Kosmetika: otestováno

Kosmetika, tak ta nás, ženy, asi nikdy nepřestane bavit a zajímat:) Souhlasíte? Proto doufám, že Vás potěší a také inspiruje moje další kosmetická recenze:)

Opět Vám představím několik zajímavých produktů, které jsem měla možnost otestovat. S většinou z nich jsem se setkala poprvé – a opět se s Vámi ráda podělím o své dojmy a postřehy:) Jdeme na to!

photo-29-11-16-20-09-46

AVÉNE – Jemný odličovač očí

S kosmetikou Avéne jsem spokojená už opravdu mnoho let. S tímto brandem jsem se seznámila díky mé mamince, která pro tuto značku dříve pracovala – a nutno říct, že mi produkty Avéne opravdu sedly. Mám hodně citlivou pleť a právě na citlivou pleť jsou přípravky Avéne vynikající. S mnohými mám tedy velké zkušenosti, ovšem, tento odličovač očí jsem otestovala nyní poprvé.

photo-29-11-16-20-12-15

Co se očí týká, nemám to jednoduché:) Hodně trpím na alergie, podráždění, navíc mě trápí kruhy pod očima a také vrásky. Proto je pro mě volba vhodných produktů pro péči o oční okolí opravdu důležitá.

Nejdůležitější je ovšem právě odličovač. Mnohé vůbec nesnesu, protože mě štípou a pálí. Zatím mě vyhovovaly asi jen dva, které jsem dříve testovala. Tento od Avéne je opravdu skvělý. Velice šetrný a jemný, nedráždí, neštípe a co je důležité, velice dobře odličuje.

photo-29-11-16-20-12-24

Oční odličovač od Avéne má lehkou, ovšem gelovou texturu, při použítí je jemný, oční partie nevysušuje. Tím, že se jedná víceméně o gel, tak krásně „klouže“ – což při použití na oči také oceníte.

Je bez parfemace, což opět potvrzuje vhodnost pro citlivou pleť. Otestovala jsem i na voděodolnou řasenku – i tu odlíčil bez problémů. Takže – za mě vynikající oční odličovač, šetrný, příjemný a účinný!

Seženete např. v Chytré lékárně, kde mají velký výběr produktů značky Avéne.

ODKAZ: AVÉNE – web / facebook
ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA – web / facebook

YVES ROCHER – péče o ruce

Upřímně, krém na ruce je pro mě můj nejčastější kosmetický pomocník:) Obzvláště teď, v zimě, mívám hodně suché ruce a ten pocit opravdu nemám vůbec ráda! Proto mám krém na ruce neustále u sebe a kdykoliv je to potřeba, používám:) U krémů na ruce je pro mě podstatné, aby byl příjemný efekt hlavně dlouhodobý – bohužel mám často zkušenost, že krémy jsou sice fajn – hezky voní, na chvíli ruce hydratují a promastí, ale za chvíli je nepříjemný suchý pocit zpět.

photo-29-11-16-20-11-03

Značka Yves Rocher nedávno představila tři novinky – Vyživující krém na ruce  a také Krém na ruce a nehty s bio arnikou. Kromě toho jsem měla možnost vyzkoušet i Peelingový olej na ruce s bio arnikou.

K poslednímu zmíněnému – nic podobného jsem doposud neznala, na ruce jsem opravdu používala jen krémy. Tento produkt je ale hodně zajímavý – pomůže rukám navrátit hebkost.

photo-29-11-16-20-11-20

Jedná se o peelingový olej s obsahem bio arniky a také s jahodovými stonky. Olej má hutnější, opravdu více mastnou konzistenci a obsahuje malé mikročástečky, které mají onen abrazivní účinek.

Aplikuje se na suché ruce, necháte chvíli působit – já pro lepší účinnost ruce promnu, čímž pomohu odstranit odumřelé částečky. Následně se oplachuje vodou. A ten výsledek! Krásně jemné, hladké a provoněné ruce!

photo-29-11-16-20-11-28

Vyživující krém na ruce je hutnější, ale snadno se roztírá a opět krásně voní. Obsahuje výtažek z bio arniky a sezamový olej, který ruce krásně vyživuje. Ideální na hodně suchou pokožku – mě potěšilo, že pokožka byla i dlouho po použití jemná a vláčná.

photo-29-11-16-20-11-51

photo-29-11-16-20-11-56

Krém na ruce a nehty již není tak hutný, textura je oproti Vyživujícímu krému více krémová. Velice snadno se roztírá, hezky voní. Pokožku hydratuje, zvláčňuje a také vyhlazuje. Je vhondný i na jemnou kůži v okolí nehtů.

photo-29-11-16-20-11-39

photo-29-11-16-20-11-43

Kosmetiku Yves Rocher koupíte v Brně v Galerii Vaňkovka, v Olympii a nově také v Campus Square Brno.

ODKAZ: YVES ROCHER – web / facebook

REXALINE LINE KILLER – Detoxifikační noční elixír

Kosmetiku značky Rexaline jsem poznala loni a pro mě je to jeden nejlepších kosmetických brandů, co znám. Proto jsem byla moc zvědavá i na tuto novinku – Detoxifikační noční elixír.

Jeho primární funkcí je anti-age péče – tudíž, má navrátit pleti její jas a celkově zmírnit projevy stárnutí. Jedná se o olej – textura je tedy mastnější. Pro ty, co mají sušší typ pleti, skvělá volba, pro mastnější pleť doporučuji opravdu jen malé množství, už bez nutnosi nanášet krém. Já, hlavně teď, v zimě, mastnější produkty ocením, tudíž mě tento přípravek naprosto vyhovuje.

photo-29-11-16-20-13-35

Díky olejové textuře je velice jemný, krásně se roztírá a pokožka jej velice rychle absorbuje. Pokud nenanesete přípravku zbytečně moc, není patrný žádný pocit zbytkové mastnoty.

photo-29-11-16-20-13-56

Parfemace je velice mírná a příjemná.

Produkt se používá na noc – já ho aplikuji místo krému. A musím říct, že po probuzení ráno je pleť opravdu moc hezká, hladká, jasná a příjemná na dotek.

photo-29-11-16-20-13-42

Já bych tento elixír doporučila i pro více zralou pleť – skvělá protivrásková péče.

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii.

ODKAZ: SEPHORA – web / facebook

KIEHL’S – Osvěžující péče na obličej

Tento přípravek jsem si zamilovala hlavně pro jeho božskou, levandulovou vůni. Aplikuje se coby sprej na obličej a je opravdu úžasně příjemný – okamžitě Vás zahalí do omamné levandulové vůně, která potěší Vaše smysly.

photo-29-11-16-20-12-47

Přípravek nejen, že krásně voní, ale zároveň má detoxifikační účinky a pleť hydratuje. Skvělý pomocník kdykoliv během dne – kdy potřebujete pleť oživit a dodat jí vzpruhu:)

photo-29-11-16-20-12-52

Produkty značky Kiehl’s jsou celkově vynikající – proto berte určitě v patrnost:)

photo-29-11-16-20-12-54

Koupíte přes oficiální web Kiehl’s – viz odkaz níže.

ODKAZ: KIEHL’S – web / facebook

ORIFLAME NOVAGE – Mikropeeling

Produkt určený pro čištění pleti, s obsahem mikročásteček, které mají abrazivní účinek. Přípravek je jemný a k pleti šetrný, nicméně bohužel, mně příliš nesednul, pokožka byla po použití načervenalá – což je možná dáno parfemací produktu. Mám hodně citlivou pokožku a občas se stane, že mě některé produkty dráždí – což se u tohoto přípravku bohužel potvrdilo.

photo-29-11-16-20-14-12

Pokud ovšem nemáte s citlivostí pleti problém, vyzkoušejte – tento mikropeeling se hodí i na očištění pleti od makeupu, nečistot a odumřelých částeček kůže. Má pokožku zjemňovat a hydratovat, s cílem ji zanechat jemnou a vláčnou.

photo-29-11-16-20-14-30

photo-29-11-16-20-14-47

Koupíte přímo přes web Oriflame, po registraci – viz odkaz níže.

ODKAZ: ORIFLAME – web / facebook

DERMACOL – Aroma Ritual tekuté mýdlo hrozny a limetka

I tak relativně „obyčejná“ věc, jako je mýdlo, může být naprosto skvělá! Jakto? Jednak Vám zanechá po umytí krásně jemné ruce, příjemné na dotek a také, naprosto božsky voní – stejně, jako toto mýdlo z řady Aroma Ritual od značky Dermacol.

photo-29-11-16-20-10-22

Právě produkty Aroma Ritual se vyznačují krásnou vůní, která je skutečným potěšením pro smysly – a je jakousi „přidanou hodnotou“ těchto kosmetických přípravků.

photo-29-11-16-20-10-29

Tato jemná, tekutá mýdla Dermacol nabízí v několika zajímavých a lákavých vůních.
Fajn také je – jak už jsem zmínila – že ruce jsou po umytí příjemné, vláčné a hydratované. Ale ta vůně…to je něco:) Milujou ji i moje děti – a teď si umývají ručičky obzvlášť rády:)

Koupíte v běžných drogeriích.

ODKAZ: DERMACOL – web / facebook