Kosmetika: otestováno

Je tu moje další kosmetická recenze – dojmy a postřehy z mnoha zajímavých produktů, které se mi poslední dobou dostaly do rukou!

Představím Vám opět několik kosmetických přípravků, které jsem měla možnost otestovat na vlastní kůži. Některé z nich už znám – a ráda je používám, jiné jsem poznala až nyní – zejména ty od značky SynCare. Mimochodem – právě tyto produkty mě opravdu velmi pozitivně překvapily.

Photo 09.04.16 19 16 11

Tady jsou moje postřehy!

XeraCalm A.D. – Relipidační balzám, Avéne

Photo 09.04.16 19 19 40

Na testování tohoto produktu od mé oblíbené značky Avéne jsem byla opravdu zvědavá. U nás v rodině máme bohužel téměř všichni atopický exém, s různou intenzitou projevů. Nejvíc na něj trpí moji synové. Oba mají různě po těle menší ložiska, která jsou velmi suchá a svědí je. A vysvětlit malému dítěti, že si „něco nesmí škrábat“, je opravdu velmi obtížné.

Photo 09.04.16 19 19 48

Proto volím pro děti takovou kosmetiku, která je pro jejich exematické problémy adekvátní. Vynikající zkušenosti mám právě se značkou Avéne, už jsem si ověřila, že ji právě tato kosmetika exém zlepšuje – postižená místa nejsou tolik suchá a hlavně, tolik je nesvědí.

Tento krém (respektive balzám) je určený právě pro velmi suchou pokožku se sklonem k atopii, podráždění, zarudnutí, a to jak kojenců, starších dětí, tak i dospělých.

Balzám obsahuje jen malé množství složek, které jsou ale velmi účinné, zmírňují svědění, zklidňují pokožku, vyživují ji a obnovují její přirozenou obranyschonost. Složení je zcela bez konzervantů, parabenů, parfemace a alkoholu.

Photo 09.04.16 19 20 08

I když se jedná o balzám, je konzistence více hutnější, ovšem i přes to se dobře přípravek roztírá. Na pokožce zůstane evidentní lehký film, který jsem vnímala jako jemnou, voskovou texturu, nemastnou, nelepivou, ale evidentní a příjemnou. Parfemace opravdu není vůbec žádná.

Pokožka je okamžitě po aplikaci příjemně hydratovaná, vysušená místa nejsou tolik patrná, bez začervenání a hlavně, nesvědí, což jsem si ověřila také u dětí. Ideální na celé tělo, nebo na postižená místa. Díky hutnější textuře také skvělý krém na zimu.

Produkty Avéne koupíte v široké nabídce v Chytré lékárně.

ODKAZ: Chytrá lékárna/web, facebook
ODKAZ: Avéne/web, facebook

 

Vyživující sprchový olej – Yves Rocher

Photo 09.04.16 19 18 22

Další vynikající produkt, který je vhodný pro velmi suchou pokožku – tou trpím také já. Jedná se o sprchový olej, velmi příjemný, jemný, který po sprchování pokožku nijak nevysušuje, tak, jak tomu je často u mnoha sprchových gelů.

Sprchové oleje jsem si opravdu oblíbila – právě kvůli skvělé hydrataci pokožky a zmírnění obtíží ve spojitosti se suchou kůží. Tento olej obsahuje výtažky z ovsa, který je známý svými přiznivými účinky na pokožku. Zklidňuje ji, zjemňuje, hydratuje.

Photo 09.04.16 19 18 37

Použití je stejné, jako u sprchového gelu. Konzistence je jemná, olej se krásně roztírá, po osprchování je kůže opravdu krásně hladká, pružná a hlavně, dokonale vyživená, a to opravdu na dlouhou dobu.

Co mě potěšilo – olej na pokožce i přes to, že je mastnější, nezanechává pocit přebytečné mastnoty.
Parfemace je velmi jemná, čistá, příjemná.

Pokud trpíte stejně, jako já, více suchou pokožkou, skvělá volba!

Produtky Yves Rocher koupíte v Brně v Galerii Vaňkovka, nebo v Olympii.

ODKAZ: Yves Rocher/web, facebook

 

Huile Prodigieuse – Suchý multifunkční olej, Nuxe

Photo 09.04.16 19 18 56

Toto byl vlastně vůbec můj první tělový olej, který jsem kdy začala pravidelně používat. Z olejů jsem totiž měla obavu, nemám ráda pocit mastnosty, ale tento olej mě přesvědčil o tom, že i olej vlastně mastný být nemusí.

První, co mě ovšem na tomto doslova zázračném oleji upoutalo, byla jeho úžasná vůně, do které jsem se okamžitě tak zbláznila, že právě s touto vůni jsem si pořídila snad všechny dostupné produkty od Nuxe (včetně bezkonkurenčního parfému). Pokud jste už tento olejíček minimálně „očuchaly“ vítě, o čem mluvím:)

Photo 09.04.16 19 19 07

Zpátky ale k jeho skvělým vlastnostem. Olej obsahuje velké množství vzácných rostlinných olejů, které dodávají pokožce vláčnost, hebkost a skvělý vzhled. Olej obsahuje přes 98% složek přírodního původu, což je samo o sobě skvělé.

Skvělé je ovšem i jeho multifunkční využití. Dá se aplikovat na obličej, tělo, nebo do vlasů, dokonce lze přida pár kapek také do koupele. Vše krásně provoní, zvláční a hydratuje. Navíc se velmi rychle absorbuje, takže rozhodně nenechává mastné stopy.

Photo 09.04.16 19 19 14

Je to bestseller značky Nuxe a jeden z nejoblíbenějších kosmetických produktů vůbec. A já se tomu vůbec nedivím:)
K dostání buď bez třpytek, nebo se třpytkami – ideální na léto:)

Koupíte v lékárně Typos, na Běhounské 677/15, nebo přes eshop lékárny.

ODKAZ: Lékárna Typos, web/eshop, facebook

 

Hydrabio Perfecteur SPF 30 – Sjednocující hydratační péče, Bioderma

Photo 09.04.16 19 20 30

Horká novinka od mé oblíbené značky BIODERMA – z řady Hydrabio, která je opravdu perfektní! Hydrataci pleti rozhodně není dobré podceňovat – správně hydratovaná pokožka nemá vrásky, je hezky pružná, jasná a prozářená.

Tento nový krém od Biodermy je účinný pro hloubkovou hydrataci pleti, navíc pomáhat vyhlazovat vrásky a díky ochrannému faktoru SPF 30 chrání pleť před projevy předčasného stárnutí.

Photo 09.04.16 19 20 37

Krém má lehounce narůžovělou barvu a příjemnou, spíše lehčí konzistenci. Parfemace není teměř znatelná, opravdu jen lehounká, velmi jemná – ostatně, pokud používáte produkty z řady Hydrabio, tak vůně je totožná, jako u jiných přípravků právě z této řady.

Photo 09.04.16 19 20 55

Pleť krém okamžitě absorbuje – tedy tak tomu je alespoň v mém případě, což možná svědčí právě o dehydrataci pokožky. Po aplikaci je pleť hezky pružná a hladká, je vidět, že jí tento krém zkrátka evidentně prospívá:)

Ideální krém pod make up – skvěle projasní a rozzáří pleť.

Koupíte přes eshop lékárny AVE, viz odkaz níže.

ODKAZ: Lékárna AVE/web, eshop
ODKAZ: Bioderma/web, facebook

 

Marula – Suchý samoopalovací olej s SPF 50, Vita Liberata

Photo 09.04.16 19 21 36

Nejsem velký příznivce přirozeného opalování a solárek už vůbec ne. Jak už určitě sami dobře víte, nadměrný pobyt na slunci způsobuje předčasné stárnutí kůže, pigmentové skvrny, vysušování pokožky a v nejhorším případě bohužel také rakovinu kůže. Proto volím raději samoopalovací přípravky, kterých je dnes na trhu opravdu hodně velký výběr.

Photo 09.04.16 19 23 07

Ovšem, ne všechny samoopalovací produkty jsou kvalitní a zajistí hezké, rovnoměrné opálení, bez „fleků“ a nehezkého, oranžového zabarvení. Rozhodně je v tomto případě lepší vsadit na prověřenou kvalitu a na ty značky, které se opravdu zaměřují na dobré samoopalovací přípravky.

Photo 09.04.16 19 22 00

Jednou z nich je určitě také brand Vita Liberata, který nabízí širokou škálu samoopalovacích produktů. Vynikající je, že přípravky Vita Liberata jsou zcela bez zápachu, který mi na samoopalovacích produktech hodně vadí. Vše je také zcele netoxické.

Novinkou je pak suchý samoopalovací olej Marula, který jsem měla možnost vyzkoušet. Je vynikající! Jemný, skvěle se roztírá a dokonale voní. Navíc, hydratuje a vyživuje pokožku.

Photo 09.04.16 19 22 37

Ideálně se nanáší aplikační rukavící, v případě nanášení rukou si ruce ihned po použití dobře umyjte. Opálení je patrné brzy, už cca 1 hodinu po nanesení, vydrží tak 3-4 dny, v závislosti na četnosti sprchování a také na intenzitě aplikovaného produktu.

Skvělé je, že tento olej obsahuje faktor SPR 50, takže Vás dokonale ochrání před škodlivými slunečními paprsky.

Vůně je skvělá, příjemná, meruňková, barva karamelová.

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii.

ODKAZ: Parfumerie Sephora/web, facebook

 

100% Kyselina hyaluronová, denní a noční krém, SynCare

Photo 09.04.16 19 16 42

Upřímně – s produkty této kosmetické značky jsem se setkala díky těmto produktům vůbec poprvé, nevěděla jsem tedy, co přesně mohu očekávat. Ovšem, můžu Vám říct, že jsem konkrétně z těchto dvou testovaných produktů byla moc příjemně překvapená.

V obou případech se jedná o péči – denní a noční krémy, s obsahem 100% kyseliny hyaluronové. Jak už určitě sami víte, právě tato kyselina je jednou z nejvíce používaných látek v pěstící a zejména „antiage“ kosmetice – jsou totiž známé její vynikající vlastnosti pro zpevnění pleti a potlačení projevů předčasného stárnutí.

Mnoho kosmetických produktů ovšem neobsahuje vysoké koncetrace kyseliny hyaluronové. V případě těchto produků značky SynCare je tomu jinak – oba krémy mají coby aktivní složku právě 100% kyselinu hyaluronovou, díky které jsou opravdu skvělou volbou v oblasti antiage kosmetiky.

Měla jsem možnost vyzkoušet oba produkty, krémy pro denní i noční péči. V čem jsou shodné a v čem se liší?

Denní krém obsahuje zmiňovanou kyselinu hyaluronovou, vitamín E a také rostlinný lipid skvalan, navíc pak ochranný faktor SPF 10. Pleť krásně vyhadratuje, vypíná a vyživuje.

Photo 09.04.16 19 17 43

Textura krému je spíše lehčí, rozhodně ne příliš mastná. Snadno se roztírá, pokožka jej beze zbytku absorbuje, bez pocitu přetrvávající mastnoty. Parfemace je opravdu velmi mírná, v podstatě není téměř znatelná. Krém jsem skvěle snesla i já, na své hodně citlivé pleti.

Photo 09.04.16 19 18 02

Noční krém je obdobný, obsahuje taktéž kyselinu hyaluronovou, rostlinný lipid hemiskvalan a meruňkový olej.

Photo 09.04.16 19 16 57

Textura a konzistence je obdobná, jako u denního krému, opět spíše lehčí, stejně tak i vůně je stejná – v podstatě není patrná.

Photo 09.04.16 19 17 27

Oba krémy jsou ideální i na citlivou pleť. Efekt jsem vnímala cca 3 dny po pravidelné aplikaci obou krémů – pokožka je krásně vypnutá, pružná, jasná, vrásky nejsou tolik patrné a hluboké. Skvělá volba pro ženy nad 35 let, u který se začínají projevovat první příznaky stárnutí.

Koupíte v lékárně Typos, na Běhounské 677/15, nebo přes eshop lékárny.

ODKAZ: Lékárna Typos, web/eshop, facebook