Jak zhubnout a udržet si váhu?

Jak zhubnout a udržet si váhu? Holky a také i Vy, pánové, já věřím, že právě tuto otázku si alespoň jednou za život položil asi úplně každý z Vás. Sama to dobře znám, ve svém životě jsem zažila velké váhové výkyvy a právě téma hubnutí a udržení vysněné váhy bylo pro mě velice aktuální.

Pokud pravidelně sledujete můj blog asi dobře víte, že se přikláním ke zdravému životnímu stylu. Respektive, zdravý životní styl je pro mě zcela přirozený a normální. Je to hodně dané moji výchovou už od dětství. Můj táta je lékař, gastroenterolog a maminka je výživová poradkyně. Měli jsme dřív také obchůdek se zdravou výživou, kde jsem já často, coby brigádnice, pracovala a prodávala:) Takže jsem vlastně vyrůstala obklopená různými zdravými potravinami, bylinkami a sama jsem se seznámila také s mnoha zajímavými produkty, které se v té době – v ohledu na zdravé stravování – dostávaly na trh.

Musím taky upřímně říct, že mě to celé hrozně zajímalo:) Bavilo mě dozvídat se novinky, informace z těchto oblastí, ráda jsem také zdravé potraviny zkoušela a ochutnávala. Navíc, u nás doma se taky zdravě vařilo, na nějaké gulášky, tučné omáčky, knedlíky, kynuté buchty, jsme nikdy nebyli u nás doma zvyklí. Jedlo se hodně zeleniny, luštěnin, cereálií…

Tento postoj zůstal ve mně ukotvený dodnes, kdy se takto stravuji – a dnes k tomu vedu také svoje děti. Ovšem, jak už jsem napsala výše, také já jsem se za život setkala s obrovskými váhovými výkyvy.

Celý život jsem byla hodně štíhlá, jasně, přes Vánoce a dovolené jsem vždy nějaké to kilo, dvě, tři,nabrala, ale šlo to většinou samo dolů. Problém nastal v době, kdy jsem otěhotněla. Z pro mě nepochopitelných důvodů jsem přibrala fakt katastrofálně moc – u prvního syna 38kg, u druhého 28kg. Po porodu jsem něco zhubla, ale pořád mi cca 10kg zůstávalo. A vejít se do svého oblečení ve skříni? Nemožné… S tím jsem se taky nehodlala smířit:) A tenkrát to začalo – testování a zkoušení DIET. Byla jsem fakt naprosto zoufalá a snažila jsem se dělat vše pro to, abych zase zhubla. Jak jsem si ale měla možnost sama ověřit, diety tou správnou cestou rozhodně nebyly. Akorát jsem si „rozhasila“ celý metabolismus a způsobila jo-jo efekt.

Později jsem se naučila jíst tak, abych si správně rozložila příjem sacharidů po celý den, ale hlavně, abych jedla pravidelně, a to důležité, abych nehladověla. Právě hladovění ke zhubnutí rozhodně nevede.

A protože mám právě s hubnutím a udržováním váhy své zkušenosti, začala jsem nyní spolupracovat s velmi zajímavým projektem, který se jmenuje Pestrý jídelníček. Zcela se totiž ztotožňuji s jejich filozofií a tím, co svým klientům nabízí. O co je?

PestryJidelnicek.cz je online sestavování jídelníčku na míru pro všechny lidi, kdo mají zájem udělat něco se svou váhou. Co je ovšem naprosto zásadní a velmi důležité – jídelníček Vám sestaví výživová poradky velice rychle – máte ho cca do 5 minut ke stažení a navíc, toto celé je ZDARMA. Což je velmi důležitá informace, protože znám mnoho lidí, kteří nemají na služby výživových poradců peníze.

jidelnicek

Celé to funguje tak, že se zdarma zaregistrujete na webu, vyplníte pár důležitých informací o sobě, zadáte svůj email – a za chvíli obržíte jídelníček přesně sestavený na míru. 

jidelnicek1

Na webu si také můžete zakoupit ebook výživové poradkyně a fitness trenérky Blanky Szabó, která právě jídelníčky sestavuje. Knihu Cesta je zdravý životní styl jsem sama přečetla a je opravdu hodně zajímavá – nabízí ucelené informace, jakým způsobem správně žít a stravovat se a také, jak si udržet svoji vysněnou váhu.

Zkrátka – Pestrý jídelníček Vám dokáže skutečně pomoct a najít tu správnou cestu – jak se stravovat a jak si udržet svoji váhu. Což je myslím přesně to, po čem všichni toužíme. Tento projekt je mi zkrátka velice sympatický a jsem moc ráda, že mám možnost s ním spolupracovat:)

ODKAZ: PESTRÝ JÍDELNÍČEK/web
ODKAZ: PESTRÝ JÍDELNÍČEK/facebook