Jak na obličej bez vrásek? Třeba i obličejovým cvičením!

Pomalu se blíží mé 35. narozeniny. Ufff, říkám si… Stárneme ale všichni, i když, my, ženy, ten „zub času“ snášíme přece jenom hůř, než muži. Chceme být pořád krásné, štíhlé a hlavně, bez vrásek. A právě, co se vrásek týká – tedy těch v obličeji, které nás trápí asi nejvíc – mám pro Vás dnes zajímavý tip, který jsem sama začala praktikovat. Už jste slyšeli o „obličejovém cvičení“?

Ke krásné, svěží, pružné pleti bez vrásek, nám může dopomoci celá řada věcí… Některé z nich sami neovlivníme – tím myslím hlavně naši genetickou výbavu. Pokud Vaše maminka i v šedesáti vypadá na třicet, máte do určité míry vyhráno – je vysoká pravděpodobnost, že jste dobré geny také podělily.

Ovšem, celou řadu faktorů ovlivníme sami, vhodnou péčí. Je fajn pro sebe dělat v tomto směru maximum a začít co nejdřív, i když to vlastně ještě tak úplně nepotřebujete. Časem Vám to Vaše pokožka vrátí. Ideální je kombinace zdravého životního stylu a adekvátní péče. Tedy – o pleť se starat, odličovat se, používat vhodné přípravky a také, zdravě jíst, nekouřit, dostatečně spát. To všechno „se počítá“.

Je ovšem jedna věc, o které se tolik ještě nemluví – a přitom je pro naši pokožku vyloženě prospěšná. Jde o obličejové cvičení, které nám může pomoci zpevnit obličejové svaly. Protože, a to opravdu, žádný krém, sérum, tabletky, nám nepomohou zpevnit svaly. A pevnější obličejové svaly zaručí to, že kontury obličeje jsou pevnější a pokožka pružnější.

Já se právě s obličejovou gymnastikou seznámila díky Zdence Kovářové, která se aktivně věnuje zdravému životnímu stylu a všemu okolo. Na jejím blogu jsem narazila na zajímavý článek, právě o tomto cvičení.

A jak na to?

„Zprvu cvičte před zrcadlem, musíte sledovat, které svaly zabírají a které by měly být v klidu. Červené body značí konečky prstů, celé hrany prstů nebo i dlaně. Jakmile cviky zvládnete, můžete měnit intenzitu, třeba místo prstů, můžete svaly na čele fixovat celými dlaněmi, a tím vytvoříte silnější tlak. Fixováním vytváříme tlak, stejně jako v posilovně činkami a závažím, fixujeme přitlačením a u některých cviků tento efekt zintenzivňujeme pohybem do protisměru.“

Přesný postup jednotlivých cviků si pak prohlédněte přímo ve Zdenčině článku – ZDE.

A mimochodem, toto obličejové cvičení je vhodné doplnit i vhodnout péčí – zvenčí. Na stránkách Pravá já se péči o sebe samu věnují zcela komplexně a mimo fajn tipů jak se o sebe starat, zde najdete také celou řadu zajímavých, kvalitních a velmi účinných doplňků stravy – a novinkou brzy budou i speciální obličejové oleje, doslova „napěchované“ prospěšnými látkami. Určitě doporučuji se na stránkách registrovat a sledovat vše, co se tu děje, stojí to za to – za naši krásu a zdraví… ;)

ODKAZ: PRAVÁJÁ / web
ODKAZ: PRAVÁ JÁ / facebook