Jak na zanesené póry na obličeji? Vsaďte na účinné kosmetické přípravky, ale i na elektronické přístroje, které jsou skvělé pro efektivní čištění pleti.

Trápí vás zanesené póry na obličeji, které se nejčastěji projevují coby nehezké černé tečky? Věřím, že tento problém řeší mnoho lidí – rozšířené póry, které se zanáší mazem, jsou poměrně obvyklé a v určitých particích obličeje se objeví během života snad u každého z nás. Hlavně tedy v období puberty… Jak proti černým tečkám bojovat, jak se jich efektivně zbavit a jak ošetřovat pleť, aby se znovu netvořily? Mrkněte můj následující článek, mám pro vás pár tipů na vhodnou kosmetiku, ale i na technologické vychytávky – ideální právě na čištění pleti!
Zanesené póry, které se projevují coby nehezké černé tečky, jsou opravu velmi častým jevem, problémem, který trápí snad každého druhého člověka. Minimimálně v období puberty, kdy se pleť obecně více mastí, řeší černé tečky téměř každý.
Tyto černé tečky se objevují nejčastěji kolem nosu, ale také na bradě, u někoho dokonce i na čele.
Co to vlastně tyto “černé tečky” jsou?
Rozhodně se nejedná o závažný jev, nebo dokonce o onemocnění. Vlivem zvýšené tvorby mazu se zanáší rozšířené póry na pokožce, které se následně tímto mazem ucpou. Maz v pórem oxiduje, zanáší se nečistotami a výsledkem jsou právě ony černé tečky. Samy o sobě jsou poměrně “neškodné” – jen nevypadají hezky. Ovšem, často pak dojde k zanícení póru a vzniká pak akné…
Černých teček se ovšem dá poměrně snadno zbavit – chce to v první řadě pleť dobře a pravidelně čistit, a to při každé rutinní péči.
Vsadit můžete i na kvalitní přípravky na černé tečky, na trhu existuje takových produktů opravdu spoustu!
Sama mám na čištění pleti nejlepší zkušenosti s jemnou exfoliační čistící pěnou s ceramidy od značky Holika Holika.
Pěna skvěle rozpouští nečistoty, make-up a mimo to, oceníte i její zcela nemastnou texturu. Při péči o problematickou pleť bychom se totiž rozhodně měli vyhýbat více mastným, krémovým, nebo olejovým přípravkům…
Můj další tip pro čištění pleti jsou Natura Siberica Polar White Birch, peelingové tamponky určené právě pro problematickou pokožku. Mají speciální, abrazivní povrch, který přispívá k odloučení odumřelých částeček kůže, čímž perfektně čistí. Jen v tomto případně opatrně, pokud čistíte pokožku se silným akné – při nešetrném čištění si bakterie, které akné způsobují, můžete roznést na další partie obličeje.
Pokud vás černé tečky trápí jen na nose, doporučuji vyzkoušet speciální náplasti Holika Holika Pig Nose Perfect sticker. Aplikují se jen lokálně, v tomto případně na nos. S náplastí pak velmi šetrně odstraníte i ulpělý maz v pórech.
Velmi efektivní na zanesené póry je pak i sérum s obsahem niacinamidu – tato účinná látka působí antibakteriálně. Já nyní pro syna, který je v pubertě a černé tečky ho trápí, objednala sérum Revolution Skincare Niacinamide 10% + Zinc 1%. Obsažený zinek navíc podporuje hojení.
Pro eliminaci černých teček a zanesených póru jsou vhodné i speciální čistící masky. Já pro syna objednala plátýnkovou masku Skin79 Animal For Mouse With Blemishes, která je určená právě pro problematickou pleť.
Dospívající navíc určitě ocení i veselý design masky v duchu zvířecích obličejů. :)
Při péči o problematickou pleť ovšem myslete i na dostatečnou hydrataci, protože pokud pleť nadměrně vysoušíte a čistíte, může se naopak objevit ona zvýšená tvorba mazu a zanášení pórů. Dávejte pozor i na přípravky s obsahem alkoholu, které pleť zbytečně dráždí i vysouší.
Podpořit péči o problematickou pleť vám pomohou pak i účinné přístroje a technologické vychytávky!
Vyzkoušet můžete třeba vakuový čistič pleti, existují i nejrůznější čistící kartáčky na obličej, které jsou skvělé i pro rutinní péči o pokožku.
Černé tečky jsou nepříjmeným problémem, který jde ovšem poměrně snadno řešit. Vyzkoušejte některé z mých tipů!
Všechny výše uvedené produkty koupíte na Notino.