Inspirace na výlet za koupáním – pro celou rodinu!

Ve své rubrice Travel Diary vám často přináším tipy, kam se vydat na výlety, za poznáním, zábavou, vyžitím… A dnes tu jedno takové doporočení mám! Nedávno jsem si se svými syny udělala výlet do rakouských lázní Therme Laa a můžu vám říct, teď, v létě, kdy můžete využívat i venkovní prostory, je to tady naprosto super! A POZOR – až do 1. září tu platí letní vstupné, děti do 7 let jsou za 1€ a na starší děti se vztahuje výhodný letní tarif. ;) Jak to zde vypadá a co si můžete užít? Dozvíte se v mém článku! ;)

Veškeré výlety „za koupáním“ jsou u nás doma snad nejvíc vítané! Oba mí synové vodu milují, užívají si ji doslova naplno, takže za den strávený v rakouských termálních lázních v Laa byli opravdu šťastní. :)

Já věřím, že všichni tyto lázně dobře znáte, z Brna jste tady opravdu za chvíli, ani ne za hodinku a opravdu, můžete si tady užít moc fajn den – a to jak vy, dospělí, tak i vaše děti

Komplex lázní v Laa má co skutečně nabídnout, pro všechny členy rodiny. Já tu vždycky nejvíc ocením, že voda v bazénech je opravdu příjemně teplá a pokud není ideální počasí venku, tak rozhodně nehrozí, že by se tu děti třeba nachladily. Krytým bazénům jinde se v chladných měsících spíš vyhýbám, vadí mi všudy přítomná zima, ale v Laa je opravdu teplo. Dokonce jsme sem jezdili se syny, když byli úplně malincí – v termální vodě se tu mohou koupat už i malá miminka.

Termální léčivý pramen, který napájí všechny bazény v lázních Laa, obsahuje sodík, chlorid, jód a minerály,  voda má výstupní teplotu 42 °C. Voda má blahodárné účinky na nejrůznější zdravotní problémy.

V termálních lázních v Laa najdete celou řadu bazénu, jak pro dospělé, tak pro děti, vodní skluzavku – bazény jsou jak venku, tak uvnitř. Dále si tu užijete saunový svět, můžete navštívit fitness, zajít si na masáž…zkrátka, rozhodně si tady odpočinete. A o to přece jde v první řadě, že? ;)

Teď v létě si určitě užijete hlavně venkovní areál, kde se můžete slunit, relaxovat, jsou tu krásné bazény s příjemně teplou vodou, kde si to užijí i děti.

Voda v bazénech je vždy teplotně regulována v závislosti na venkovní teplotě, takže si můžete být jistí, že vám v bazénech bude příjemně. V zimě se tu prohřejete, v létě naopak zchladíte.

Navíc, je tu nyní otevřený plážový bar, kde si můžete objednat nejrůznější drinky, alko & nealko koktejly… Což k té pravé letní pohodičce také přece patří, že? ;)

A jak jsem již zmínila v úvodu –  až do 1. září tu platí letní vstupné, děti do 7 let jsou za 1€ a na starší děti se vztahuje výhodný letní tarif.

Na závěr ještě jedna zajímavá informace, která potěší všechny gurmány – v neděli 1. 9. se v Therme Laa griluje – návštěvníci tu mohou ochutnat skvělé asijské speciality od zdejšího šéfkuchaře! Věřím, že to bude také stát za to. ;)

ODKAZ: THERME LAA – HOTEL & SILENT SPA / web
ODKAZ: THERME LAA – HOTEL & SILENT SPA / facebook