Inspirace – letní parfémy!

Léto & letní parfémy! Také v letním období používáte zcela jiné vůně, než obvykle po zbytek roku? Já během prosluněných, teplých dnů miluji svěží parfémy, s citrusovými tóny a mou absolutní TOP vůní na léto, a to již několik let, je pánský parfém Clinique Happy For Men. Ano, parfém je primárně pánský, ale myslím, že se dá rozhodně označit i za unisex vůni. Znáte tento parfém? V následujícím článku vám jej blíže představím a mimo to, doporučím vám další božské letní parfémy, které byste měly poznat… :)

Během letních měsíců opět vždy sáhnu po zcela jiné vůni, než po zbytek roku. Obecně dávám přednost parfémům těžším, kořeněným, s dřevitými tóny, ovšem na léto upřednostňuji vůně mnohem lehčí, svěží, takové, kterým dominují zejména citrusové tóny.

V ohledu výběru letních parfémů mám již opravdu spoustu let svou „stálici“ – pánský parfém Clinique Happy For Men.

Ano, čtete správně – používám pánský parfém. :) Jsem v tomto ohledu asi trochu „jiná“, protože mi obecně vůně pro pány voní lépe, než ty primárně dámské. Ovšem tato vůně, Clinique Happy For Men, se dá rozhodně označit i za unisex parfém.

Parfém Clinique Happy for Men je totiž absolutně jiný. Ve světě parfémů, toaletních vod a vůní zcela vyčnívá, neexistuje žádný, jemu podobný – a i to samo o sobě je co říct. Většina jiných vůní mi totiž často splývá, pletou se mi a takových těch jedinečných je skutečně jen opravdu málo. A Clinique Happy mezi ně rozhodně patří.

Clinique Happy for Men je nasládlá, citrusová – já v ní vnímám tóny mandarinky, pomerančů, grepů, to vše na lehounce květinové bázi.

Co také oceňuji, tak tento parfém vydrží vonět opravdu hodně dlouho – ráno, když použiji, tak i večer na sobě vůni cítím, což mám moc ráda.

Ovšem, existují další, ryze letní parfémy, které možná znáte a které jsou právě na léto naprosto ideální!

Jednou z takových opravdu výjimečných letní vůní je Dolce Gabbana Light Blue. Tato vůně je na trhu již pár let, ovšem zařadila se mezi ty skutečně velice populární. Opět je to netypická a zcela charakteristická vůně, které se nepodobá žádná jiná!

Vůně je silně citrusová, znatelné jsou tóny citrónů, pomerančů, jablek… Tělo parfému ovšem tvoří cedr, patrné jsou i květinové tóny, bílá růže a jasmín.

Věřím, že tuto vůni všichni dobře znáte a mnozí z vás jste si ji, stejně jako já, oblíbili.

Další oblíbenou letní vůní je Calvin Klein CK One Summer – letošní novinkou je pak vůně Calvin Klein CK One Summer 2021. Jedná se o letní limitovanou edici této ikonické vůně.

Opět se jedná o velmi svěží, příjemnou vůni, ve které jsou dokonalé tóny mandarinky grapefruitu a vodního melounu. Na léto naprosto skvělá volba!

Oblíbené letní vůně pak nabízí také značka Hugo Boss – úžasná letní vůně je pak třeba Hugo Boss Alive, určitě také vyzkoušejte!

A jaké jsou vaše oblíbené letní vůně?

Všechny výše uvedené parfémy koupíte na Notino.cz.