Kosmetika: otestováno

Po delší době je čas na další kosmetickou recenzi! Vybrala jsem pro Vás pár zajímavých produktů a opět Vám je ráda prostřednictvím svých osobních dojmů představím. O čem to tedy bude tentokrát? Čtěte dál a dozvíte se!

MARIA GALLAND – sada čtyř esencí
Se značkou Maria Galland mě seznámila moje kosmetička Eva ze salonu SlimFOX, kam už mnoho let chodím coby naprosto spokojená zákaznice na kosmetiku. Maria Galland nabízí opravdu prvotřídní produkty, které jsou velice účinné – já měla možnost otestovat toto balení čtyř esencí, které jsou doslova „nadupané“ účinnými látkami.

Essence 007
Jde o velmi koncenrované sérum určené speciálně na oční partie
Hyaluronový koncentrát na oční kontury redukuje jemné linky a vrásky očních kontur, zároveň bojuje proti stárnutí. Bez parfemace. Skvěle ho snáším i na své velmi citlivé pokožce. Nealergizuje a navíc, má naprosto perfektní efekt! Nanáším pravidelně večer, malou dávku prstem vklepám do partií spodních očních víček. Gel je velmi příjemný, má chladivý dojem.

Essence 009
Limitovaná řada – rozjasňující esence s výtažkem z pivoňky. V první řadě – nádherně voní! Božsky, květinově – samozřejmě „pivoňkově“. Esence má rozjasňující účinky, obsahuje kyselinu hyaluronovou, která udržuje v pleti hydrataci a celkově pleť rozzáří. Zároveň má také zklidňující charakter. Nanáší se před obvyklým použitím krému – já aplikuji pouze večer, zejména v době, kdy pociťuji, že moje pleť je evidentně dehydratovaná.

Essence 006
Esence ideální pro „anti-age“ péči – redukuje vrásky, pleť vypíná, navrací ji pružnost. Esence obsahuje 24 karátové zlato, které odráží světlo a pleti tak propůjčuje zářivý vzhled. Zároveň extrakt z ambry, který esence obsahuje, pleť detoxikuje a bojuje proti známkám únavy a stresu. Texture je lehká, na mě působí více „olejově“, nicméně po rozetření není na pleti evidentní pocit mastnoty. Vůně je lehounká, příjemná. Opět se aplikuje před použitím krému.

Essence 002
„Orchidejová esence“, která opět nádherně, květinově voní. Esence obsahuje extrakt z černé orchideje, která je skvělá pro unavenou pleť, zároveň stahuje póry a chrání pokožku proti nepříznivým vlivům. Já tuto esenci používám při podráždění pleti, je skvělá právě na zklidnění – ideální nyní, po létě, kdy naše pleť byla vystavena působení vysokých teplot (a také přechodu do chladných, klimatizovaných prostor). Textura jemná, víceméně fluidní. Aplikace stejná, jako u výše zmíněných esencí – před použitím krému.

Koupíte v salonu SlimFOX, viz odkaz níže, nebo přes eshop salonu.

ODKAZ: SlimFOX/web
ODKAZ: SlimFOX/facebook

BIODERMA – Hydrabio H2O, micelární voda
Další skvělá volba pro dehydratovanou pokožku – hydratační micelární voda od Biodermy – Hydrabio H2O.
Tuto hydratační řadu Biodermy mám celkově moc ráda – super jsou i hydratační krémy a séra – pleť se po nich vždy krásně vypne a působí svěže.

Hydratační “micelárku” jsou vyzkoušela jako alternativu ke své milované micelární vodě Sensibio – taktéž od Biodermy, která je primárně určená péči o citlivou pleť. V létě je citlivost mé pleti relativně pod kontrolou, takže jsem se rozhodla pro malou změnu – přece jenom, pleť si po létě nějakou tu hydrataci rozhodně zaslouží.

Micelární vodu Hydrabio H2O ovšem skvěle snáším – i ve vztahu k mé citlivé pleti, zcela bez problémů. Neštípe do očí, dobře odličuje, příjemně voní, nedráždí. Pleť po odlíčení vypadá moc hezky, svěže, bez tolik patrných vrásek, které jsou častokrát způsobené právě nedostatečnou hydratací.

BIODERMA – Brume, Dermální voda
Skvělá věc „do kabelky“, novinka, kterou můžete použít kdykoliv během dne. Voda pokožku zklidňuje, osvěžuje a navrací ji ztracenou hydrataci.

Díky svému složení je ideální pro všechny typy pleti, a to dokonce i pro tu nejcitlivější, což můžu sama povrdit – moje pokožka má opravdu silnou tendenci k podráždění.

Dermální voda Brume od Biodermy je skvělá právě i po podráždění, kdy vnímáte na pleti nepříjemné pocity. Můžete používat také přes make up, který fixuje.

Navíc – kdykoliv cítíte nepříjemné horko, tato voda Vás skvěle osvěží.
Textura je lehká, nemastná, nelepí, je zcela bez parfemace, na pleti se velmi rychle a beze zbytku absorbuje.

Kupuji v Chytré lékárně.

ODKAZ: BIODERMA – web / facebook
ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA – web / facebook

NUXE – Huile Prodigieuse, Suchý multifunkční olej
Toto byl vlastně vůbec můj první tělový olej, který jsem kdy začala pravidelně používat. Z olejů jsem totiž měla obavu, nemám ráda pocit mastnosty, ale tento olej mě přesvědčil o tom, že i olej vlastně mastný být nemusí.

První, co mě ovšem na tomto doslova zázračném oleji upoutalo, byla jeho úžasná vůně, do které jsem se okamžitě tak zbláznila, že právě s touto vůni jsem si pořídila snad všechny dostupné produkty od Nuxe (včetně bezkonkurenčního parfému). Pokud jste už tento olejíček minimálně „očuchaly“ vítě, o čem mluvím:)

Zpátky ale k jeho skvělým vlastnostem. Olej obsahuje velké množství vzácných rostlinných olejů, které dodávají pokožce vláčnost, hebkost a skvělý vzhled. Olej obsahuje přes 98% složek přírodního původu, což je samo o sobě skvělé.

Skvělé je ovšem i jeho multifunkční využití. Dá se aplikovat na obličej, tělo, nebo do vlasů, dokonce lze přida pár kapek také do koupele. Vše krásně provoní, zvláční a hydratuje. Navíc se velmi rychle absorbuje, takže rozhodně nenechává mastné stopy.

Je to bestseller značky Nuxe a jeden z nejoblíbenějších kosmetických produktů vůbec. A já se tomu vůbec nedivím:)
K dostání buď bez třpytek, nebo se třpytkami, jako je tento – propůjčí pokožce dokonale prozářený vzhled.

Koupíte ve vybraných lékárnách, viz odkaz níže.

ODKAZ: NUXE / facebook
ODKAZ: LÉKÁRNY NUXE

DERMACOL – Čistící micelární voda pro citlivou
Vyzkoušela jsem také micelární vodu od DERMACOLu, s obsahem panthenolu. Tato voda má pleť dobře odlíčit, zbavit ji přebytečného mazu, maku upu a zároveň má zklidňující účinek.

Odlíčení s touto vodou je dobré  co je skvělé, voda absolutně nedráždí pokožku a neštípe do očí. Parfemace v případě tohoto výrobku není žádná, což oceňuji. Vzhledem k nižší ceně bych řekla, že to je stále velmi kvalitní a dobrá micelární voda.

Panthenol pleť zklidňuje, hydratuje a zabraňuje podráždění. Ideální micelárka pro ty z nás, koho trápí citlivá pleť se sklonem k častému podráždění a reakcím.

Koupíte např. na NOTINO.cz, kde mají velký výběr sortimentu Dermacol.

ODKAZ: DERMACOL – web / facebook

ODKAZ: NOTINO.CZ – web facebook

YVES ROCHER – Collection Éte, parfemovaná vlasová mlha
Tak krásně vonící věc, to Vám tedy povím! Vůbec, na boží vůně, na ty jsou v Yves Rocher mistři… :) Tato věcička je ovšem určena pro Vaše vlasy, které dokáže božsky provonět (já si ji ovšem dokážu představit i jako tělovou vůni).

Jedná se o lehounkou „mlhu“ – sprej, který se rozpráší do lehounké mlhy, která zahalí Vaše vlasy. Je skvělé, že mlha vlasy nijak nezamastí, nezalepí a vůbec nemá vliv na jejich vzhled. Opravdu, čekejte jenom vůni… :)

Ideální na léto, ale vlastně kdykoliv, kdy chcete mít pocit „čistě umyté hlavy“. A tu vůni, tu si zamilujete, uvidíte – až budete v nějaké YR obchůdku, rozhodně „očuchejte“! ;)

Produkty Yves Rocher koupíte v Brně v pobočkách na České, v Campus Square, v Galerii Vaňkovka, nebo v Olympii.

ODKAZ: YVES ROCHER – web / facebook

SEPHORA – Pivoňkové mýdlo
A je tu další voňavá věcička – tentokrát s vůní mé milované pivoňky! A povím Vám, pivoňkovou vůni, tak tu já opravdu můžu… :)

Mýdlo je dokonale jemné, Vaše ruce nejen, že dobře umyje, ale také božsky provoní, a to opravdu na hodně dlouhou dobu. A věřte, že i na první pohled relativně „obyčejnou“ věc, jako je mýdlo, si můžete tak moc zamilovat! Pro mě jednoznačně nejlepší mýdlo, jaké jsem za poslední dobu měla.

Použití díky tekutému stavu a dávkování pumpičkou je jednoduché a pohodlné (ano, oblíbily si ho i moje děti, za což jsem koneckonců – pro jejich časté mytí rukou – moc ráda…;).

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: SEPHORA – web, eshop / facebook

SEPHORA – Brush To Go, Kartáč na vlasy
Super vychytávka, opravdu! Na první pohled – v obalu, Vám možná přijde „jen“ jako obyčejný kartáč na vlasy, ale pozor! Je fakt ideální na cesty!

Silikonový kartáč je malý, pohodlně se Vám vejde do kabelky. Pod uzávěrem je prostor, kam si můžete schovat třeba sponky, nebo gumičky.

Po odkrytí pak uzávěr nasadíte na druhou stranu a otáčením vysouváte/zasouváte hroty. Takže naprosto hygienická věc, díky které nebudete mít vlasy z kartáče „všude možně“. Navíc je díky tomuto systému i perfektně jednoduché čištění!

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: SEPHORA – web, eshop / facebook