Kam v centru na dobré víno, gin, nebo i na nejlepší palačinky? Do vinárny & kavárny Protože můžu…!

Vinárnu & kavárnu Protože můžu…, kterou najdete v centru na Starobrněnské 12, mám sama opravdu ráda, vládne zde totiž tak příjemná a pohodová atmosféra! Ať už sem zajdete večer posedět, na sklenku vína, gin – které mají mimochodem v tak široké nabídce, nebo i kdykoliv přes den…jsem si jistá, že se vám zde bude líbit a budete odcházet příjemně naladění a spokojení. Paní majitelka se o chod vinárny stará srdcem a je to zde opravdu znát! 
Pozvat vás do vinárny & kavárny Protože můžu… chci i svým následujícím článkem. Doporučím vám, co dobrého si zde dát a představím vám i pár zajímavých novinek, které stojí za to vyzkoušet a ochutnat. Čtěte dál!

Do vinárny & kavárny Protože můžu… zajdu vždy moc ráda, nedávno jsem tu byla s manželem posedět u vína a oba jsme si čas zde užili, vychutnali. Toto místo je totiž „ukryté“ ruchu města, pohltí vás atmosféra zdejších prostor citelně protkaných historií tohoto domu.
Zkrátka, tato vinárnička má opravdu svého „genia loci“, sami to zde určitě také tak budete vnímat.

Kavárna & vinárna Protože můžu… se nachází v samém srdci Brna, jen pár kroků od Zelného trhu, na Starobrněnské 12. Je to ideální „zastávka“ při toulkách městem, zajít si sem můžete večer na skleničku, nebo i kdykoliv přes den – kavárna je totiž už i přímo proslulá pro zdejší vynikající palačinky, na které se tu až specializují!

Palačinek tu totiž mají přímo obrovský výběr, a to jak těch sladkých, tak i slaných – připravují je s láskou, poctivě a z těch nejlepších surovin. Vyzkoušejte ty s ovocem, šlehačkou, nebo i slané variace, jsou opravdu vynikající!

K palačinkám si dejte třeba kávu, skvělou domácí limonádu, nebo i míchané drinky – ty tu nabízí také ve velmi pestré škále.

Protože můžu… je však v první řadě i vinárnou, vína mají velmi dobrá, převážně z Moravy, ale i z jiných koutů naší země – třeba z Mělníka, nabídku vín pak doplňují i některá vína zahraniční.

Skutečnou specialitou kavárny & vinárny Protože můžu… jsou pak giny! Milovníci ginů – opravdu, sem si na gin rozhodně zajděte – ginů totiž mají více než 50 druhů, a to se jen tak někde nevidí! :)

Giny jsou zde výborné jak samotné, tak i v oblíbené verzi G&T s prémiovými toniky, nebo i v míchaných drincích.

Zdejší signature drink s ginem je „Malý princ“, který obsahuje speciální gin s příměsí mimo jiného i baobau!
Oblíbený je i svítící drink s růžičkami – Hedgehog pink, gin, který obsahuje afrodiziakální bylinky. Zkrátka, s giny tu můžete doslova cestovat i po celém světě! :)

Od května je zde s  Premier Wines & Spirits připraveno i nové ginové menu, které je postaveno na svěžích ginech s tonikem, některé ovocné giny mají 0% cukru a s tonikem a citronem jsou luxusním letním pitím!

Mimochodem, kdo si zde v průběhu května objedná drink z tohoto menu, jde do slosování o 2 vstupenky na Ginfest, největší ginovou událost roku, která se koná 17.6. v Praze.

Od května pak kavárna & vinárna Protože můžu…spouští také piknikovou sezónu, letos v lehce upravenou!
Objednat si tu můžete nádherné a plně vybavené piknikové koše, které si zapůjčíte – a můžete vyrazit na piknik! Do parku, na výlet, nebo za přáteli – je to jen na vás!
Koše jsou opravdu nádherné, stylové a ty dobroty uvnitř!

Menu do piknikového koše si můžete poskládat dle aktuální měsíční nabídky (vždy zveřejněna na FB kavárny i na webu – viz linky níže). Letos navíc budou dvě varianty dané, Italské pohlazení a klasik. Nově zde zařazují do košů i malé lahvičky vín 250 ml z Vinných sklepů Skalák.

Kavárna je mimochodem také vhodná pro pořádání nejrůznějších večírků, oslav a rozluček se svobodou!
Rádi vám zde nachystají i catering, program (degustace vína, degustace ginů, kasino, DJ), připraví prostory dle tématu.
Zajít sem ovšem můžete i na zde pořádaný večírek, nebo další zajímavou akci – pro víc info opět sledujte Facebook vinárny.

Zkrátka, do této kavárničky opravdu stojí za to zajít – nebudete litovat!

Kavárnu & vinárnu Protože můžu… najdete v centru Brna na Starobrněnské 12.

ODKAZ: PROTOŽE MŮŽU… / web

ODKAZ: PROTOŽE MŮŽU… / facebook
ODKAZ: PROTOŽE MŮŽU… / instagram