Grand Restaurant Festival v Ristorante Piazza

Zajímavá inspirace pro všechny gurmány! Ristorante Piazza se i letos zapojila do známého Grand Restaurant Festivalu, za kterým stojí Pavel Maurer. Zúčastněné restaurace musí pro své hosty vymyslet a podávat speciální tříchodová menu v určitém stylu – a letos je téma “science fiction”! Nedávno jsem se do Piazzy na toto menu zastavila, je skutečně vynikající! Víc v mé následující reportáži! ;)

Vyhlášeného Grand Restaurant Festivalu se každoročně účastní celá řada špičkových restaurací z celé České republiky – letos se jich přihlásilo 89! Většina restaurací je samozřejmě z Prahy, ale ve výběru nechybí i pár brněnských restaurací. Je mezi nimi také moje oblíbená Ristorante Piazza – jistě ji dobře znáte, najdete ji v OC Omega na nám. Svobody a vaří tu opravdu vynikající středomořskou kuchyni! I na blogu jsem vám o dobrotách z této restaurace několikrát psala… ;)

Zpátky ale ke Grand Restaurant Festivalu! Zúčastněné restaurace musí pro své hosty vymyslet a podávat speciální tříchodové menu v určitém stylu, letošním tématem pak je “science fiction” – inspirací bylo magické datum roku 2020, které bylo v literatuře vždy brané jako opravdu vzdálená budoucnost.

Navíc, Grand Restaurant Festival finančně podporuje projekt UNICEF.

Za Grand Restaurant Festivalem stojí Pavel Maurer, který je zakladatelem a vydavatelem jediného nezávislého průvodce po tuzemských restauracích, zvaného Maurerův výběr.
Restaurace hodnotitelé známkují na základě toho, jak jim chutnalo, stejně jako ve škole (1–5). Díky těmto nezávislým hlasům se špatné restauraci vyhnete obloukem a získáte gastronomický zážitek v jednom z doporučených podniků, označeným samolepkou “Maurerův výběr Grand Restaurant”.

Maurerův výběr Grand Restaurant

 

I vy se můžete stát hodnotitelem a dostanete tak vaši oblíbenou restauraci do dalšího ročníku průvodce po nejlepších a nejzajímavějších podnicích v Česku, jak na to se dozvíte přímo na webu Maurerův výběr.

Jak jsem zmínila v úvodu, letos se opět festivalu účastní brněnská Ristorante Piazza, kde si můžete až do konce února dát vynikající, tříchodové, festivalové menu (jídla si lze objednat i samostatně, mimo tříchodové menu).

Toto menu jsem zde ochutnala i já a je opravdu skvělé! Jaká jídla vás čekají?

Předkrm – pastrami z lososa, hořčice, okurky, kapara, crème fraîche

Lososa miluji snad na všechny způsoby a tato úprava coby “pastrami” byla vynikající! Doplněná kapary, okurkami a crème fraîche, je to celé lehké, výborně ochucené, za mě nejlepší chod z celého menu!

Hlavním chodem je pak telecí pavouček, žloutková kroketa, nakládaná cibule, lanýžová pěna.

Opět netradiční spojení zajímavých igrediencí – nejvíc mě zaujala žloutková kroketa, nic podobného jsem nikdy nejedla. I telecí maso bylo vynikající, měkoučké, moc dobré! Lanýžová pěna byla zajímavých chuťovým zpestřením, které jsem rozhodně ocenila – lanýže miluji.

K jídlům navíc dostanete zajímavá, výběrová vína, která se skvěle spojí s chutěmi výše zmíněných pokrmů.

Zkrátka, stojí rozhodně za ochutnání! Rerezervovat si celé menu /nebo jednotlivé chody/ můžete přes web Maurerův výběr, pod tímto odkazem.

Už jste toto menu v Piazze vyzkoušeli? Jak vám chutnalo? Podělte se o dojmy! ;)

Ristorante Piazza najdete v centru Brna, na nám. Svobody v OC Omega, ve 2. patře.

ODKAZ: RISTORANTE PIAZZA / web
ODKAZ: RISTORANTE PIAZZA / facebook

ODKAZ: CON GUSTO BRNO / instagram