Kosmetika: otestováno

Mám pro Vás další velkou kosmetickou recenzi a moje hodnocení několika zajímavých produktů – ve většině případů novinek, které se nedávno objevily na trhu. Zajímají Vás nové kosmetické přípravky a jejich účinky? Pak čtěte dál…:)

My, holky, máme obecně ke kosmetice zakořeněný velmi kladný vztah, protože je to právě kosmetika, která nám pomáhá k hezkému a zdravě vypadajícímu vzhledu. Proto není od věci se informovat, jaké vychytávky jsou nově k dostání – a také, je fajn dát na doporučení, jaké mají takové věci vůbec účinky. A moje doporučení – postřehy, dojmy, Vám přináším i v mé další kosmetické recenzi. Co jsem tedy vyzkoušela tentokrát?

YVES ROCHER, Toaletní voda hruška & kakao
Značku Yves Rocher mám moc ráda už řadu let a upřímně, velký podíl na té mojí náklonosti má to, že většina věcí YR naprosto božsky voní. Fakt:) Vůně jsou příjemné a přírodní, ovocné, sladké, opojné… Už před mnoha lety jsem od YR propadla všem kokosovým věcem a miluji je dodnes…:)

Nicméně, i jiné věci, než ty kokosové, od Yves Rocher božsky voní. Třeba jako tato Toaletní voda hruška & kakao. Už jen to spojení – „hruška & kakao“ zní hodně sladce a dobře, že?:)

Toaletní vody od Yves Rocher používám pravidelné každé léto. Vůně jsou lehčí, ovocné a velmi svěží, což se právě na letní období přímo dokonale hodí.

Nabídka voňavých toaletních vod od YR je zajímavá a pestrá – najdete zde spojení opravdu božských vůní a já věřím, že si mezi nimi najdete tu svoji.

Za sebe Vám rozhodně doporučuji vyzkoušet tu kokosovou (na léto fakt ideální), krásně voní také vanilka, mandarnika a citron…

Kosmetiku Yves Rocher koupíte v Brně v Galerii Vaňkovka, v Olympii, v centru na České a také v OC Campus Square.

ODKAZ: YVES ROCHER / web, eshop
ODKAZ: YVES ROCHER / facebook

NUXE, Huile Prodigieuse, Multifunkční suchý olej
Oblíbený, suchý olejíček od Nuxe Vám asi rozhodně nemusím představovat. Jedná se o naprostý bestseller této značky a já se tomu vůbec nedivím. Tuto věc totiž fakt nejde nemilovat! Olejíček božsky voní a má tolik možností využití, že se Vám zkrátka také musí hodit:)

Tento populární produkt také v květnu oslaví výročí 25 let uvedení na trh!!!

První, co mě ovšem na tomto doslova zázračném oleji upoutalo, byla jeho úžasná vůně, do které jsem se okamžitě tak zbláznila, že právě s touto vůni jsem si pořídila snad všechny dostupné produkty od Nuxe (včetně bezkonkurenčního parfému). Pokud jste už tento olejíček minimálně “očuchaly” vítě, o čem mluvím:)

Zpátky ale k jeho skvělým vlastnostem. Olej obsahuje velké množství vzácných rostlinných olejů, které dodávají pokožce vláčnost, hebkost a skvělý vzhled. Olej obsahuje přes 98% složek přírodního původu, což je samo o sobě skvělé.

Skvělé je ovšem i jeho multifunkční využití. Dá se aplikovat na obličej, tělo, nebo do vlasů, dokonce lze přida pár kapek také do kopele. Vše krásně provoní, zvláční a hydratuje. Navíc se velmi rychle absorbuje, takže rozhodně nenechává mastné stopy.

Ale POZOR! Tento oblíbený olejíček se nyní dočkal několika inovací, ovšem – vůně, textura, obal, cena – to vše zůstává stejné.

Nově olejíček Nuxe obsahuje olej z Tsubaki (japonská kamélie) z tajuplného ostrova Jeju.

Místo třezalkového oleje je nově složení doplněno o arganový olej. 98,1 % přírodní složení. 7 rostlinných olejů. 2 vitamíny E. Díky několikaletým testů od odborníků, jsou nyní potvrzené účinky – ochrana proti oxidaci pleti, anti-age efekt, redukce a zesvětlení strií a krásné a zářivé vlasy.

Koupíte ve vybraných lékárnách, viz odkaz níže.

ODKAZ: NUXE / facebook
ODKAZ: LÉKÁRNY NUXE

URBAN DECAY, Complexion Primer, Podkladová báze pod make-up
Obecně jsem podkladové báze pod make-up nikdy moc nebrala v patrnost, zkrátka mi produkt tohoto typu přišel vždy tak nějak – „zbytečný“. Ovšem, až do chvíle, než jsem se setkala s bázemi od UD. Umí totiž naprosté zázraky a nejen, že Vaši pleť dokonale ochrání, ale celkově zlepší i její vzhled a také, vzhled poté naneseného make-upu.

Tato báze – Complexion Primer od UD – má úžasnou texturu. Velice jemnou, na první pohled gelovou, ovšem, vůbec nelepí, nemastí, pokožka po rozetření zůstane jen hedvábně jemná a vyhlazená. Jako by na ní byla nanesená velice jemná a příjemná, ochranná vrstva.

Hned po aplikaci se pokožka sjednotí, vyhladí a hlavně, zvětšené póry nejsou tolik znatelné. Samotná báze je zcela bez parfemace a opravdu ji na pleti nebudete vůbec vnímat.

Báze nejen, že Vaši pleť hezky sjednotí, vyhladí, připraví na následné nanesení make-upu, ale také ji chrání – báze totiž obsahuje ochranný faktor SPF 30, který pokožku ochrání před škodlivými vlivy slunečního záření (tudíž i před dehydratací, vznikem vrásek, nebo pigmentových skvrn…).

Aplikuje se na vyčištěnou pleť, před nanášením maku-upu. Stačí velmi malé množství, rozetřít po obličeji, následně už můžete aplikovat maku-up. Make-up díky podkladové bázi krásně drží a nemění svůj vzhled během celého dne. A pozor – tuto bázi můžete znovu nanést i na make up – kdykoliv během dne, pro zlepšení vzhledu pleti. Báze má i zmatňující efekt, takže pleť vypadá opravdu krásně…:)

V Brně koupíte přes web a eshop Urban Decay, viz odkaz níže.

ODKAZ: URBAN DECAY / web, eshop
ODKAZ: URBAN DECAY / facebook

KIEHL’S, Pure Vitality Skin Renewing Cream, Přírodní hydratační péče
O značce Kiehl’s jsem vždy pěla jenom samou chválu, protože ruku na srdce, tento brand patří opravdu k mým jedněm z nejvíc oblíbených. A proto jsem byla moc zvědavá na tuto velkou novinku, kterou Kiehl’s nedávno uvedl na trh – a tou je přírodní hydratační krém Pure Vitality Skin Renewing Cream! A sama značka Kiehl’s právě tento produkt považuje za jeden z jejich „best of“!

Tento krém je doslova „nadupaný“ prospěšnými látkami a pleti přináší zpevnění, hydrataci, výživu a zároveň, bojuje proti projevům předčasného stárnutí (což my, stárnoucí osoby, už hodně oceníme…;).

Dvě hlavní složky tohoto krému jsou červený kořen ženšenu, který se pěstuje v Korei a napomáhá urychlit proces obnovy buněk. Druhou prospěšnou složkou je med Manuka z Nového Zélandu, ten posiluje kožní bariéru a napomáhá vyhladit jemné vrásky.

Krém má příjemnou, lehčí konzistenci, rozhodně není nijak hutný, mastný, nebo lepivý. Na pokožce se okamžitě vstřebává a v podstatě už po malé chvíli není vůbec patrný. Vůně je zajímavá, řekla bych bylinková – nebo ženšenová?:) Každopádně, je moc příjemná. Krém se aplikuje 2x denně, jako ranní i večerní péče.

Pleť po použití vypadá hezky, z mého pohledu svěže, odpočatě, zdravě. Určitě stojí milé dámy za vyzkoušení!:)

V Brně koupíte přes web a eshop Kiehl’s, viz odkaz níže.

ODKAZ: KIEHL’S / web, eshop
ODKAZ: KIEHL’S / facebook

STRIVECTIN, Youth Infusion Acti-Serum, Sérum proti stárnutí pleti
S kosmetikou této značky jsem se nyní setkala vůbec poprvé, ovšem, můžu říct, že mě účinky naprosto ohromily. Alespoň – z viditelných efektů tohoto séra Youth Infusion Acti-Serum jsem měla opravdu obrovskou radost!

Už jen samotný vzhled tohoto séra budí na první pohled pozornost. Jedná se o malé perličky v gelové struktuře samotného séra. Ovšem pozor – zmáčknutím pupičky už vytlačíte pouze gelovou texturu, perličky stlačením pumpičky prasknou, čímž se uvolní patentovaná molekula NIA-114™ do tekuté látky, která obsahuje složky, jako například kolagen, tripeptidy (na vylepšení elastinu), výtažky z albízie, vitamíny a antioxidanty.
Pleť je s každou aplikací zářivá díky jemnému jasu. Gelová textura, kterou na pleť aplikujete, totiž obsahuje velice jemné a zářivé mikročástečky, které pokožce propůjčují zářivý vzhled.

Vůně séra je velmi jemná, příjemná a nijak nedráždí. Konzistence je jemná, nelepí, není absolutně mastná. Aplikuje se jednou, nebo 2x denně, před nanesením obvyklého krému.

Já jsem testovala cca 14 dnů a už druhý den po aplikaci jsem viděla patrné výsledky. Pleť vypadala krásně – zářivě, svěže, vrásky nebyly tolik patrné. Při dlouhodobějším používání se zlepšila i pevnost pokožky. Naprosto skvělá anti-age péče!

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: SEPHORA / web, eshop
ODKAZ: SEPHORA / facebook

TOO COOL FOR SCHOOL, Egg Mellow Cream, Hydratační zpevňující krém na obličej 5v1
Pokud chcete pro svou pleť opravdu luxusní péči a zároveň nechcete kupovat spousty produktů, ideálním řešením může být tento krém, který je naprostou vychytávkou – jedná se totiž o produkt tzv. 5v1 – tedy sérum, hydratační krém, oční krém, krém na krk i noční masku. Zní to až neuvěřitelně, že?:)

Krém má příjemnou texturu, řekla bych, že až gelovou, rozhodně není nijak mastný, ale také ne lepivý. Na pokožce se po aplikaci okamžitě absorbuje, bez zbytkového pocitu mastnotny. Vůně je patrná, ovšem tak dokonalá! Nikdy by mě nenapadlo, že se můžu až zamilovat do parfemace pleťového krému…:)

Jak už název tohoto krému napovídá, hlavní účinnou látkou jsou výtažky ze žloutku, výtažky z albumenu (z bílků), další prospěšnou látkou je pak inka omega olej pro hydrataci pleti. Krém obsahuje také kolagenová vlákna pro zlepšení celkové pružnosti pleti.

Pleť je při pravidelném používání nádherná! Používám delší dobu a opravdu jsem tak hezkou pleť dlouho neměla. Ideální produkt, kterým své pokožce poskytnete jenom to nejlepší!

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: SEPHORA / web, eshop
ODKAZ: SEPHORA / facebook

TONY MOLY, Panda’s Dream Glossy Lip Crayon, Tužka na rty
Korejskou kosmetickou značku jsem si oblíbila okamžitě, co vstoupila na náš trh a objevila se v parfumerii Sephora. Líbí se mi vtipné a možná lehce infantilní obaly, vůně, ale hlavně, perfektní účinky všech produktů, které jsem od Tony Moly měla doposud možnost otestovat.

Moc fajn je i tato tužka na rty z řady Panda’s Dream – jak už název napovídá, ústředním motivem obalů je roztomilá panda:)

Tužka na rty může sloužit buď čistě na konturování, já ji ale používám na vykreslení celých rtů – tužka má hydratační účinky a celkově je na rtech moc příjemná, nijak je nevysušuje, nebo nestahuje, jak tomu často u tužek na rty bývá.

Tužka je k dostání celkem ve 4 odstínech, já vyzkoušela moji oblíbenou růžovou. Barva je hodně sytá a dlouhodržící, což je také velké plus.

Pokud máte Tony Moly taky rádi, určitě stojí za pozornost…:)

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: SEPHORA / web, eshop
ODKAZ: SEPHORA / facebook