Kde si zpříjemnit pošmourné podzimní dny – s celou rodinou?

Máme tu podzim, období, které přináší jak hezké, slunečné dny babího léta, tak i ty mlhavé, deštivé a nevlídné… Kam vyrazit na výlet, kdy už počasí nepřeje? Ideálně s celou rodinu a hlavně, s dětmi? Zkuste rakouské termální lázně v Laa! Byla jsem tu několikrát a určitě to stojí za to… ;) Co přesně tu najdete – vy a hlavně, vaše děti? Čtěte dál!

Zcela upřímně, za každou inspiraci na fajn program pro celou rodinu a hlavně, pro děti, jsem vždycky moc ráda. Vadí mi, když děti „nemají co dělat“ – třeba o víkendu a čas by nejraději trávily hlavně koukáním na televizi, nebo hraním her. Proto se snažím vždycky vymyslet nějakou aktivní zábavu, výlet – a věřte, občas to není jen tak… :) Ovšem, je jeden tip, který nikdy nezklame – výlet do rakouských termálních lázní v Laa. Určitě je znáte – moc dobře vím, že toto místo je i mezi lidmi z Brna moc oblíbené.

V Laa jste z Brna za chvíli, za necelou hodinku. Když pojedete přes Mikulov, můžete si zde navíc udělat zastávku – já toto město miluju a doporučuju vám zajít na oběd, večeři, do místní vyhlášené restaurace Tanzberg. ;)

Zpátky ale k lázním Laa – tento komplex má co nabídnout, pro všechny členy rodiny. Já tu vždycky nejvíc ocením, že voda v bazénech je opravdu příjemně teplá (studenou vodu fakt nemusím) – a nehrozí, že by se tu děti třeba nachladily. Krytým bazénům jinde se v chladných měsících spíš vyhýbám, vadí mi všudy přítomná zima, ale v Laa je opravdu teplo. Dokonce jsme sem jezdili se syny, když byli úplně malincí – v termální vodě se tu mohou koupat už i malá miminka.

Mimochodem, právě pro malé děti je zde určená rodinná oáza a dětský koutek, kde se o vaše ratolesti rády postarají ochotné „tety“. :) Což jako rodiče jistě oceníte – každá chvíle odpočinku a klidu se počítá! ;)

Termální léčivý pramen, který napájí všechny bazény v lázních Laa, obsahuje sodík, chlorid, jód a minerály,  voda má výstupní teplotu 42 °C. Voda má blahodárné účinky na nejrůznější zdravotní problémy.

Když si ráno přivstanete a vyrazíte z Brna včas, zažijete tady opravdu nádherný klid a čas jen pro sebe. A to nemluvím o tom, když sem pojedete v týdnu, doslova vám to tady bude „patřit“. :)

V termálních lázních v Laa najdete celou řadu bazénu, jak pro dospělé, tak pro děti, vodní skluzavku – bazény jsou jak venku, tak uvnitř. V některých venkovních díky vyhřívání můžete plavat celoročně. ;)

Dále si tu užijete saunový svět, můžete navštívit fitness, zajít si na masáž…zkrátka, rozhodně si tady odpočinete. A o to přece jde v první řadě, že? ;)

A mimochodem, pokud si chcete odpočinout opravdu jak nejlépe to jde – součástí komplexu je i krásný hotel. A strávit tu celý víkend, s rodinou? Myslím, že naprosto ideálně prožitý čas! Tak pokud hledáte tip, kam s dětmi na výlet – zajeďte si sem, určitě nebudete litovat… :)

ODKAZ: THERME LAA – HOTEL & SILENT SPA / web
ODKAZ: THERME LAA – HOTEL & SILENT SPA / facebook