Inspirace pro milovníky exotických specialit – představuji Sahrazad market v Brně na Hybešově!

Také patříte k milovníkům exotických jídel, nejrůznějších specialit a rádi ochutnáváte i nové, nezvyklé pokrmy? Vzpomínáte na své gurmánské zážitky z dovolených a rádi byste si autentickou zahraniční gastronomii dopřávali i doma? Pak určitě mrkněte na můj následující článek! Určitě mnozí nevíte, že v centru Brna, na Hybešově 24, najdete specializované arabské, turecké a řecké potraviny – Sahrazad market! Nabídka je tu skvělá – koupíte tu vynikající koření, řecké sýry, uzeniny, olivy, kvalitní olivové oleje, čaje, kávu, ale i hotová, nebo mražená jídla. V obchodě se nachází i menší kavárna, kde můžete ochutnat pravou tureckou kávu a také tradiční domácí baklavu – potvrzuji, že lepší v Brně nemají! Čtěte dál!

Miluji cestování po celém světě a jednou z věcí, kterou si na své cestovatelské vášni moc užívám, je poznávání cizokrajných a exotických jídel. Velmi mi chutnají jídla z asijské, italské, středomořské, ale i arabské gastronomie a celou řadu těchto jídel jsem se i naučila doma vařit. Troufám si tvrdit, že zvládnu připravit výborné thajské kari, nebo i vynikající arabskou shakshuku.

Ne všechny suroviny na zahraniční pokrmy koupíte v běžných obchodech. Já moc ráda navštěvuji specializované asijské potraviny a nedávno jsem objevila i skvělé potraviny zaměřující se na arabské, řecké a turecké ingredience a jídla!
Znáte potraviny Sahrazad market v centru Brna na Hybešově 24?

Tento obchod rozhodně stojí za pozornost a bližší představení – zvláště pro vás, kdo máte také rádi autentická exotická jídla.

Obchod Sahrazad market nabízí originální potraviny, hotová i mražená jídla, suroviny pro vaření…z Turecka, Řecka a obecně z arabské kultury. Sortiment je tu skutečně velmi pestrý a najdete tu snad vše, co z těchto zahraničních gastronomií již notoricky znáte, nebo si i pamatujete – právě ze zahraniční dovolené.

Zmíním zde ty největší zajímavosti – v Sahrazad marketu můžete nakoupit kvalitní olivové oleje, oleje – v mnoha variantách.

Skvělé jsou tu i tradiční řecké, čerstvé sýry – Halloumi, Feta… Pořídíte zde i oblíbené turecké  uzeniny, ty opravdu jinde v Brně nenajdete!

Nechybí zde samozřejmě i pestrá škála koření, které je neodmyslitelnou součástí arabské kuchyně.

Z Řecka tu jsou i skvělé plněné vinné listy rýží, specialita „Kofta“, oblíbená chalva…

Mají tu i tradiční turecký kebap…

…nebo i vyhlášený turecký med!

Za zmínku pak stojí i nápoje – vína, pivo, nebo i vynikající pálenka Rakija.

A mimochodem, spoustu produktů, potravin zde můžete pořídit i jako vhodný vánoční dárek, kterým zaručeně nezklamete!

Z doplňkového sortimentu obchodu pak musím zmínit i kvalitní mýdla ze Sýrie z Aleppa – jsou s vavřínovým a olivovým olejem, barvu hennu a přírodní arabskou kosmetiku.

Součástí obchodu je také menší kavárna, kde můžete posedět a vychutnat si pravou a tradiční tureckou kávu!
Koupíte tu také vynikající domácí baklavu, jistě znáte – jedná se o vyhlášený arabský dezert, plný medu a ořechů. Pokud vám tato specialita chutná, rozhodně se sem stavte – lepší v Brně nenajdete!

Obchod Sahrazad market rozhodně musíte znát!

Sahrazad market najdete v Brně na Hybešově 24.

ODKAZ: SAHRAZAD MARKET / facebook
ODKAZ: SAHRAZAD MARKET / instagram