Inspirujte se světovými trendy pro svůj interiér

Plánujete nový interiér vaší domácnosti a nejste si jisti, zda postupujete správně? Inspirujte se současnými trendy bytového designu ve světě a zařiďte si nadčasové bydlení, které vám bude sloužit desítky let.

Geometrické tvary jsou v kurzu

Po mnoha letech, kdy hlavním světovým trendem byl minimalismus, se vrací doba vzorovaná. Puntíky, pruhy, kolečka, čtverce, trojúhelníky a další geometrické tvary vtrhly do domácností po celém světě a narušily nadvládu jednobarevného nábytku, výmalby i doplňků.

Výhodou navíc je, že novými doplňky v tomto stylu se dá příjemně doplnit i velmi minimalistický interiér. Jste z Jihomoravského kraje? Ať už zařizujete úplně novou domácnost, nebo chcete té své dodat moderní šmrnc, podívejte se na návrhy interiéru Brno a nechte se inspirovat soudobými trendy.

Nebojte se barev – jaké odstíny „frčí“?

Naopak populární syté barvy pomalu střídají přírodní světlé odstíny. Tento trend je dán přechodem směrem k udržitelnosti a ekologii. Lidé tak preferují nové materiály a přírodně barvené látky, které jsou méně škodlivé vůči životnímu prostředí.

Světle modrou, růžovou a jemnými šedými a krémovými tóny v nejbližších letech rozhodně neuděláte chybu.

Nadčasové dřevo

Napříč staletími, kulturami i státy nalezneme i přes technologický i designový pokrok jednu nepřekonatelnou stálici – dřevo. Dřevo je materiál, který dokonale odolává trendům, a chcete-li si zařídit moderní interiér, který nezestárne, s dřevěnými doplňky neuděláte chybu.

Trend udržitelnosti se projevuje i zde, a tak je na ústupu ošetřování dřeva tlustými vrstvami laku a barev. Nebojte se sáhnout po leštěném dřevě jen se základním ošetřením.

Nezapomeňte na stavbu samotnou

Velmi populární je v posledních letech také zařízení interiéru v asijském stylu – japonské, korejské i arabské trendy pronikají i do klasických českých staveb. Určitě vám v takovém pojetí domácnosti nebráníme, doporučujeme však brát ohledy na stavbu jako celek. Minimalistický japonský interiér zkrátka může v panelovém domě nebo činžáku v centru Prahy působit strojeně a nepřirozeně. Doporučujeme spíše s rozvahou nechat zahraniční prvky decentně prostoupit do interiéru zařízeného na tuzemských základech. Unikátní dobře promyšlenou kombinací dvou stylů docílíte interiéru, kterým nadchnete každou návštěvu.