Inspirace na úžasné podzimní & zimní vonné svíčky

Podzim a blížící se advent & vonné svíčky, to k sobě přece neodmyslitelně patří! Inspirujte se v mém článku, představím vám úžasné svíčky, které voní skořicí, perníčky, vanilkou… a pro toto období jsou přímo jako stvořené! Čtěte dál… 

Vonné svíčky miluji, mám jich doma celou řadu a ráda si je zapaluji kdykoliv během roku. Ovšem nyní, na podzim, v zimě, jsou svíčky skvělé – vykouzlí vám doma úžasně hřejivou, pohodovou a provoněnou atmosféru. Zkrátka, vonné svíčky k tomuto období neodmyslitelně patří!

Zatímco v létě si pořizuji svíčky, které voní svěže, po citrusech, ovoci…v zimě dávám přednost kořeněným vůním. Skvělá je vůně skořice, hřebíčku, vanilky, dřeva…tyto vůně vám dokreslí vánoční atmosféru v tom nejlepším slova smyslu.

Jaké svíčky pro tuto sezónu vybrat? V nabídce je celá řada zimních, vánočních vůní – a já vám představím ty svoje letošní. Jsou od mých oblíbených značek a jednu svíčku mám i od poměrně neznámého brandu, ovšem ta vůně je přímo božská!

Začnu u populární značky Yankee Candle – určitě netřeba představovat. Letos jsem sáhla po čistě skořicové vůni, skořici miluji a právě pro předvánoční čas se tato svíčka skvěle hodí.

Svíčka Yankee Candle Cinnamon Stick voní čistě po skořici, intenzivně a tak nádherně! Určitě si ji zamilujete při prvním přivonění. :)

Mou asi nejoblíbenější značkou vonných svíček je pak WoodWick. Tyto svíčky jsou designově nádherné, stanou se i vkusným doplňkem interiéru.

Tyto svíčky vybírám vždy podle barev i vůně – a tato, WoodWick Cinnamon Chai je dokonale vánoční! Červená barva mi k Vánocům jasně koresponduje, stejně tak i skořicovo – dřevitá vůně.

Jistě víte, že svíčky WoodWick vydávají při hoření zvuk praskajícího krbu, což jen umocňuje zážitek, který vám taková svíčka přinese.

Od značky WoodWick je i můj další tip – WoodWick Frasier Fir. Tato řada značky WoodWick má i jiný design, nádoby svíčky nejsou z čirého skla, ale zdobí je potisk – tato je v zeleném designu, opět se skvěle hodí k Vánocům.

Svíčka voní velmi zajímavě a netradičně, upřímně, líbil by se mi v této vůni i parfém. Ve vůni jsou znatelné tóny dřeva, hřebíčku, ale i eukalyptu.

A na závěr – zmiňovaná moje novinka! Svíčka Kringle Candle Kitchen Spice. Vůně je to opravdu božská, velmi intenzivní – z výše uvedených svíček asi nejvíc.

Svíčka voní vánočním kořením – hřebíčkem, skořicí, badyánem, kardamonem… Skvělé je i přírodní složení, bezolovnatý a bavlněný knot. A moc se mi líbí i jednoduchý design svíčky, v interiéru se krásně vyjímá.

Všechny výše uvedené svíčky koupíte na Notino.cz.