Jak pečovat o kůži na rukách?

Ruce jsou každodenně významně zatěžované, a proto by se na péči o jejich kůži měl každý zaměřit a věnovat jim trochu času. Perou, žehlí, myjí, utírají, vaří, tahají se s taškami, tahají se s dětmi, přebalují, píšou, kreslí, malují….zkrátka makají od rána do večera. Zaslouží si, aby o ně bylo pečováno.

Základ – šetrné mýdlo a krém na ruce

Ruce jsou vystavovány zátěži od samého rána až do večera, proto je nutné o ně přiměřeně pečovat. Naprostým základem je mytí šetrným mýdlem, agresivnější parfémované typy by mohly kůži na rukách dráždit nebo vysoušet. Krém na ruce má i ten největší kosmetický ignorant. Krém na ruce se rozdává v zaměstnání a je dostupný všude a pro každého. Neměl by chybět v žádné kosmetické taštičce. Můžete vybírat z mnoha vůní, často květinových nebo bylinkových. Měsíčkové masti jsou perfektní stejně jako klasické lehce parfémované značky.

Ruce si chraňte

Vykonáváte-li nějakou práci, která může ph kůže na vašich rukách narušit, sáhněte raději po rukavicích. Jednorázové rukavice berte na mytí nádobí, špinavou práci nebo i práci na zahradě. Opatrujte a šetřete své ruce, i tak dostávají zabrat.

Glycerinový zábal

Kůže na rukách potřebuje hydratovat a průběžně zjemňovat. Glycerinový zábal nebo glycerinová koupel udělá vaši kůži hebkou jako hedvábí. Glycerin je to, co najdete v každém krému na ruce nebo mýdle. Glycerinový zábal vám dopřeje jeho nálož.

Peeling

Peeling je to pravé ořechové pro vaše ruce. Odstraní starou pokožku a omladí. Přidejte ještě koupelovou sůl, vonný olejíček a vaše ruce budou zářit. Na peeling se skvěle hodí i přírodní materiály jako jemný písek nebo lógr z kávy.

Chlad je nepřítel

Studené ruce, upřímné srdce, říká se sice, ale promrznutí kůži na rukách nesvědčí. V zimě nasazujte silné a teplé rukavice, příjemné jsou i ty kožené. V mrazech nezapomeňte natírat ruce mastnějším krémem, nemusíte se bát ani vazelíny nebo sádla.

Shrnutí

Ruce se snažte nenamáhat a pokud mají něco na práci, snažte se je maximálně chránit. Pomohou vám rukavice, na úklid, zahradnické, zdravotnické nebo jen teplé pletené. Používejte šetrné mýdlo i krém na ruce, kůži pravidelně hydratujte a mastěte. V zimě a mrazu záleží na vaší péči ještě víc, stejně jako v extrémních podmínkách typu přehnaně chlorovaný bazén, nebo silně prašné prostředí. Jednou za čas dopřejte rukám wellness ve formě glycerinového zábalu nebo peelingu, ovoňte ve vaně vonnými oleji. S trochou péče budete mít brzy ruce jako z hedvábí.

Zdroj obrázkov: FreePik.com

 

Sponzorovaný článek