříkat ho můžete na mokré vlasy a necháte uschnout, pro větší efekt použijte difuzér. Aplikovat můžete ale kdykoliv během dne, také na suché vlasy.

Sprej s obsahem mořské soli vytvoří efekt jemných vln a bohatého účesu, který krásně drží tvar. Což se svými velmi jemnými vlasy skutečně ocením.

Super je, že sprej navíc chrání vlasy před škodlivým slunečním zářením.

Koupíte např. na NOTINO.cz, kde mají velký výběr sortimentu Dermacol.

ODKAZ: DERMACOL – web / facebook

ODKAZ: NOTINO.CZ – web / facebook

Yves Rocher – Sérum Végétal, Sleeping Care – Intenzivní noční péče proti vráskám

Produkty z řady Sérum Végétal od YR jsem testovala už dříve a osvědčily se mi – byla jsem zvědavá i na tuto pro mě novinku, Intenizivní noční péči proti vráskám. Vrásky už samozřejmě také řeším, v souvislosti s přibývajícím věkem se objevují, což mi radost rozhodně nedělá. Adekvátní anti age péče je tedy rozhodně na místě! ;)

V tomto případě se jedná o lehký krém, který je, řekla bych, vhodný pro všechny typy pleti. Není nijak mastný, textura je lehounká, pokožku nezatěžuje, po aplikaci se okamžitě absorbuje.

Evidentní je i vůně krému – na mě je možná až příliš silná, jsem alergik a někdy mi parfemace nesednou. Krém mě ale nijak nedráždí a snáším ho dobře.

Použití je na noc, coby noční péče. Testovala jsem cca týden, pokožka vypadala svěže a hezky, více vypnutá. Super je i složení krému, je bez silikonů, parabenů, minerálních olejů. Více než 90% složek je přírodního původu.

Produkty Yves Rocher koupíte v Brně v pobočkách na České, v Campus Square, v Galerii Vaňkovka, nebo v Olympii.

ODKAZ: YVES ROCHER – web / facebook

Oriflame, Novage – Noční intenzivně revitalizační pleťová maska

Vyzkoušela jsem i novinku od švédské značky Oriflame – Noční intenzivně revitalizační masku. Noční produkty pro zlepšení stavu pleti mám obecně ráda, protože není snad lepší pocit, než probudit s evidentně hezčí pletí… Však to asi samy znáte, že, holky?

Tato maska na první dojem připomíná krém – má obdobně krémovou konzistenci, ovšem, lehkou a ne nijak moc mastnou. Určitě ji snesete na jakékoliv pleti. Parfemace v případě toho přípravku je znatelná, ale příjemná. Já bych ovšem snesla klidně i lehčí vůni, mám hodně citlivou pleť a tak se parfemovaným přípravkům spíše vyhýbám.

Masku aplikujete – ideálně silikonovou špachtlí Oriflame, která zajistí zcela hygienické použití, tak 2x týdně, což stačí. Používá se večer a nanášíte přímo na obvyklý noční krém.

Musím uznat, že pleť vypadá po použití skutečně moc hezky, svěže, odpočatě a celkově projasněně. Stojí za vyzkoušení!

Koupíte přímo přes web Oriflame, po registraci – viz odkaz níže.

ODKAZ: ORIFLAME – web / facebook

FemFresh, Intimate Skin Care – Mycí gel pro intimní hygienu

Adekvátní produkty pro intimní hygienu by nám, ženám, rozhodně neměly chybět, podílí se totiž i na přirozeném zdraví intimních partií.

Značka FemFresh nabízí mycí gely určené pro intimní hygienu, které jsou svým složením jemné, respektují přirozené pH intimních partií, působí protizánětlivě a přináší pocit svěžesti a čistoty.
Právě kvůli mírně kyselému pH není vhodné na intimní partie používat běžné mycí prostředky, ale takové, které toto pH nijak nenaruší.

Vyzkoušela jsem mycí gel Soothing Wash, který obsahuje výtažky z chrpy a brusinek a je rovněž obohacený o probiotika. Tento gel má díky svému složení silní protizánětlivé účinky, pokožuje dezifinkuje a zbavuje ji nepříznivých bakterií. Zároveň pokožku regeneruje a posiluje její obranyschopnost.
Má jemnou, krémovou konzistenci a příjemně voní. Nedráždí, nepálí, celkově je velmi příjemný.

Druhý mycí gel – s lotosovým květem, Pure & Fresh Wash, má zklidňující a regenerační účinky, je skvělý na již evidentní podráždění. Navrací pokožce ztracenou hydrataci, svěžest. Opět krásně a příjemně voní.

Super jsou i cestovní ubrousky pro intimní hygienu – FemFresh, ideální právě na cesty. Obsahují výtažek z měsíčku lékařského. Složení je opět šetrné, nenarušuje přirozené pH intimních partií.

Koupíte v síti drogerií DM a také v Kauflandu.

Sephora, Gel Mask Hydrating & Quenching – Jemná a hydratační gelová maska

Velmi příjemná maska, kterou si budete na obličeji doslova užívat!
Gelová maska mi neuvěřitelně sedla, a to jak lehounkou, příjemnou vůní, tak i svou lehkou texturou. Je gelová, ovšem rozhodně nijak nelepí, není na pokožce nijak nepříjemná.

Maska je ideální pro okamžitou hydrataci pokožky. Funguje okamžitě, stačí nanést na vyčištěnou pleť, nechat cca 10 minut působit. Zbytky masky pak můžete vmasírovat do pokožky, nebo otřete vatovými tamponky. Neoplachuje se a stačí používat tak 2x týdně, nebo dle aktuálního stavu vaší pokožky.

Maska obsahuje kyselinu hyaluronovou, oligoelementy a aktivní látky z moře – vaše pleť tak dostane opravdu jenom to nejlepší.

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: SEPHORA – web, eshop / facebook

Sephora, Monoi Bubble Bath & Shower Gel – Koupelová pěna a mycí gel

Dekorativní řadu koupelových pěn jsem si v Sephoře oblíbila už dávno – protože dokonale voní. Opravdu, koupel se tak pro vás stane neskutečně příjemnou záležitostí, právě díky té vůni… :)

Aktuálně Sephora nabízí tyto pěny v 8 božsky voňavých, květinových edicích – já vyzkoušela „Monoi“ a je úžasná! Až budete mít do Sephory cestu, rozhodně se zastavte a přivoňte, stojí to za to!

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: SEPHORA – web, eshop / facebook

Jimmy Choo, L’Eau – Toaletní voda

Holky, který máte rády lehký, květinový vůně, tuto si rozhodně zamilujete! Je tak příjemná, že i já, co obvykle květinovým a ryze dámským vůním moc neholduji, jsem této doslova propadla.

Vůně je neuvěřitelně ženská, jemná a zároveň podmanivá, že ji bude chtít cítit a vnímat na každém kroku. Řekla bych, že se hodí pro ženy, které jsou rády středem pozornosti a rády poukazují na svou vlastní ženskost. Toaletní voda L’Eau je svůdná, sexy, líbivá…

Ve vůni jsou patrné květinové a ovocné tóny. Já vnímám ibišek, pivoňku, bergamot… Opravdu je ta kombinace úžasná, doporučuji vyzkoušet!

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: SEPHORA – web, eshop / facebook