Kam v Brně na prvotřídní steak (a nejen to)? Zkuste restauraci a steakhouse Monte Bú!

Dnes to bude opět na moje oblíbené téma „jídlo“! Tedy – samozřejmě s tipem na další skvělou brněnskou restauraci, kterou vám rozhodně doporučuji! Jmenuje se Monte Bú a věřím, že vám toto jméno rozhodně nebude cizí. ;) Dáte si tu prvotřídní úpravy masa, výborné steaky, ale i další velké dobroty – mimochodem, mají tu teď zbrusu nový jídelní lístek a to, co na něm najdete, fakt stojí za to. ;) Víc v mé dnešní reportáži – a pozor, u fotek se vám budou sbíhat sliny! :)

Často mi mnoho z vás píše o tipy, kam v Brně do restaurace – i s nějakým zaměřením. A pokud se někdo z vás ptá, kam na dobrý a kvalitní steak, vždy doporučuji právě restauraci a steakhouse Monte Bú. Sama sem chodím ráda, dokonce jsme tu pořádali i celou řadu rodinných oslav a sešlostí a vždy jsme byli maximálně spokojení.

Restaurant a steakhouse Monte Bú najdete v Brně na Údolní 76 a velkou výhodou této restaurace rozhodně také je, že se tu dá dobře a pohodlně zaparkovat, což taky oceníte.

Prostory restaurace a steakhousu jsou velké, vzdušné a určitě si vyberete, kam si sednout – kde vám bude fajn. Výhodou jsou i samostatné, oddělené části restaurace, které lze využít právě i jako salónek – pokud pořádáte nějakou akci, oslavu, sešlost, můžete tu sedět odděleně od ostatních hostů restaurace. Mimochodem, v jedné z částí restaurace najdete i voliéru s papoušky, což ocení určitě hlavně děti. ;)

V hlavní části restaurace jsou pak zase velká akvária s rybičkami, takže věřte, je tu zkrátka i na co koukat… :)

V teplejších dnech se pak dá sedět i na velké venkovní zahrádce, která je taky super, hlavně v létě je to tady moc příjemné.

A teď k tomu hlavnímu – jasně, co se restaurací týká, je to přece o jídle. A to je v restaurantu a steakhousu Monte Bú opravdu výborné. 

Jak jsem už nakousla v úvodu, aktuálně mají v Monte Bú zbrusu nový jídelní lístek a myslím, že si na něm každý najde „to svoje“. Ať už si chcete dát právě prvotřídní steak, burger, předkrm, salát, všechno je vynikající.

Vyhlášený je teď burger s trhaným vepřovým masem, nebo třeba salát s grilovaným kozím sýrem a řepou – ten jsem si tady dala naposledy já a byl naprosto boží!

Vyzkoušeli jsme tu z předkrmů taky grilované obří krevety, pokud milujete mořské plody, taky doporučuji. ;)

Z hlavních jídel jsem ochutnala filovaná kachní prsa s celerovým pyrém, maso bylo výborné, měkoučké a celkově to bylo výborně ochucené jídlo.

A protože miluju i mexická jídla, tak si tu dávám často Fajitas – grilované steakové maso, papriky, cibuli, k tomu dostanete různé omáčky, quacamole, zakysanou smetanu a balíte si to do pšeničných tortill, taky výborné!

No a pak to jsou samozřejmě steaky, na ty je tato restaurace primárně zaměřená. Můžete si vybrat z celé řady exkluzivních a samozřejmě kvalitních mas – nechybí mezi nimi například skotské, argentinské, či americké hovězí, nebo prémiové australské hovězí plemene Black Angus…

Vyberete si úpravu steaku a samozřejmě tu mají také nejrůznější omáčky, přílohy, nebo salát. Najíte se rozhodně perfektně, to si buďte jistí, já odcházím vždycky velice spokojená. :)

A na závěr jedna zajímavost! Možná si vybavujete – před restaurací Monte Bú byla umístěna socha krávy, která k této restauraci už 6 let neodmyslitelně patřila. Krávu nyní vystřídala socha býka – no a právě tuto krávu se restaurace a steakhouse Monte Bú rozhodla věnovat do dětského domova v Tišnově, věřím, že tu dětem udělá radost. :)

Na víc mých fotek z restaurace Monte Bú mrkněte také do fotogalerie.

Monte Bú restaurant a steakhouse najdete na Údolní 76 v Brně.

ODKAZ: MONTE BÚ RESTAURANT A STEAKHOUSE / web
ODKAZ: MONTE BÚ RESTAURANT A STEAKHOUSE / facebook

ODKAZ: CON GUSTO BRNO / instagram