Italské týdny – Lombardie – v Ristorante Piazza

Mám zde opět tip & inspiraci z brněnské gastronomie – a věřím, že hlavně potěším všechny z vás, kdo milujete výjimečná italská jídla! V Ristorante Piazza na nám. Svobody totiž právě probíhají “Italské týdny – Lombardie”! Máte tak možnost ochutnat tradiční italské pokrmy z oblasti Lombardie – a opravdu stojí za to! Tedy, já za sebe mohu jen doporučit… ;) Víc informací & fotek v následujícím článku…

Nemyslete, slavná italská jídla, to nejsou jen pizza, nebo špagety… :) Italská gastronomie je nesmírně pestrá, nápaditá a skýtá celou řadu výjimečných specialit, které rozhodně stojí za to ochutnat.

A vy máte právě teď tu možnost – a to přímo u nás, v Brně, konkrétně v Ristorante Piazza na nám. Svobody (v OC Omega).

Probíhají zde právě oblíbené Italské týdny, tentokrát se zaměřením na gastronomii italského regionu Lombardie. V časově limitované nabídce najdete celou řadu specialit, které lákají už jen samotnými názvy… :)

V kuchyni této bohaté italské oblasti najdete především sýry, ossobuco, bresaolu (tenké plátky sušeného hovězího), rizota a telecí a hovězí maso.

Všechna jídla obsahují čerstvé ingredience přímo z Lombardie! A co můžete ochutnat?

V rámci této speciální akce si můžete dopřát z předkrmů například Antipasto misto Lombardia: salám milano, sušené hovězí maso bresaola, sýr valtellina casera, jemný sýr quartirolo lombardo, marinované olivy, nakládané papričky a to vše s pizzou panne s bazalkovým pestem.

Dalším předkrmem Inviltoni di Breasola – rolky z breasoly plněné ricottou… Ty jsem si zde dala i já a jen to opravdu skvělé!

Z “prvních” chodů nabízí Ravioli di Guance di Vittello – ravioli plněné konfitovaným telecím líčkem s máslem – toto jídlo byla i moje volba a bylo to přímo božské, opravdu vřele doporučuji!

Dále můžete ochutnat těstoviny s gorgonzolou a vlašskými ořechy:

Hlavní chody – to jsou Risotto alla Milanese – oblíbený pokrm, který jsem několikrát v Itálii jedla a je skvělý! Je to hovězí ossobuco a šafránové rizoto s parmazánem…

…druhým hlavním chodem je pak Cotoletta alla Milanese – smažená telecí kotletka na másle.

V nabídce Italských týdnů – Lombardie samozřejmě i oblíbená Pizza Breasola s tenkými plátky sušeného hovězího.

A na své si přijdou i milovníci sladkého – dezertem je mandlový koláč se zmrzlinou ze slaného karamelu.

Tuto nabídku pak doplnili vybranými italskými víny od Korek Wines.

Myslím, že toto menu je naprosto dokonalé! Zajděte si na oběd, či na večeři – na takový vyladěný gastronomický zážitek budete jistě dlouho vzpomínat. Určitě je dobré si udělat rezervaci předem – na https://www.piazza.cz/rezervace.php nebo na tel. 778 545 787.

Ristorante Piazza najdete v centru Brna, na nám. Svobody v OC Omega, ve 2. patře.

ODKAZ: RISTORANTE PIAZZA / web
ODKAZ: RISTORANTE PIAZZA / facebook

ODKAZ: CON GUSTO BRNO / instagram